Vegetarisk vindaloo er en kødfri udgave af den indiske gryderet Vindaloo curry, som traditionelt laves med svinekød. I denne udgave er kød skiftet ud med grøntsager og belugalinser.

Opskrift på vegetarisk vindaloo curry
Vegetarisk vindaloo curry er fyldt med smag og som min kæreste sagde, så smager det ‘fuldstændig sindssygt godt’. Der er smæk på smagen i denne indiske ret – også selvom jeg har skruet ned og fx har droppet chili i min udgave. I vindaloo er der tilsat sennep. Oftest i form af sennepsfrø, men jeg har brugt sennep i stedet. Det giver en virkelig god smag, som jeg ikke erindrer at have smagt i andre indiske retter.
Ingredienslisten er lang. Men de fleste ingredienser er krydderier og lignende, som de fleste har i køkkenet. Jeg havde i hvert fald ikke en lang indkøbsliste, da jeg skulle lave retten.
Vegetarisk vindaloo
Ingredienser
Marinade
- 1 spsk. paprika
- 1 tsk. koriander
- 1 tsk. spidskommen
- 1 drys peber
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 1 tsk. sennep
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 spsk. olivenolie
- 3 spsk. tomatpure
- 2 spsk. limesaft
- 1 spsk. soyasauce
Vindaloo
- 250 g søde kartofler, skrællede
- 1 stk. rød peberfrugt
- 1 stk. løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 2 x 2 cm frisk ingefær, finthakket
- lidt olie til stegning
- 1 dåse kogte belugalinser cirka 240 g
- 3-5 dl vand
- 1 dl kokosmælk
- salt
Servering
- Frisk koriander
- jasminris
Sådan gør du
- Start med at røre alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål.
- Skær sød kartoffel og peberfrugt i tern. Kom det i marinaden og vend det godt sammen. Lad det stå i 15-60 minutter.
- Kom olie på en stor pande eller gryde. Tilsæt finthakket løg, hvidløg og ingefær. Lad det stege i cirka 5 minutter under omrøring – uden at det bliver brundt.
- Tilsæt de marinerede grøntsager (og marinaden). Lad det stege nogle minutter under omrøring.
- Tilføj vand, skyllede belugalinser og kokosmælk.
- Lad gryderetten simre til grøntsagerne er møre. Tilføj mere vand hvis du ønsker en tyndere sauce.
- Smag til med salt og server med frisk koriander, ris og måske naanbrød.
- Velbekomme.
