Søde kartofler med guacamole. Søde kartofler har længe været et hit i diverse opskrifter og jeg er især vild med at bage de søde kartofler. I denne opskrift har jeg skæret dem i skiver og bagt dem i ovnen som fritter – de smager så godt dyppet i dip!
Søde kartoffel fritter
De søde kartoffel fritter bliver ikke sprøde som almindelige kartoffel fritter, men smager virkelig lækkert og kan sagtens bruges til at dyppe i en lækker guacamole. Jeg har vendt fritterne i olie og spidskommen, men du kan også sagtens bruge andre krydderier.
På fredag får jeg min søster og mor på besøg og jeg skal stå for lidt let aftensmad til os. Jeg planlægger blandt andet at lave disse søde kartoffel fritter, lidt hummus, guacamole, gulerodsstave og så bage noget lækkert koldhævet brød til. Jeg fik i dag det lækreste brød hos Bernth & Co i Aarhus, så jeg vil forsøge at bage et lignende brød. I ved sådan et med mange luftbobler i, sprød skorpe og lidt dej konsistens – mums! Jeg har dog ingen erfaring med denne type brød, så hvis nogle af jer har nogle fif, så kom endelig med dem. Ellers ender jeg nok bare med nogle gode koldhævede grovboller.
Herunder kommer opskriften på fritterne. Jeg serverede dem som en lille snack for to personer. Hvis de skal spises som tilbehør til aftensmad, skal der nok laves lidt flere.
Søde kartoffel fritter
Ingredienser
- 4 stk. søde kartofler
- 2 spsk. olivenolie
- 1/2 tsk. salt
- 1/2 tsk. spidskommen
- peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Vask de søde kartofler grundigt - jeg skræller dem ikke.
- Skær dem i stykker - gerne lidt lange og 1 x 1 cm i tykkelse.
- Vend dem i olie, salt, peber og spidskommen.
- Kom det hele på en bageplade og fritterne bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.
- Spises med guacamole.
- Velbekomme!
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
6 Kommentarer
Brødet du beskriver lyder meget som Meyers’ ølandsbrøs i konsistensen. Jeg har arbejdet i Meyers bageri i et års tid, og det er simpelthen så lækkert og jeg havde flere kunder som også selv bagte brødet hvis de ikke boede i Københavnsområdet, da butikkerne jo som bekendt kun ligger der. Dog ligger opskriften frit på nettet, så du let kan gøre kunsten efter. Det er uden tvivl verdens bedste brød (eller boller alt efter hvad man er mest til)!
Fantastisk! Har lige luret på opskriften og det ligner at det er sådan en jeg leder efter. Tak! Jeg vil se om jeg kan få lavet mig en surdej. God søndag :)
Du kan finde opskrifter på lækre koldhævede brød på min blog Refleksionograbarberkompot.dk
Jeg har tilpasset nogle af Meyers opskrifter, så et godt resultat er nemmere at opnå.
Tak – det vil jeg se på :-)
Det ser rigtig lækkert ud. Det må vi prøve næste gang vi får leveret en måltidskasse :)
Mange tak :-)