Ovnbagte søde kartoffel fritter med guacamole

af Stinna

søde kartoffel fritter

Ovnbagte søde kartofler med guacamole. Søde kartofler har længe været et hit i diverse opskrifter og jeg er især vild med at bage de søde kartofler. I denne opskrift har jeg skæret dem i skiver og bagt dem i ovnen som fritter – de smager så godt dyppet i dip!

De søde kartoffel fritter bliver ikke sprøde som almindelige kartoffel fritter, men smager virkelig lækkert og kan sagtens bruges til at dyppe i en lækker guacamole. Jeg har vendt fritterne i olie og spidskommen, men du kan også sagtens bruge andre krydderier. 

På fredag får jeg min søster og mor på besøg og jeg skal stå for lidt let aftensmad til os. Jeg planlægger blandt andet at lave disse søde kartoffel fritter, lidt hummus, guacamole, gulerodsstave og så bage noget lækkert koldhævet brød til. Jeg fik i dag det lækreste brød hos Bernth & Co i Aarhus, så jeg vil forsøge at bage et lignende brød. I ved sådan et med mange luftbobler i, sprød skorpe og lidt dej konsistens – mums! Jeg har dog ingen erfaring med denne type brød, så hvis nogle af jer har nogle fif, så kom endelig med dem. Ellers ender jeg nok bare med nogle gode koldhævede grovboller. 
sweetpotato-fries-8

Herunder kommer opskriften på fritterne. Jeg serverede dem som en lille snack for to personer. Hvis de skal spises som tilbehør til aftensmad, skal der nok laves lidt flere.

★ OPSKRIFT SØDE KARTOFFEL FRITTER (2 PERSONER) ★

4 søde kartofler

2 spsk olivenolie

1/2 tsk salt

1/2 tsk spidskommen

peber

Serveres med Min bedste opskrift på guacamole

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Vask de søde kartofler grundigt – jeg skræller dem ikke.
  3. Skær dem i stykker – gerne lidt lange og 1 x 1 cm i tykkelse.
  4. Vend dem i olie, salt, peber og spidskommen.
  5. Kom det hele på en bageplade og fritterne bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.
  6. Spises med guacamole.
  7. Velbekomme!

sweetpotato-fries-4 sweetpotato-fries-5
sweetpotato-fries-7

Print Friendly, PDF & Email
7 Kommentarer

7 Kommentarer

Anna 3. november 2016 - 21:11

Brødet du beskriver lyder meget som Meyers’ ølandsbrøs i konsistensen. Jeg har arbejdet i Meyers bageri i et års tid, og det er simpelthen så lækkert og jeg havde flere kunder som også selv bagte brødet hvis de ikke boede i Københavnsområdet, da butikkerne jo som bekendt kun ligger der. Dog ligger opskriften frit på nettet, så du let kan gøre kunsten efter. Det er uden tvivl verdens bedste brød (eller boller alt efter hvad man er mest til)!

Reply
Stinna 6. november 2016 - 09:45

Fantastisk! Har lige luret på opskriften og det ligner at det er sådan en jeg leder efter. Tak! Jeg vil se om jeg kan få lavet mig en surdej. God søndag :)

Reply
Haydari - opskrift på tyrkisk fetadip med peberfugter, hvidløg og persille 7. november 2016 - 15:47

[…] Jeg serverede min haydari for mine gæster fredag aften, sammen med brød bagt i gryde, andre små slags dyppelse, bønnefritter, pizza og fritter af søde kartofler.  […]

Reply
Vibeke Brønnum 7. november 2016 - 17:53

Du kan finde opskrifter på lækre koldhævede brød på min blog Refleksionograbarberkompot.dk
Jeg har tilpasset nogle af Meyers opskrifter, så et godt resultat er nemmere at opnå.

Reply
Stinna 29. november 2016 - 08:59

Tak – det vil jeg se på :-)

Reply
NC 10. november 2016 - 22:29

Det ser rigtig lækkert ud. Det må vi prøve næste gang vi får leveret en måltidskasse :)

Reply
Stinna 10. november 2016 - 22:33

Mange tak :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.