3,K


Butternut gryde er en vegetarisk gryderet med butternut squash, varme krydderier, kokosmælk og kartofler. Gryderetten er perfekt til en regnfuld efterårsdag og serveres med ris og brød.

Opskrift på butternut gryde
Opskriften herunder er en skøn vegetarisk gryderet med butternutsquash. Hvis du ikke kan skaffe butternut, kan du sagtens udskifte det med hokkaidogræskar.
Butternut-gryderet
Servings: 4 portioner
Ingredienser
- 1 stk. løg
- 1 stk. porre
- 1 stk. butternut (mellemstørrelse), skrællet og skåret i tern
- 5 stk. kartofler, skrællet og skåret i tern
- 1 spsk spidskommen
- 1 tsk. koriander
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 drys kanel
- 3 spsk. tomatpure
- 3 dl vand
- 1 dåse kokosmælk, stor
- 1 tsk. soyasauce
- 1 dåse kikærter, skyllede
- salt
Servering
- ris
- tortillabrød eller fladbrød
Sådan gør du
- Start med at hakke løg fint og skær porre i tynde skiver.
- Kom olie i en gryde og steg løg og porre et minuts tid under omrøring.
- Tilsæt butternut og kartofler.
- Tilsæt derefter spidskommen, koriander, gurkemeje og kanel. Steg det i cirka 30 sekunder under omrøring.
- Tilsæt nu tomatpuré, vand, kokosmælk, soyasauce og kikærter.
- Lad retten simre, til kartofler og græskar er møre.
- Smag retten til med salt.
- Serveres varm med ris og fladbrød til.
- Velbekomme.

Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.