Æggekage i ovn med grønt, persille og soltørret tomat

af Stinna

Æggekage i ovn med grønt

Æggekage i ovn med grønt, persille og soltørret tomat. Det er længe siden at jeg har lavet æggekage. På et tidspunkt lavede jeg det ofte til madpakken, men kom desværre fra det igen. I går lavede min kæreste og jeg så denne æggekage, som virkelig blev en succes. Vi har spist den både til morgenmad og frokost.

For mig skal en æggekage indeholde en masse lækre sager, da den ellers kan få en meget kedelig smag. Derfor har jeg tilsat en del forskellige ingredienser, alt efter hvad jeg lige havde i køleskabet. Hvis du har nogle andre typer grøntsager, pesto osv, så bruger du bare det istedet.

Herhjemme er vi begyndt altid at lave æggekage i ovnen, efter at min mor gav os dette tip. Jeg synes det er nemmere i ovn, da det ikke så let brænder på. Opskriften på ovnbagt æggekage er lige herunder:


Æggekage i ovn med grønt (fad på 20 x 20cm) 

  • 10 æg
  • 2 porrer
  • 1 løg
  • ½ dl mælk
  • 125 g revet ost (jeg brugte mozzarella)
  • ½ broccoli
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 tsk rød pesto
  • lidt rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 4 store soltørrede tomater (skåret i tern)
  • 3 spsk mel (jeg brugte rismel, du kan bruge hvad du lige har)
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • peber

Fremgangsmåde:

  1. Hak løg, broccoli, peberfrugt, porre og soltørrede tomater. Gerne lidt groft.
  2. Kom det i en skål.
  3. I en anden skål blandes æg, pesto, mælk, ost, salt, peber, finthakket hvidløg, chili, mel, olie, salt og peber.
  4. Hæld ægge-blandingen over grøntsagerne og rør godt rundt.
  5. Kom det hele i et ildfast fad beklædt med bagepapir.
  6. Bages ved 175g varmluft i 45-60 minutter. Det varierer fra ovn til ovn, men den skal være gylden ovenpå.
  7. Serveres med et stykke groft rugbrød. Velbekomme!
  8. Resterne gemmes i køleskabet og smager godt på madpakken dagen efter.

Æggekage i ovn med grønt Æggekage i ovn med grønt

2 Kommentarer

restauranter Fredericia 1. juli 2019 - 16:42

Hej Stinna,

Tak for en dejlige ægge opskrift! :)

Reply
Stinna 1. juli 2019 - 20:03

Hej, dejligt at du kunne bruge opskriften :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.