Grøntsager i pikantsauce med ristede kikærter og pasta til. Virkelig skøn og nem hverdagsfavorit, som passer perfekt som aftensmad en hverdagsaften.
Grøntsager i pikantsauce
Opskriften på pikant flødeost-sauce stammer fra Julies og min kogebog ‘HVERDAGSFAVORITTER‘ (kan købes som e-bog her), hvori der er en opskrift på kylling i pikantsauce. Min mor lavede dog efterfølgende en vegetarisk version som smagte så godt, at jeg måtte lave en selv også. Så her er min vegetariske version, hvor kylling er skiftet ud med en masse grøntsager og så har jeg serveret ristede kikærter til. Som tilbehør vil jeg anbefale ris eller pasta. Derudover kan du sagtens stege lidt kylling til, hvis ikke alle ved bordet er glade for kikærter.
Jeg har valgt at bruge champignon, blomkål, kartofler, peberfrugt og porre. Du kan sagtens skifte dem ud med andre grøntsager, men denne kombination smager virkelig skønt. Opskriften har jeg angivet til fire personer, hvis der spises tilbehør til – måske er du også heldig, at der er en lille rest til dagen efter.
Grøntsager i pikantsauce
Ingredienser
Grøntsager
- 2 stk. porre (mellemstørrelse)
- 2 stk. røde peberfrugter
- 200 g kartofler (rå)
- 300 g blomkål (rå)
- 100 g champignon
- 3 fed hvidløg
Sauce
- 2 dl piskefløde
- 2 dl mælk
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 tsk. tørret chili
- 3 tsk. paprika
- 200 g pikantost
- 2 tsk. salt
- peber
Tilbehør
- 1 dåse kikærter
- 1 tsk. soyasauce
- olie til stegning
- 1 tsk. paprika
- pasta
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Grøntsager
- Vask grøntsagerne godt.
- Skær porre i tynde skiver. Skær peberfrugt i mindre tern.
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern (cirka 1×1 cm). Blomkål skæres i samme størrelse som kartoflerne. Champignion skæres i skiver.
- Kom alle grøntsagerne i et ildfast fad. Hak hvidløg fint og kom det i fadet.
Pikantsauce
- Kom alle ingredienserne til saucen i en skål. Bland det hele godt rundt.
- Hæld saucen over grøntsagerne og vend det godt sammen.
- Sæt fadet midt i ovnen og giv det 30-40 minutter. Hold øje med det – måske skal der røres i det undervejs. Når grøntsagerne er møre, er det færdigt.
Tilbehør
- Imens grøntsagerne bager i saucen, laves de ristede kikærter.
- Skyl kikærterne grundigt. Kom dem på en pande med olie og tilsæt krydderierne og soyasauce. Steg dem i cirka 10 minutter.
- Ris eller pasta koges efter anvisning på pakken.
Servering
- Server grøntsagerne i pikantsauce med ris og de ristede kikærter. Velbekomme.
Tilbehør til grøntsager i pikantsauce
Udover at servere grøntsagerne i fad med ristede kikærter og ris/pasta, så kan du sagtens lave en salat til. Jeg vil anbefale en simpel salat eller min spidskålssalat.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
6 Kommentarer
Helt igennem en gudeskøn ret! Der er lige en ekstra bonus: du undgår madspild for du kan bruge de fleste grøntsager, hvis du har rester
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre :-) Og enig i det med madspild – de fleste slags grøntsager kan jo bruges.
Hejsa. Lækker opskrift <3 tak.
Men har du erfaring med om den kan fryses???
Maria ☺️
Mange mange tak. Jeg har desværre ikke forsøgt at fryse den :-)
Så lækker ret! :-)
Tusind tusind tak :-)