Så blev det igen tid til madplanen. Jeg har som altid lavet hver anden dag til reste-dage. Jeg har igen forsøgt at lave en indkøbsliste til madplanen. Meld gerne tilbage, om det virker for jer.
I denne uge byder madplanen på:
- Cremet pastaret med blomkåls-tomatsauce. Serveres med simpel salat til.
- Indisk curry. Serveres med ris.
- Kikærtepandekager med persisk gryderet og persisk dressing.
- Hjemmelavet pizza.
- Tærte med rester.
- Sundere snickersmuffins.
Som altid kan man sagtens vælge at lave dobbeltportion fx mandag og onsdag, så man slipper for at lave aftensmad tirsdag og torsdag. Ellers kan madplanen også bruges som inspiration til ugens retter. Madplanen rækker til 2-3 voksne. Jeg vil gætte på, at den rækker til 2 voksne og 2 børn.
God fornøjelse!
Mandag: Skøn cremet pastaret med blomkåls-tomatsauce
Ugens første ret er denne lækre cremede pastaret med blomkåls-tomatsauce. Serveres med simpel salat til.
Lav gerne dobbeltportion, så der også er til tirsdag.
TIRSDAG:
Rester fra mandag.
Onsdag: Indisk curry
Onsdagens aftensmad består en denne lækre indiske curry med kidneybønner og søde kartofler.
Lav dobbeltportion, så der også er til i morgen.
TORSDAG:
Rester fra onsdag.
Fredag: Fyldte madpandekager med persisk grøntsagsfyld
Fredagen består af disse madpandekager med kikærtemel. Server dem med persisk gryderet grønt og denne skønne dip.
Lørdag: Hjemmelavet pizza
Lørdag spiser vi gerne noget ekstra lækkert – enten ude, take away eller sammen med nogle venner. Men oftest falder mit valg på pizza. Så hvis du skal lave hjemmelavet pizza, så er denne grove variant god.
Søndag: Restedag
Brug ugens reste-grønt i denne tærte. Tag et stykke med på madpakken mandag også – den smager nemlig også rigtig godt dagen efter.
Ugens søde snack: Sundere snickersmuffins
Ugens søde snack er disse sundere snickersmuffins.
Indkøbsliste:
Herunder er ugens indkøbsliste. Måske du allerede har en del af tørvarerne stående i køkkenskabet.
Grønt | 1 blomkål 8 løg 13 fed hvidløg Frisk basilikum (eller oregano) 4 røde peberfrugter 1 agurk 20 cherrytomater 1 bakke bredbladet persille 2 æbler 1 citron Frisk ingefær 2 mellemstore søde kartofler 6 gulerødder 1 aubergine 6 tomater Frisk mynte 250g frisk spinat 20 bløde dadler (dem fra æske) |
Kølevarer | Lidt fløde eller soyafløde til curry 3 dl græsk yoghurt Gær til pizza Ost til pizza Æg til søndags-tærte + 3 til kage 1,5 dl mælk (til kage) |
Frostvarer | 300g frosne edamamebønner, uden bælg. |
Tørvarer | 4 dåser hakkede tomater 4 spsk. tomatpure 4 dl soltørrede tomater (dem i olive) 1 dåse kokosmælk Tørret oregano Salt og peber Olivenolie Bønnepasta til 8 personer (eller alm. pasta) Mandler til salat 2 dåser kidneybønner Spidskommen Garam masala Ris 3 dl kikærtemel Hvedemel (til pandekager og pizza) Bagepulver Kanel Paprika Gurkemeje, stødt 100g valnødder Pizzasauce 100g mandler 50g saltede peanuts + lidt til topping Lidt kokosolie til kage Lidt. sirup til kage 80g mørk chokolade |
Vegetariske madplaner
Hvis du ønsker at se flere af mine vegetariske madplaner, så klik blot under ‘Madplaner’ i menubaren.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.