Sund mad på SU – nem indisk vegetarret. Nu er der kun lidt over én uge til, at jeg atter starter på uddannelse. Jeg er begyndt at glæde mig helt vildt, for jeg kan godt lide at være studerende. Men som studerende ved jeg også, at mange synes det kan være svært at lave sund og spændende med, når man ikke har det største madbudget.
Aftensmad på SU
Efter at jeg er blevet spurgt om flere gange, hvad jeg kan anbefale af mad til én på SU, så vil jeg gerne dele denne opskrift med jer. Men faktisk er det sådan, at jeg har været på SU meget af bloggens levetid, da jeg jo i mellemtiden har læst til sygeplejerske. Derfor er de fleste af mine retter faktisk SU-venlige, idet jeg forsøger at bruge helt almindelige ingredienser, som jeg oftest handler i Rema1000 eller netto – altså ingen dyre specielle ingredienser (for det meste). I denne ret er det dog væsentligt at købe sig forskellige krydderier, men når de først er købt holder de længe og man kan med fordel købe dem i den lokale grønthandler, der får man ofte nogle (ifølge mig) bedre krydderier og til en helt anden pris. Retten her er en skøn indisk ret, med bønner, grønt, kokosmælk og serveret med ris. Den kan sagtens spises kold på madpakken også og ellers så sørg for at lave dobbeltportion, så der kan smides en rest i fryseren.
I opskriften har jeg brugt sød kartoffel og gulerødder. Dette kun fordi, at det var lige det mit køleskab bød på. Så hvis du har hvide kartofler, broccoli, blomkål eller andet, så kom det endelig i retten. Faktisk er jeg også ret vild med at købe frosne wok-grøntsager, de er sunde, nemme og ofte virkelig billige.
Sund mad på SU – indisk vegetarisk curry
Cashewnødderne er ikke nødvendige, men giver lidt ekstra knas. Herunder er så én af de retter som jeg kan anbefale til dig, som også er studerende og gerne vil have lidt sund mad på SU. Men nu til opskriften.
★ Sund mad på SU – indisk vegetarisk curry ★
Ingredienser
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 x 2 cm frisk ingefær
- 1 spsk. garam masala indisk blandingskrydderi
- 1 tsk. spids spidskommen
- 1 dåse kidneybønner
- 1 sød kartoffel mellemstørrelse
- 3 gulerødder
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 skvæt fløde soyafløde eller kokosmælk
- salt
Serveres med ris til.
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg fint.
- Kom olie på en pande og steg løg og hvidløg.
- Hak ingefær fint og kom det på panden. Tilsæt krydderierne.
- Skyl kidneybønnerne godt.
- Skræl den søde kartoffel og gulerødderne og skær dem i tern.
- Tilsæt kidneybønner, sød kartoffel, gulerødderne, hakkede tomater, fløde og salt.
- Lad det koge sammen til grøntsagerne er møre.
- Kog ris til og spises sammen.
- Velbekomme.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
8 Kommentarer
Endelig flere af denne slags indlæg – måske det kunne laves til en føljeton, så man nemt kan slå op og finde forskellige retter der især er SU-venlige?
Tak for denne opskrift – den er netop sat over til søndagsaftensmaden :)
Rigtig god opskrift! :D
Og jeg er meget glad for Su-venlige opskrifter (jeg er studerende).
Mange mange tak! :-)
Har du evt et godt fif til at købe nødder billigt? Der er jo vældig næringsrigt og skønt knas til de fleste retter, men især cashew nødder kan være svære at få fat i til en overkommelig pris.
Hvor mange personer er denne ret til?
2 personer mener jeg :-)
[…] Du finder den lige her […]