Vegetarisk madplan uge 16

af Stinna

Ugens vegetariske madplan – fyldt med nemme og lækre hverdagsfavoritter. Alle opskrifter er med fuld smæk på smagen og skønne ingredienser.

Som altid kan man sagtens vælge at lave dobbeltportion fx mandag og onsdag, så man slipper for at lave aftensmad tirsdag og torsdag. Ellers kan madplanen også bruges som inspiration til ugens retter. Madplanen rækker til 2-3 voksne.

Lørdagen byder på pizza (ingredienserne er ikke skrevet på listen) og søndag byder på rester fra ugen. Nederst har jeg lavet en indkøbsliste – men I har sikker mange af ingredienserne allerede. God fornøjelse.

Grøntsager i pikantsauce

MANDAG

Mandagen byder på vegetarisk grøntsagsfad i pikant-sauce. Serveres med ris eller pasta til.

TIRSDAG

Nem nemmeste og skønneste tomatsuppe – udviklet sammen med min niece. Serveres med suppehorn til.

ONSDAG

Onsdag byder på mine bedste vegetarfrikadeller – serveres med spidskålssalat til.

TORSDAG

Vegetarisk butter chicken – hvor kyllingen er skiftet ud med græskar eller sød kartoffel. Serveres med ris til.

Græske fladbrød

FREDAG

Vegetariske gyros med det skønneste fyld og tzatziki. Og selvfølgelig græske fladbrød.

Hjemmelavet pizza

LØRDAG

Herhjemme spiser vi gerne pizza i weekenden – og allerhelst den hjemmelavede variant. Ofte bruger jeg denne nemme opskrift.

GRØNTKØLE-OG FROSTVARER
3 stk. porrer
2 stk. røde peberfrugter
200g kartofler
300g blomkål
100g champignon
15 fed hvidløg (cirka 3 hele hvidløg)
4 stk. løg
1 pose bredbladet persille
2 stk. æg
1 stk. lime
1 stk. spidskål
2 stk. æbler
2 stk. rødløg
1 græskar (600g) – eller butternutsquash
Frisk ingefær
1 citron
Frisk koriander
1 stk. squash
200g østershatte
tomater (til gyros)
3 stk. agurker
hjertesalat (til gyros)
5 dl fløde
2 dl mælk
200g pikantost
300g edamamebønner (frosne uden bælg)
1 pakke fetaost / salatost
6 dl græsk yoghurt
1,5 dl creme fraiche
50g smør
1 pose pommes frites (til gyros)
25g gær
TØRVARER
4 dåser hakkede tomater
tørret chili
paprika
2 dåser kikærter
soyasauce
Pasta til 4 personer
Tørret oregano
Grøntsagsbouillon
Salt og peber
Suppehorn
Evt. flutes til suppe
Hvedemel
Olivenolie
Æblecidereddike
1 håndfuld mandler
Spidskommen
Kardemomme, stødt
koriander, stødt
kanel
Nelliker, stødt
cayennepeber
1 dåse kokosmælk
Ris til 4 personer
Evt. naanbrød
Sukker eller rørsukker
Mørk balsamico
1 spsk. tomatpure
450g hvedemel (græske brød)

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy