Ugens vegetariske madplan – fyldt med nemme og lækre hverdagsfavoritter. Alle opskrifter er med fuld smæk på smagen og skønne ingredienser. I min madplan forsøger jeg at vælge forskellige og spændende retter til hver uge.
Som altid kan man sagtens vælge at lave dobbeltportion fx mandag og onsdag, så man slipper for at lave aftensmad tirsdag og torsdag. Ellers kan madplanen også bruges som inspiration til ugens retter. Madplanen rækker til 2-3 voksne.
Denne uge byder på:
- MANDAG: Vegetarisk paprikagryde med kartoffelmos
- TIRSDAG: Vegetarisk minestronesuppe med suppehorn og brød til
- ONSDAG: Rødbedebøffer og broccolisalat med græsk yoghurt og æble
- TORSDAG: Indisk dahl serveret med ris, naanbrød og yoghurt
- FREDAG: Hjemmelavet linselasagne med bechamelsauce
- LØRDAG: Hjemmelavet pizza
- SØNDAG: Reste-dag
Lørdagen byder på pizza (ingredienserne er ikke skrevet på listen) og søndag byder på rester fra ugen. Nederst har jeg lavet en indkøbsliste – men I har sikker mange af ingredienserne allerede. God fornøjelse.
MANDAG
Mandagen byder på vegetarisk paprikagryde med kartoffelmos til.
TIRSDAG
Hjemmelavet vegetarisk minestronesuppe med suppehorn i. Serveres med brød til.
ONSDAG
Onsdagen byder på broccolisalat med æble – serveret med rødbedebøffer til.
TORSDAG
Indisk dahl med røde linser. Denne skønne indiske ret serveres med ris til.
LØRDAG
Herhjemme spiser vi gerne pizza i weekenden – og allerhelst den hjemmelavede variant. Ofte bruger jeg denne nemme opskrift.
Indkøbsliste
GRØNT | KØLE-OG FROSTVARER |
7 stk. løg 11 fed hvidløg 1 rød peberfrugt 1 gul peberfrugt 2 gulerødder + 250g + 400g 1 kg kartofler 200 g persillerod 1 potte frisk basilikum 1 spsk. frisk oregano 1 spsk. frisk timian 2 små eller 1 stort broccoli 2 rødløg 4 æbler 1 stk. citron 300g rødbede Frisk ingefær Frisk rød chili | 1 pakke smør 1/4 L fløde 4 dl sødmælk 2,5 dl græsk yoghurt 3 æg Yoghurt/creme fraiche til topping til indisk dahl 100g revet mozzarella (+ lidt til topping) |
TØRVARER | |
Olivenolie 1 dåse kidneybønner 7 spsk. tomatpure Sød paprika Salt Peber 4 dåser hakkede tomater Suppehorn Brød/flute til suppe Honning 1 håndfuld pinjekerner 2 dl havregryn Spidskommen Koriander, stødt Nelliker, stødt 450 g røde linser Grøntsagsbouillon 1 dåse kokosmælk brune ris 1 dåse flåede tomater evt. 1 pakke naanbrød til dahl Oregano, tørret Chili, tørret Æblecidereddike Hvedemel Muskatnød Lasagneplader |