Vegetar lasagne – lækker opskrift på vegetarisk linselasagne. Endelig er det lykkes mig at lave en virkelig god og mættende lasagne, så nu er det tid til at dele opskriften med jer herinde. Jeg er vild med kombinationen af en god tomatsauce, den cremede mornaysauce og så lasagneplader. Faktisk har vi herhjemme spist lasagnen mange gange den sidste måned og vi er begge ret vilde med den.
Vegetar lasagne med linser
Jeg har i denne lasagne tilsat røde linser, som gør at lasagnen mætter godt og så har jeg også tilsat mornaysauce, som gør at lasagnen er virkelig skønt cremet. Min kæreste var (som altid) testperson på denne lasagne og han synes slet ikke, at der manglede kød i opskriften. I denne vegetariske lasagne har jeg valgt at lave en skøn tomatsauce med røde linser og gulerødder. Imellem lagene har jeg kommet en mornaysauce. Hvis du ikke orker at lave en mornaysauce, så kan man sagtens bruge en der er færdiglavet. Men det er slet ikke så svært at lave, som jeg først troede.
Nu til opskriften på vegetarisk lasagne:
Opskriften rækker til 4-5 personer tænker jeg. Hvis du har noget tilovers, så kan det sagtens fryses og så varmes i ovnen eller mikroovnen bagefter. Herhjemme har jeg faktisk lavet én hel lasagne, som jeg har skåret i portionsstørrelser og efterfølgende frosset ned – så er der mad til de travle dage.
Vegetarisk linselasagne
Ingredienser
Lasagnefyld:
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- olie til stegning
- 250 g røde linser
- 2 dåser hakkede tomater
- 3-4 dl vand
- 2 tsk. oregano
- salt
- peber
- 400 g gulerødder
- lidt tørrede chiliflager
- 1 tsk. æblecidereddike
Mornay-sauce (eller køb en færdiglavet):
- 50 g smør
- 3 spsk. hvedemel
- 3 dl mælk
- lidt revet muskatnød
- 100 g revet ost
- salt
- peber
Ekstra:
- Lasagneplader
- lidt revet ost til topping
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200grader varmluft.
- Først laves lasagnefyldet.
- Hak løg groft og pres hvidløget.
- Kom olie i en gryde og varm det op.
- Tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege lidt.
- Tilsæt nu de røde linser, hakkede tomater, vand, oregano, salt og peber.
- Riv gulerødder fint og tilsæt dem til gryden, sammen med chiliflager og æblecidereddike.
- Lad det koge, til de røde linser er møre. Smag til med salt.
- Når de røde linser næsten er møre, er det tid til at lave mornaysauce.
- Smelt smør i en lille gryde. Tilsæt mel og pisk det godt sammen.
- Tilsæt nu mælk og rør godt rundt, til saucen begynder at blive lidt tyk.
- Tilsæt lidt revet muskatnød, ost, salt og peber. Rør godt rundt og tag gryden af varmen.
- Smør et ildfast fad med olie.
- Kom et lag lasagneplader nederst.
- Kom nu et lag lasagnefyld efterfulgt af et lag mornaysauce og herefter endnu et lag lasagneplader. Fortsættes, til der er ca. 4 lag lasagneplader. Sørg for, at der er lasagnefyld og mornaysauce øverst.
- Sæt fadet i ovnen og bag lasagnen, til den er ved at være gylden på toppen (og mærk evt. om lasagnepladerne er møre, ved at prikke i lasagnen med en gaffel).
- Tag lasagnen ud af ovnen, overhæld med revet ost og kom lasagnen tilbage i ovnen. Bag lasagnen til osten er smeltet (osten kan sagtens undlades).
- Spises varm. Velbekomme.
Noter
Hvis du også er vild med lækre pastaretter, så er disse måske også noget for dig:
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.
40 Kommentarer
uhhmmmm… det er ALTID så lækre retter du laver. TAK
Tusind tak Birthe :)
Kan vegetarlasagnen fryses når den er bagt
Hej, det kan den sagtens :-)
Hejsa
Jeg lavede denne lasagne her til aften, til mine børn og jeg. Brugte købt money sauce. Det smagte super lækkert, og der er mere end rigeligt til i morgen. Vi spiste kun en tredje dem. Mætter dejligt. Den skal helt sikkert laves igen.
Ej hvor dejligt t I kunne lide opskriften. Tusind tak :-)
Jeg er faldet over din blog og aldrig har jeg følt mig så inspireret til at overgå til vegetarkost. Hvor er det bare nogle inspirerende og let-tilgængelige opskrifter du deler med os. Og nårh ja – jeg elsker indisk mad så der henter du lige et par ekstra plusser hos mig ;-) ;-)
Sikke en skøn besked – tusind tak Jeanette! :) Dejligt at du kan lide mine opskrifter. Jeg er også helt pjattet med indisk, så der kommer flere indiske opskrifter herinde.
Kære Stinna – hvor har du mange skønne opskrifter. Jeg har nu 2 gange lavet din Grønkålssalat med bagte rødbeder og krydret dressing. Den er fantastisk og dressingen eventyrlig – jeg fik så mange komplimenter på denne salat:) glæder mig til at skal mange af dine andre skønne opskrifter.
Sikke en dejlig besked, tusind tak :-) Så skønt at du kan bruge opskriften.
Hvor ser den bare lækker ud den lasagne! Den skal prøves! Tusind tak for opskrift.
Mange tak :) Jeg håber at du kan lide den.
Jeg glæder mig til at prøve dine retter, det ser så lækket ud
Mange tak :-) Jeg håber at du kan lide dem.
Tak for mad!
Dejligt at du kan lide opskriften, tak :-)
Den lyder lækker. Har først fornylig set din side og fyldt med lækre opskrifter. Vedr. Saucen hvor du bruger hvedemel, mon man kan bruge den anden form for mel ?? Fx kikærtemel eller noget uden gluten…
Mange tak skal du have :-) Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med. Men måske lidt maizena?
Det ser skønt ud! Jeg er tvivl om hvor længe lasagnen skal have i ovnen? :-) Du skriver at den skal bages til den er gylden i toppen…er der nogen cirkatid? Da jeg aldrig har lavet lasagne med linser før, vil jeg nødig give den for lidt (eller for meget).
Jeg mener at det er ca. 30-40 minutter :-)
Bare en HELT FANTASTISK opskrift!
Så smagsfyldt!
Sikke en skøn kommentar, tusind tusind tak :-)
Jeg ville til enhver tid have benægtet, at jeg skulle komme til selv at lave vegetarmad, og yderligere nyde at spise maden. Ikke desto mindre har det været tilfældet med din lasagne – der er masser af smag og fylde, og jeg kan absolut anbefale din opskrift som et fint sted at starte som vegetar.
Sikke en skøn besked, tusind tak! :-)
Forrige fredag lavede jeg en stor portion af din vegetariske Bolognese, og jeg brugte den efterfølgende i en lasagne med bechamelsauce.
Det var meget vellykket.
Jeg har planer om også at bruge den som “kødsauce” i en mousaka og på en pizza Bolognese.
Dine opskrifter bliver brugt meget flittigt.
Det lyder virkelig godt, mange mange tak :-)
Hej Stinna
Stor fan af denne lasagne som jeg har lavet mange gange før. Tror du den ville kunne laves dagen før den skal bruges? Altså sættes i køleskabet ubagt natten over og så i ovnen dagen efter eller vil den blive for søbet?
Tak, hvor er det dejligt at du kan lude den :-) Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med. Jeg ville nok bage den dagen før og så bare varme den.
halløj, det er en super lækker opskrift! men ved du måske ca. hvor mange kalorier der er i den?
Tak :-) Desværre ikke, jeg beregner aldrig kalorier på mine opskrifter.
Lavede den med hytteost i stedet for mornaysauce, den blev helt vildt god ❤️
Det lyder lækkert, tak for tip :-)
Bedste vegetar lasagne jeg nogensinde har smagt! TAK konsistens og smag er bare lige i skabet. Selv min kødspisende-/elskende mand efterspørger næsten ugentligt denne “linsagne” og vil endda foretrække denne fremfor en helt traditionel lasagne med hakket oksekød. Han snakker også om den til både venner og familie – det siger vist i sig selv en hel del ;-)
Sikke en dejlig kommentar – tusind tak! :-)
Hej Stinna,
Jeg er ny i udforskningen af vegetariske retter, og i dag har jeg serveret denne lasagne for familien. Det var en kæmpe succes – wauu -den er lækker. Jeg har altid fortalt mig selv, at jeg ville mangle kødet – men det har handlet om at finde de gode opskrifter. Mange tak for det! Jeg eksperimenterer videre i de kødfrie retter ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Sikke en dejlig kommentar – tak! :-)
Hej Stinna,
Hvis jeg gerne vil have mere grønt i – fx squash, skal der så undlades lidt væske?
Hej :-) det har jeg desværre ikke forsøgt. Men skriv endelig hvad du ender med.
Absolut bedste vegetar lasagne jeg har prøvet. Valgte at køre med konceptet “tom køleskabet for alle grønne rester” og i stedet for 400 g gulerødder endte op med en 400 g blanding af brune champignon, forårsløg, baby spinat og gulerødder + masser af frisk chili – kan varmt anbefales. Kan også nævne, at jeg med godt resultat opvarmede den køleskabskolde lasagne i vandbad ved, at bruge en si i gryde med låg på.
Mange tak for opskriften :-)
Sikke en skøn besked! Tak :-)