Pizzadej

af Stinna
Nem pizzadej

Nem pizzadej som passer perfekt til en hverdagsaften. Min opskrift på pizzadej er nem, den smager godt og så bliver den virkelig sprød. Top den med lige det fyld du er mest vild med – jeg bruger altid denne pizzasauce til mine pizzaer.

Opskrift pizzadej

Opskriften på nem pizzadej har jeg testet en del gange efterhånden og endelig er jeg nået frem til en nem dej, som bliver god hver gang og som passer perfekt til en nem aftensmad. Dejen er lavet af få ingredienser – nemlig hvedemel, gær, vand, olie og salt. Opskriften herunder er min bedste pizzadej og rækker til 2 pizzaer. Herhjemme spiser vi dette 2 personer. Så gang gerne opskriften op, hvis I er flere der skal spise pizza.

Nem pizzadej

Min bedste opskrift på nem pizzadej.
Forb. tid10 min
Tilb. tid10 min
Hævetid1 t
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 2 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 3 dl koldt vand
  • 1/4 pakke gær (cirka 12-15g)
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. groft salt
  • 400 g hvedemel (Der er forskel på mel, så prøv dig gerne frem)

Sådan gør du

  • Start med at opløse gær i vandet. Jeg brugte min røremaskine til denne opskrift.
  • Tilsæt olie og salt. Rør det godt rundt.
  • Tilsæt nu mel og lad dejen køre på røremaskine i cirka 10 minutter, til den er ensartet og glat. Allerhelst til dejen slipper skålens kanter. Dejen må ikke være tør, men skal heller ikke være for klistret – så må du tilsætte lidt mere mel.
  • Kom et klæde over dejen og lad den hæve 1 time et lunt sted. Når dejen har hævet halvdelen af tiden, tændes ovnen på 275 (eller 250) grader varmluft. Placer en bageplade i midten.
  • Når dejen er hævet til cirka dobbeltstørrelse, er den klar til at bage med.
  • Kom en smule mel på fingrene. Tag halvdelen af dejen op og stræk i den, så den bliver større. Sørg for at lade kanterne være lidt tykkere end resten af pizzaen. Placer den på en bageplade beklædt med bagepapir. Stræk gerne mere i dejen – brug fingrene til at presse den større – men igen, lad kanterne være.
  • Kom dit yndlingsfyld på pizzaen.
  • Når pizzaen er klar, skrues ovnen over på alm. ovn (over- og undervarme). Åben ovnen og træk bagepapiret over på den varme bageplade. Dette kan godt kræve en hjælpende hånd.
  • Bag pizzaen til kanten er gylden og fyldet er færdigt.
  • Velbekomme.

Ovenstående opskrift er min favorit, når det gerne må gå lidt stærkt. Jeg har fået min far til at teste opskriften – og han godkendte den også. Ellers er jeg ret vild med surdejspizza, som dog tager en del længere tid at lave. En god opskrift på surdejspizza er lige her (ikke min opskrift). Surdejspizza giver en dybere smag og de lækreste lufthuller i skorpen. Men herhjemme fungerer det ikke til en hverdagsaften, hvor vi ikke bruger hele aftenen på aftensmaden.

Fuldkornspizza

Hvis du i stedet for en klassisk pizzadej er på udkig efter en grov pizza med fuldkornsmel, så prøv gerne mine to varianter. De er lavet med lidt grovere mel, men er stadig virkelig lækre:

Opskrift på nem pizza
Hjemmelavet pizza

Følg også meget gerne med på min instagramprofil lige her.

2 Kommentarer

2 Kommentarer

Lene Tranberg 29. april 2020 - 09:08

Tak for linket, Stinna<3
Kh Lene

Reply
Stinna 29. april 2020 - 09:08

Det er mig der takker for en god opskrift på pizza :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy