Hjemmelavet pizza af den nemmeste pizzadej. Nem pizzadej som passer perfekt til en hverdagsaften. Min opskrift på hjemmelavet pizza er nem, den smager godt og så bliver den virkelig sprød. Top den med lige det fyld du er mest vild med – jeg bruger altid denne pizzasauce til mine hjemmelavede pizzaer.
Opskrift pizzadej
Opskriften på nem pizzadej har jeg testet en del gange efterhånden og endelig er jeg nået frem til en nem dej, som bliver god hver gang og som passer perfekt til en nem aftensmad. Dejen er lavet af få ingredienser – nemlig hvedemel, gær, vand, olie og salt. Opskriften herunder er min bedste pizzadej og rækker til 2 pizzaer. Herhjemme spiser vi dette 2 personer. Så gang gerne opskriften op, hvis I er flere der skal spise pizza.
Brug gerne en mel med et højt proteinindhold – fx manitobamel (cirka 12,5g protein pr. 100g). Det giver en sej dej og en luftig skorpe.
Nem pizzadej – hjemmelavet pizza
Ingredienser
- 3 dl koldt vand
- 1/4 pakke gær (cirka 12-15g)
- 3 spsk. olivenolie
- 1 tsk. groft salt
- 400 g hvedemel (Der er forskel på mel, så prøv dig gerne frem – brug gerne manitobamel)
Sådan gør du
- Start med at opløse gær i vandet. Jeg brugte min røremaskine til denne opskrift.
- Tilsæt olie og salt. Rør det godt rundt.
- Tilsæt nu mel og lad dejen køre på røremaskine i cirka 10 minutter, til den er ensartet og glat. Allerhelst til dejen slipper skålens kanter. Dejen må ikke være tør, men skal heller ikke være for klistret – så må du tilsætte lidt mere mel.
- Kom et klæde over dejen og lad den hæve 1 time et lunt sted. Når dejen har hævet halvdelen af tiden, tændes ovnen på 275 (eller 250) grader varmluft. Placer en bageplade i midten.
- Når dejen er hævet til cirka dobbeltstørrelse, er den klar til at bage med.
- Kom en smule mel på fingrene. Tag halvdelen af dejen op og stræk i den, så den bliver større. Sørg for at lade kanterne være lidt tykkere end resten af pizzaen. Placer den på en bageplade beklædt med bagepapir. Stræk gerne mere i dejen – brug fingrene til at presse den større – men igen, lad kanterne være.
- Kom dit yndlingsfyld på pizzaen.
- Når pizzaen er klar, skrues ovnen over på alm. ovn (over- og undervarme). Åben ovnen og træk bagepapiret over på den varme bageplade. Dette kan godt kræve en hjælpende hånd.
- Bag pizzaen til kanten er gylden og fyldet er færdigt.
- Velbekomme.
Hjemmelavet pizza
Ovenstående opskrift er min favorit, når det gerne må gå lidt stærkt. Jeg har fået min far til at teste opskriften – og han godkendte den også. Ellers er jeg ret vild med surdejspizza, som dog tager en del længere tid at lave. En god opskrift på surdejspizza er lige her (ikke min opskrift). Surdejspizza giver en dybere smag og de lækreste lufthuller i skorpen. Men herhjemme fungerer det ikke til en hverdagsaften, hvor vi ikke bruger hele aftenen på aftensmaden.
Men hvordan laver man pizza? Jeg laver pizza ved at lave dejen lidt klistret. Ovenstående opskrift er nem og hurtig at lave. Den skal ikke rulles ud med en kagerulle, men i stedet strækkes/mases ud på bagepapiret. Så synes jeg den bliver allerbedst. Du kan også lave pizza på grill. Når jeg bager min pizza på grill, så bruger jeg en pizzasten som får lov at blive helt varm. Kom pizzaen på pladen og sæt låg på.
Fyld til pizza
Du kan bruge lige det fyld du elsker allermest. Det vigtigste er en god pizzasauce og en god slags ost. Hvis du er mere til en hvid pizza, så prøv at bytte pizzasaucen ud med grøn pesto eller mascarpone. Det er særligt lækkert, hvis du topper pizzaen med kartofler og frisk rosmarin, så du laver en kartoffelpizza.
Fuldkornspizza eller grov pizzadej
Hvis du i stedet for en klassisk pizzadej er på udkig efter en grov pizza med fuldkornsmel, så prøv gerne mine to varianter. De er lavet med lidt grovere mel, men er stadig virkelig lækre. Begge er to lidt sunde pizzaer:
Mel til pizza
Brug gerne en meltype med et højt proteinindhold til dine pizzaer. Fx giver manitobamel en virkelig skøn pizzabund. Alm. hvedemel kan dog også bruges, dejen er bare bedst med manitobamel.
Følg også meget gerne med på min instagramprofil lige her.
30 Kommentarer
Tak for linket, Stinna<3
Kh Lene
Det er mig der takker for en god opskrift på pizza :-)
Hvad koster det,at være medlem hos dig.
Hej :-) Det koster ikke noget at bruge mine opskrifter.
Nem og virkelig lækker dej!
Det gør mig glad, dejligt at opskriften kunne bruges :-)
Kan man lave den til bradepande pizza eller er dejen ikke god til det?
Det har jeg desværre ikke forsøgt :-)
Hej. Der står ikke, hvor lang tid pizzaen skal have i ovnen?
Hej, nej det plejer jeg ikke at skrive. Det afhænger nemlig også af mængden af fyld. Den skal være fint gylden i kanten.
Lækker pizzadej!
Tusind tak :-)
Hej,
Det ser mega lækkert ud!
Ville høre om du tænkte at man kunne lave opskriften uden røremaskine?
Mvh
Hej, tak :-) Det har jeg ikke forsøgt. Men så længe at du ælter den godt, tænker jeg sagtens at du kan.
Har prøvet en del forskellige pizzadej-opskrifter efterhånden i min jagt på en fast. Den her opskrift med en blanding af 150 g durum mel og 250-300 g hvedemel/tipo00 er den bedste jeg nogensinde har fået. Det giver mig næsten lyst til at droppe fyldet.
Sikke en dejlig besked. Dejligt at du kan bruge opskriften :-)
Kunne lige se der var en der havde spurgt om man kunne lave den uden røremaskine :)
Det kan man godt, jeg lavede den igår og brugte en blanding af pizzamel og grahamsmel og den blev virkelig god!
Tak for tip! :-)
Kan man bage begge pizzaer i ovnen på samme tid?
De er klart bedst, hvis du bager dem enkeltvis :-)
Virkelig nem opskrift på en super lækker pizzadej. Det er ikke sidste gang vi har lavet den herhjemme
Hvor er det dejligt at høre, mange tak :-)
Super lækker opskrift. Kan den fryses ? Hvis ja, hvornår i processen ?
Hej. Tak :-)
Jeg har desværre ikke forsøgt at fryse den – kun som færdig pizza.
Kan fejen fryses? :)
Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)
Tusind tak for en lækker gratis opskrift på pizzadej! Mon man kan bruge den til calzone også, eller er der noget særligt, man skal være opmærksom på i dén forbindelse?
Mvh Nina
Hvor dejligt, tak for tilbagemelding :-)
Jeg har desværre ikke forsøgt at bruge den til calzone. Men mon ikke det sagtens kan gå? Skriv endelig hvis du prøver det.
Dine opskrifter ser god ud
Tusind tak :-)