Gulerodssalat med æble

af Stinna

Gulerodssalat med æble, persille, fetaost og hakkede mandler. Skøn og frisk salat som tager næsten ingen tid at lave. Gulerodssalaten spiser vi herhjemme som tilbehør til aftensmad – men den vil også være skøn til sommerens grill.

Opskrift på gulerodssalat med æble

Denne opskrift på gulerodssalat med æble er en lidt anden variant end den almindelige gulerodssalat med revne gulerødder. I min opskrift har jeg tilsat revet æble, som virkelig passer skønt sammen med gulerødder. Derudover har jeg tilsat hakket persille, salatost og mandler. Dressingen er virkelig nem at lave og består blot af af citronsaft og salt.

Opskriften herunder rækker til 2-4 personer, alt efter hvor meget andet tilbehør I spiser til.

Gulerodssalat med æble

Gulerodssalat med æbler, salatost og bredbladet persille. Rækker til 2 personer – eller som lidt tilbehør til 4 personer.
Forb. tid10 min
Tilb. tid5 min
Ret: Salat
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Gulerodssalat med æble

  • 600 g gulerødder
  • 2 stk. æbler
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Dressing

  • 3 spsk. citronsaft
  • 1 drys salt

Topping

  • 1 håndfuld mandler
  • 1 håndfuld salatost (fetaost)

Sådan gør du

Gulerodssalat

  • Start med at rive gulerødder og æbler groft på et rivejern. Kom det i en skål.
  • Hak persille og tilsæt til skålen.

Dressing

  • I en skål blandes citronsaft og salt. Hæld det over salaten og rør godt rundt.

Topping

  • Hak mandlerne groft. Top salaten med mandler og salatost /fetaost.

Tilbehør til gulerodssalat

Hvis salaten skal spises til aftensmad, vil jeg anbefale at servere den sammen med vegetarfrikadeller med edamamebønner og hjemmelavet haydari til.

Du er også meget velkommen til at kigge forbi min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy