Gulerodssalat med æble, persille, fetaost og hakkede mandler. Skøn og frisk salat som tager næsten ingen tid at lave. Gulerodssalaten spiser vi herhjemme som tilbehør til aftensmad – men den vil også være skøn til sommerens grill.
Opskrift på gulerodssalat med æble
Denne opskrift på gulerodssalat med æble er en lidt anden variant end den almindelige gulerodssalat med revne gulerødder. I min opskrift har jeg tilsat revet æble, som virkelig passer skønt sammen med gulerødder. Derudover har jeg tilsat hakket persille, salatost og mandler. Dressingen er virkelig nem at lave og består blot af af citronsaft og salt.
Opskriften herunder rækker til 2-4 personer, alt efter hvor meget andet tilbehør I spiser til.
Gulerodssalat med æble
Ingredienser
Gulerodssalat med æble
- 600 g gulerødder
- 2 stk. æbler
- 1 håndfuld bredbladet persille
Dressing
- 3 spsk. citronsaft
- 1 drys salt
Topping
- 1 håndfuld mandler
- 1 håndfuld salatost (fetaost)
Sådan gør du
Gulerodssalat
- Start med at rive gulerødder og æbler groft på et rivejern. Kom det i en skål.
- Hak persille og tilsæt til skålen.
Dressing
- I en skål blandes citronsaft og salt. Hæld det over salaten og rør godt rundt.
Topping
- Hak mandlerne groft. Top salaten med mandler og salatost /fetaost.
Tilbehør til gulerodssalat
Hvis salaten skal spises til aftensmad, vil jeg anbefale at servere den sammen med vegetarfrikadeller med edamamebønner og hjemmelavet haydari til.
Du er også meget velkommen til at kigge forbi min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
2 Kommentarer
En virkelig dejlig gulerodssalat
Tusind tak skal du have :-)