Linsesuppe med kokosmælk

af Stinna


Linsesuppe med kokosmælk
Linsesuppe med kokosmælk og skønne krydderier. Når der er koldt udenfor, er det så skønt med en lækker suppe. Denne suppe er lavet af røde linser, kartofler, skønne krydderier, kokosmælk og hakkede tomater. Suppen er en nem hverdagsret, som smager endnu bedre dagen efter. Herhjemme serveres den med et stykke groft brød til, lidt friske krydderurter og creme fraiche. 

Linsesuppe med kokosmælk

Linsesuppen er lavet med kokosmælk. Jeg elsker kokosmælk, men hvis du ikke er vild med det, så prøv evt. at lave den med fløde. Oftest laver jeg suppen hvor jeg blender den, efter den er kogt. Så bliver den mere cremet og fin i konsistensen. Men den smager også skønt, hvis du vælger ikke at blende den. Så skal ingredienserne blot hakkes lidt finere. 

Men nu til opskriften på den lækre linsesuppe. 

Vi toppede suppen med tomater, krydderurter og creme fraiche. For en vegansk version, så brug soya-yoghurt i stedet for creme fraiche. 

Linsesuppe med kokosmælk

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Aftensmad, Suppe
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
5 fra 2 stemmer

Ingredienser

  • olie til stegning
  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. karry
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1/2 spsk. koriander, stødt
  • 200 g røde splitlinser
  • 1 lille klump ingefær
  • 170 g kartoffel
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • 3-5 dl vand med grøntsagsboullion
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg. Det skal bare hakkes groft, da suppen skal blendes.
  • Svits løg, hvidløg og krydderier i olie på panden. Tilsæt linser og rør godt rundt.
  • Skær kartoflerne i mindre stykker og kom dem i gryden. Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk og vand. Hold lidt igen med vand og tilsæt det evt. løbende. Lad suppen koge til kartoflerne og linserne er møre (ca. 30 minutter).
  • Nu blendes suppen med en stavblender. Smag til med salt. Serveres med en klat skyr og lidt friske tomater, samt brød til.

Hvis du også er helt vild med suppe, så kan jeg også anbefale disse:

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

12 Kommentarer

Anna 11. februar 2014 - 14:18

Den ser sørme lækker ud! Perfekt med en varm vintersupper til en kold aften :)

Reply
Stinna 11. februar 2014 - 17:44

Tak, den er også virkelig lækker :-)

Reply
Mille 12. februar 2014 - 11:44

Først og fremmest, tak for en lækker blog!

Hvor mange personer er opskriften her beregnet til? Og hvordan er suppen evt. at fryse?

Mille :-)

Reply
Stinna 12. februar 2014 - 13:24

Mange tak skal du have :-)
Jeg har ikke forsøgt at fryse suppen, så det ved jeg desværre ikke. Men det tror jeg da godt at den kan.
Jeg vil skyde på at der er til 4 personer, evt. med et stykke brød til.
God dag!

Reply
charlotte 24. marts 2015 - 14:37

er det 200 gram kogte eller ukogte røde linser?

Reply
Stinna 24. marts 2015 - 15:28

Det er ukogte :-)

Reply
Karen 9. september 2019 - 16:12

Kan den fryses?

Reply
Stinna 9. september 2019 - 16:24

Det har jeg ikke forsøgt, men det tror jeg sagtens :-)

Reply
Nadia 14. september 2019 - 09:20

Halløj. Tænker at lave din linsesuppe i aften. Har du opskrift på det lækre brød, som er på billedet?
Kh Nadia

Reply
Stinna 16. september 2019 - 14:22

Hej Nadia. Jeg har desværre mistet opskriften, men jeg prøver at få det skrevet ned næste gang jeg bager det :-)

Reply
Birgitte 2. november 2020 - 09:52

5 stars
Hv ad er de sorte små frø?

Reply
Stinna 2. november 2020 - 09:54

Hej, det er nigellafrø. Man bruger dem ofte på brød :-) Men de kan sagtens undlades.

Reply
5 from 2 votes (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.