Vegetarisk massaman curry

af Stinna

Vegetarisk Massaman Curry er en vegetarisk udgave af den klassiske thailandske ret. Massaman curry er en utrolig smagfuld og skøn ret.

Opskrift på vegetarisk massaman curry

I denne udgave af den lækre thairet har jeg byttet kylling ud med ekstra grøntsager. I min version af retten har jeg brugt kartofler, gulerødder og rød peberfrugt. Brug endelig en ægte massaman currypasta hvis du kan få fingrene i det – ellers kan en gul karrypasta og sagtens bruges.

Vegetarisk massaman curry

Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk, Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
5 fra 2 stemmer

Ingredienser

  • 1 spsk. sesamolie
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 x 2 cm frisk ingefær
  • 4 tsk. gul karrypasta (reklamelink)
  • 1 dl vand
  • 1 stængel citrongræs, fintsnittet
  • 3 stk. limeblade (fås ofte på frost eller friske)
  • 1 dåse kokosmælk (stor)
  • 2 stk. kartofler, skrællet og skåret i små tern
  • 3 stk. gulerødder, skåret i små tern
  • 1 spsk. soyasauce
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. koriander, stødt
  • 1 stk. rød peberfrugt, skåret i mindre tern

Servering

  • frisk koriander
  • ris
  • lime
  • evt. sød chilisauce

Sådan gør du

Vegetarisk massaman curry

  • Start med at hakke løg og hvidløg fint. Riv ingefær på et rivejern.
  • Kom sesamolie på en pande.
  • Steg løg, hvidløg og ingefær i et par minutter under omrøring. Det skal ikke brunes, men blot steges kort.
  • Tilføj derefter karrypasta og lad det stege kort under omrøring.
  • Tilføj vand, finthakket citrongræs og limeblade.
  • Lad det simre kort.
  • Tilføj derefter kokosmælk, kartofler i små tern, gulerødder i små tern.
  • Tilføj sukker, spidskommen, koriander og soyasauce.
  • Lad det simre i cirka 30 min.
  • De sidste 10 min tilføjes peberfrugt, så det stadig har bid ved servering.
  • Smag til med soyasauce og salt.

Servering

  • Serveres med frisk koriander, ris og lime. Herhjemme kan vi også godt lide at tilføje en smule sød chilisauce. Velbekomme!

Kylling eller tofu

Jeg overvejede at tilføje enten tofu eller bønner, men endte med at lade være. Så hvis du ønsker mere protein til retten, vil jeg anbefale dig enten at tilføje edamamebønner eller stegt tofu.  I min version har jeg tilsat citrongræs og limeblade, for at få den ægte smag af thailandsk mad. Inspirationen har jeg herfra.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.