Vegetarisk Massaman Curry er en vegetarisk udgave af den klassiske thailandske ret. Massaman curry er en utrolig smagfuld og skøn ret.
Opskrift på vegetarisk massaman curry
I denne udgave af den lækre thairet har jeg byttet kylling ud med ekstra grøntsager. I min version af retten har jeg brugt kartofler, gulerødder og rød peberfrugt. Brug endelig en ægte massaman currypasta hvis du kan få fingrene i det – ellers kan en gul karrypasta og sagtens bruges.
Start med at hakke løg og hvidløg fint. Riv ingefær på et rivejern.
Kom sesamolie på en pande.
Steg løg, hvidløg og ingefær i et par minutter under omrøring. Det skal ikke brunes, men blot steges kort.
Tilføj derefter karrypasta og lad det stege kort under omrøring.
Tilføj vand, finthakket citrongræs og limeblade.
Lad det simre kort.
Tilføj derefter kokosmælk, kartofler i små tern, gulerødder i små tern.
Tilføj sukker, spidskommen, koriander og soyasauce.
Lad det simre i cirka 30 min.
De sidste 10 min tilføjes peberfrugt, så det stadig har bid ved servering.
Smag til med soyasauce og salt.
Servering
Serveres med frisk koriander, ris og lime. Herhjemme kan vi også godt lide at tilføje en smule sød chilisauce. Velbekomme!
Kylling eller tofu
Jeg overvejede at tilføje enten tofu eller bønner, men endte med at lade være. Så hvis du ønsker mere protein til retten, vil jeg anbefale dig enten at tilføje edamamebønner eller stegt tofu. I min version har jeg tilsat citrongræs og limeblade, for at få den ægte smag af thailandsk mad. Inspirationen har jeg herfra.