371
![](https://stinna.dk/wp-content/uploads/2024/06/Kaju-curry.jpeg)
![](https://stinna.dk/wp-content/uploads/2024/06/Kaju-curry-2.jpeg)
Kaju curry er en indisk vegetarret med cashewnødder. I denne udgave er cashewnødderne blendet til en cremet sauce og smagt til med spidskommen og koriander.
![](https://stinna.dk/wp-content/uploads/2024/06/Kaju-curry.jpeg)
Opskrift på kaju curry
Herhjemme elsker vi indisk mad og denne opskrift er ingen udtagelse. Retten er dog en smule anderledes, da jeg i denne opskrift har blender grøntsager og cashewnødder sammen til en skøn sauce. Det giver en utrolig cremet ret, som smager virkelig godt. Jeg har brugt spidskommen og koriander i retten, men du kan også sagtens bruge den lækre krydderiblanding garam masala. Server gerne retten med hjemmebagte naanbrød, hvis I er ekstra sultne.
Kaju curry
Antal: 4 portioner
Ingredienser
Sauce
- 100 g usaltede cashewnødder
- 2 dl koldt vand
- 2 stk. løg
- 200 g tomater
- 3 spsk. tomatpuré
- 2 tsk. spidskommen, stødt
- 2 tsk. koriander, stødt
- 2 dåser kikærter (cirka 480 gram kogte kikærter)
- 1 spsk. soyasauce
- Salt
Servering
- Ris
- Cashewnødder
- Koriander
Sådan gør du
- Start med at komme cashewnødder i en skål. Hæld kogende vand over dem og lad dem stå i cirka 15 minutter.
- Hæld vandet fra og kom cashewnødderne i en blender.
- Tilføj 2 dl vand og blend til en cashewnødderne er helt blendet.
- Tilsæt løg, tomater og tomatpuré og blend igen, til det er helt fint blendet.
- Kom olie på en dyb stegepande.
- Tilsæt spidskommen og koriander og lad det stege et par minutter under omrøring .
- Tilsæt derefter den blendede sauce og skyllede kikærter. Lad det herefter simre i cirka 30 minutter.
- Smag til med salt og soyasauce.
- Server gryderetten med ris, cashewnødder og frisk koriander. Velbekomme!
![](https://stinna.dk/wp-content/uploads/2024/06/Kaju-curry-2.jpeg)