Grønkålssalat med bulgur og tahindressing

af Stinna

Grønkålssalat med bulgur og tahindressing

For efterhånden nogle uger siden kom søde Michelle på besøg hos mig, hvor jeg havde lavet frokost til os. Jeg serverede denne grønkålssalat med bulgur og tahindressing og vi drak en skøn grøn smoothie til – nemlig min favorit greenie, hvor spinat var byttet ud med frisk grønkål.

Salaten er med en af mine yndlings typer dressing, nemlig dressing lavet af tahin. Jeg er vild med smagen af sesam og hvis man køber en lys tahin, så undgår man den lidt bitre smag, som mange mørke typer har. Dressingen er også god til dip eller til friske forårsruller.

Grønkålssalat med bulgur og tahindressing

Ret: Salat
Køkken: Vegetarisk
Antal: 0 personer
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 1,5 dl ukogt bulgur
  • 4 stængler grønkål
  • 1/2 løg
  • 1 dåse kikærter
  • 1/2 granatæble
  • 1 avocado
  • 1 lille håndfuld frisk mynte
  • 1 lille håndfuld frisk bredbladet persille

dressing:

  • 2 spsk. tahin
  • 4 spsk. vand
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • 1/4 tsk. kanel
  • salt
  • 1 fed hvidløg presset
  • evt. 1 tsk. agavesirup

topping:

  • ristede solsikkekerner eller soyaristede solsikkekerner

Sådan gør du

  • Kog bulgur efter anvisning på posen.
  • Imens skylles grønkål og bladene hakkes groft. Kom dem i en skål.
  • Hak løg fint og tilsæt i skålen.
  • Tilsæt skyllede kikærter, fintsnittet frisk mynte og persille.
  • Imens bulgur køler af, skal dressingen laves.
  • Bland alle ingredienserne i en lille skål og smag til med salt.
  • Kom dressingen over i salaten og bland bulgur i.
  • Vend det hele godt rundt.
  • Top med granatæblekerner og avocado-tern.
  • Velbekomme!

Grønkålssalat med bulgur og tahindressing Grønkålssalat med bulgur og tahindressing

2 Kommentarer

Rasmus 11. september 2017 - 06:46

Skøn og lækker salat. Bulgur bliver virkelig brugt for lidt. Selv elsker jeg bulgur og har faktisk også lavet et indlæg om bulgur generelt på min blog.
Det kan du jo kigge på hvis du er interesseret  Men ellers tak for en god inspiration til en lækker salat.

Reply
Stinna 11. september 2017 - 19:38

Tak skal du have :-) Bulgur er virkelig brugt for lidt ja :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.