Efterårssalat med gulerødder, ristede kikærter, persille og feta

af Stinna

Efterårssalat med gulerødder, ristede kikærter, persille og feta

Efterårssalat med gulerødder, ristede kikærter, persille og feta. Efteråret er min yndlingsårstid. Det hænger måske sammen med, at jeg er vild med alle de lækre råvarer der er i sæson netop nu, det er tid til ekstra hygge, strikbluser, gode kopper kaffe og god mad. Min kæreste købte forleden de smukkeste farvede gulerødder, som jeg i går lavede om til denne lækre efterårssalat.

Salaten indeholder sprøde gulerødder, ristede smagfulde kikærter, en oliedressing, bredbladet persille og er toppet med feta. Salaten er fyldt med smag og herhjemme var min kæreste også helt vild med salaten – den passer godt til frokost eller som en let aftensmad.

Efterårssalat med gulerødder, ristede kikærter, persille og feta

Efterårssalat med gulerødder, ristede kikærter, persille og feta (2 personer):

Salat:

  • 4 gulerødder
  • 1/2 rødløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1/2 spsk. æblecidereddike

Ristede kikærter:

  • 1 spsk. olie
  • 1 dåse kikærter
  • 1 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. salt (eller mindre, prøv dig frem)
  • 1 tsk. soyasauce
  • 1 tsk. spidskommen, stødt
  • 1 tsk. honning

topping:

  • fetaost / salatost

Fremgangsmåde:

  1. Vask gulerødder og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en skål.
  2. Skær rødløg i tynde skiver og hak persillen. Tilsæt det til skålen.
  3. Hæld olie og æblecidereddike over og rør rundt.
  4. På en varm pande kommes olie på.
  5. Skyl kikærterne grundigt og kom dem på panden.
  6. Tilsæt kanel, salt (kom kun lidt på, soyasauce og feta salter også), soyasauce, spidskommen og honning.
  7. Rist kikærterne til de får lidt farve. Sluk for panden og lad kikærterne køle lidt af, de må gerne være lune.
  8. Brand kikærterne sammen med salaten og rør det sammen.
  9. Top salaten med fetaost.
  10. Velbekomme.

Efterårssalat med gulerødder, ristede kikærter, persille og feta Efterårssalat med gulerødder, ristede kikærter, persille og feta Efterårssalat med gulerødder, ristede kikærter, persille og feta

Print Friendly, PDF & Email
3 Kommentarer

3 Kommentarer

Vegetarisk madplan uge 50 - Stinna 8. december 2018 - 07:00

[…] . De bliver skønt sprøde udenpå, de er nemme at forme og de holder faconen virkelig godt – og derudover smager de bare rigtig skønt. Server dellerne sammen med en skøn salat – fx denne: Efterårssalat med gulerødder, ristede kikærter, persille og feta. […]

Reply
Julie 11. december 2018 - 11:48

Lavede denne i går med stor success!
Netto var løbet tør for kikærter, så jeg brugte grønne linser i stedet, det fungerede virkelig godt :-)

Reply
Stinna 12. december 2018 - 16:26

Hvor dejligt at du kan lide opskriften :-) God idé med grønne linser.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.