Grønkålssalat med bagte gulerødder med marrokansk dressing. Skøn efterårssalat med bagte gulerødder vendt i den lækreste krydrede dressing. Salaten toppes med ristede pinjekerner og salatost.
Grønkålssalat med bagte gulerødder
Salaten blev virkelig god og indeholder lige de ting, som jeg elsker at have i en salat – bagte grøntsager, en dressing med en masse smag, cremet avocado, salte fetatern og sprøde pinjekerner. Vi spiste salaten som tilbehør til nogle bagte blomkålsstykker, som jeg også deler opskriften på snarest.
Men nu til opskriften på salaten. Opskriften rækker til den store skål på billedet og jeg har derfor angivet, at der er til fire personer – som tilbehør. Hvis det er til frokost uden andet til, så er der måske til 2-3 personer.
Jeg bruger altid en lys tahin. De mørke er lidt for bitre til mine smagsløg. Men prøv dog frem – dog kan jeg bedst anbefale de lyse varianter.
Grønkålssalat med bagte gulerødder med marrokansk dressing
Ingredienser
Salat
- 6-7 stængler grønkål
- 3 stk. gulerødder
- 50 g feta / salatost
- 1/2 stk. granatæble
- 1 stk. avocado
- ristede pinjekerner
Dressing til gulerødderne
- 1/2 dl olivenolie
- 1 tsk. sukker eller honning
- 1 spsk. soyasauce eller 1/2 tsk. salt
- 1/2 spsk. æblecidereddike
- 1/4 tsk. peber
- 1 god tsk. spidskommen
- 1 god spsk. kanel
- 1 spsk. tahin
- 1 tsk. karry
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200grader varmluft.Start med at vaske gulerødderne godt. Skær dem i skiver.
- Lav dressingen i en skål. Kom gulerødderne i et ildfast fad og hæld dressingen over. Vend det godt rundt.Kom fadet i ovnen og bag gulerødderne i ca. 20 minutter.
- Imens laves resten af salaten.Vask grønkål godt og fjern bladene fra stilken. Kom det i en skål.
- Tag kernerne ud af et granatæble og kom dem i en lille skål.Skær avocado i tern.
- Når gulerødderne er færdigbagte, tages de ud af ovnen. Lad dem køle lidt af og tilsæt dem så til grønkålen (mens de stadig er lune). Vend det hele godt rundt – brug gerne hænderne og 'masser' kål ind i dressingen.
- Tilsæt fetaost, granatæblekerner, avocado og ristede pinjekerner.
- Velbekomme.
Noter
Tip: Er du vild med efterårssagtige salater, så er denne salat også et godt bud: Grønkålssalat med bagte rødbeder og krydret dressing
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.
8 Kommentarer
WOW…for en fantastisk smagsfuld og dejlig salat :)
Mange tak :-) Dejligt at du kunne bruge opskriften.
Elsker dine salater!Og denne er én av dem!
(Avokado er faldet ud af din ingrediensliste….)
Mange mange tak :-) Og dejligt at du er opmærksom, det retter jeg lige.
Hej Stinna.
Kan det passe, at man ikke kan lægge dressingen på køl? Jeg lavede min dressing inden jeg skulle have den med til en veninde. Lagde den da på køl inden afgang. Men så blev den hel tyk og klumpet, og forsat klumpet efter den kom i ovnen ♀️
Hej :-) Hmm jeg har aldrig prøvet at sætte den på køl faktisk. Var den også sådan inden du satte den på køl?
Uh det ser lækkert ud. Tak for spændende opskrifter. Lige en lille ting, jeg har nemlig netop hørt, at honning ikke må koges og sikkert heller ikke bages, da det så udskiller giftige stoffer. Nok ikke ligefrem dødelige, men altså ikke godt for kroppen. Nov you know.
Mange tak :-) Det har jeg aldrig hørt før. Har du mon en kilde på det, så vil jeg da gerne lige læse det :-) Jeg har blot hørt, at honning mister sine gode egenskaber ved opvarmning.