Grønkålssalat med bagte gulerødder med marrokansk dressing

af Stinna

Grønkålssalat med bagte gulerødder med marrokansk dressing

Grønkålssalat med bagte gulerødder med marrokansk dressing. Skøn efterårssalat med bagte gulerødder vendt i den lækreste krydrede dressing. Salaten toppes med ristede pinjekerner og salatost. Denne salat lavede jeg sammen med søde Julie, da hende og lille Arthur var på besøg hjemme hos mig. Vi skulle finde på noget til frokost og fik hurtigt bikset denne lækre salat sammen.

Grønkålssalat med bagte gulerødder

Salaten blev virkelig god og indeholder lige de ting, som jeg elsker at have i en salat – bagte grøntsager, en dressing med en masse smag, cremet avocado, salte fetatern og sprøde pinjekerner. Vi spiste salaten som tilbehør til nogle bagte blomkålsstykker, som jeg også deler opskriften på snarest.

Tip: Er du vild med efterårssagtige salater, så er denne salat også et godt bud: Grønkålssalat med bagte rødbeder og krydret dressing

Grønkålssalat med bagte gulerødder med marrokansk dressing

Men nu til opskriften på salaten. Opskriften rækker til den store skål på billedet og jeg har derfor angivet, at der er til fire personer – som tilbehør. Hvis det er til frokost uden andet til, så er der måske til 2-3 personer. 

Jeg  bruger altid en lys tahin. De mørke er lidt for bitre til mine smagsløg. Men prøv dog frem – dog kan jeg bedst anbefale de lyse varianter. 

Grønkålssalat med bagte gulerødder med marrokansk dressing
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
 
Ret: Salat
Køkken: Marrokansk, Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
Salat
  • 6-7 stængler grønkål
  • 3 stk. gulerødder
  • 50 g feta / salatost
  • 1/2 stk. granatæble
  • 1 stk. avocado
  • ristede pinjekerner
Dressing til gulerødderne
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 tsk. sukker eller honning
  • 1 spsk. soyasauce eller 1/2 tsk. salt
  • 1/2 spsk. æblecidereddike
  • 1/4 tsk. peber
  • 1 god tsk. spidskommen
  • 1 god spsk. kanel
  • 1 spsk. tahin
  • 1 tsk. karry
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 200grader varmluft.Start med at vaske gulerødderne godt. Skær dem i skiver.

  2. Lav dressingen i en skål. Kom gulerødderne i et ildfast fad og hæld dressingen over. Vend det godt rundt.Kom fadet i ovnen og bag gulerødderne i ca. 20 minutter.

  3. Imens laves resten af salaten.Vask grønkål godt og fjern bladene fra stilken. Kom det i en skål.

  4. Tag kernerne ud af et granatæble og kom dem i en lille skål.Skær avocado i tern.

  5. Når gulerødderne er færdigbagte, tages de ud af ovnen. Lad dem køle lidt af og tilsæt dem så til grønkålen (mens de stadig er lune). Vend det hele godt rundt - brug gerne hænderne og 'masser' kål ind i dressingen.

  6. Tilsæt fetaost, granatæblekerner, avocado og ristede pinjekerner.

  7. Velbekomme.

Grønkålssalat med bagte gulerødder med marrokansk dressing

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

Print Friendly, PDF & Email
4 Kommentarer

4 Kommentarer

Tina Mogensen 17. november 2018 - 19:34

WOW…for en fantastisk smagsfuld og dejlig salat :)

Reply
Stinna 18. november 2018 - 00:32

Mange tak :-) Dejligt at du kunne bruge opskriften.

Reply
Charlotte Dreiøe Støen 16. december 2018 - 16:05

Elsker dine salater!Og denne er én av dem!
(Avokado er faldet ud af din ingrediensliste….)

Reply
Stinna 20. december 2018 - 10:38

Mange mange tak :-) Og dejligt at du er opmærksom, det retter jeg lige.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.