Grønkålssalat med bagte gulerødder med marrokansk dressing

af Stinna
Grønkålssalat med bagte gulerødder med marrokansk dressing

Grønkålssalat med bagte gulerødder med marrokansk dressing. Skøn efterårssalat med bagte gulerødder vendt i den lækreste krydrede dressing. Salaten toppes med ristede pinjekerner og salatost. 

Grønkålssalat med bagte gulerødder

Salaten blev virkelig god og indeholder lige de ting, som jeg elsker at have i en salat – bagte grøntsager, en dressing med en masse smag, cremet avocado, salte fetatern og sprøde pinjekerner. Vi spiste salaten som tilbehør til nogle bagte blomkålsstykker, som jeg også deler opskriften på snarest.

Men nu til opskriften på salaten. Opskriften rækker til den store skål på billedet og jeg har derfor angivet, at der er til fire personer – som tilbehør. Hvis det er til frokost uden andet til, så er der måske til 2-3 personer. 

Jeg  bruger altid en lys tahin. De mørke er lidt for bitre til mine smagsløg. Men prøv dog frem – dog kan jeg bedst anbefale de lyse varianter. 

Grønkålssalat med bagte gulerødder med marrokansk dressing

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Ret: Salat
Køkken: Marrokansk, Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Salat

  • 6-7 stængler grønkål
  • 3 stk. gulerødder
  • 50 g feta / salatost
  • 1/2 stk. granatæble
  • 1 stk. avocado
  • ristede pinjekerner

Dressing til gulerødderne

  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 tsk. sukker eller honning
  • 1 spsk. soyasauce eller 1/2 tsk. salt
  • 1/2 spsk. æblecidereddike
  • 1/4 tsk. peber
  • 1 god tsk. spidskommen
  • 1 god spsk. kanel
  • 1 spsk. tahin
  • 1 tsk. karry

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200grader varmluft.Start med at vaske gulerødderne godt. Skær dem i skiver.
  • Lav dressingen i en skål. Kom gulerødderne i et ildfast fad og hæld dressingen over. Vend det godt rundt.Kom fadet i ovnen og bag gulerødderne i ca. 20 minutter.
  • Imens laves resten af salaten.Vask grønkål godt og fjern bladene fra stilken. Kom det i en skål.
  • Tag kernerne ud af et granatæble og kom dem i en lille skål.Skær avocado i tern.
  • Når gulerødderne er færdigbagte, tages de ud af ovnen. Lad dem køle lidt af og tilsæt dem så til grønkålen (mens de stadig er lune). Vend det hele godt rundt – brug gerne hænderne og 'masser' kål ind i dressingen.
  • Tilsæt fetaost, granatæblekerner, avocado og ristede pinjekerner.
  • Velbekomme.

Noter

Prøv også at skifte gulerødder ud med rødbeder.
Grønkålssalat med bagte gulerødder med marrokansk dressing
Tip: Er du vild med efterårssagtige salater, så er denne salat også et godt bud: Grønkålssalat med bagte rødbeder og krydret dressing
Grønkålssalat med bagte gulerødder med marrokansk dressing

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

8 Kommentarer

Tina Mogensen 17. november 2018 - 19:34

WOW…for en fantastisk smagsfuld og dejlig salat :)

Reply
Stinna 18. november 2018 - 00:32

Mange tak :-) Dejligt at du kunne bruge opskriften.

Reply
Charlotte Dreiøe Støen 16. december 2018 - 16:05

Elsker dine salater!Og denne er én av dem!
(Avokado er faldet ud af din ingrediensliste….)

Reply
Stinna 20. december 2018 - 10:38

Mange mange tak :-) Og dejligt at du er opmærksom, det retter jeg lige.

Reply
Gülay 22. januar 2020 - 18:57

Hej Stinna.
Kan det passe, at man ikke kan lægge dressingen på køl? Jeg lavede min dressing inden jeg skulle have den med til en veninde. Lagde den da på køl inden afgang. Men så blev den hel tyk og klumpet, og forsat klumpet efter den kom i ovnen ‍♀️

Reply
Stinna 23. januar 2020 - 09:35

Hej :-) Hmm jeg har aldrig prøvet at sætte den på køl faktisk. Var den også sådan inden du satte den på køl?

Reply
C 17. maj 2020 - 20:58

Uh det ser lækkert ud. Tak for spændende opskrifter. Lige en lille ting, jeg har nemlig netop hørt, at honning ikke må koges og sikkert heller ikke bages, da det så udskiller giftige stoffer. Nok ikke ligefrem dødelige, men altså ikke godt for kroppen. Nov you know.

Reply
Stinna 18. maj 2020 - 06:45

Mange tak :-) Det har jeg aldrig hørt før. Har du mon en kilde på det, så vil jeg da gerne lige læse det :-) Jeg har blot hørt, at honning mister sine gode egenskaber ved opvarmning.

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.