7,7K
Før jeg tog afsted til Rom, lavede jeg denne skønne salat med bagte gulerødder og feta-dressing. Den blev hurtigt lavet en dag søde Julie kom til frokost og den smagte virkelig skønt – så nu vil jeg dele opskriften med jer.
Som jeg har nævnt før, så synes jeg at kedelige salater er noget af det værste. Sådan én med salatblade, tomat og agurk. De smager af ingenting og så er de også kedelige i konsistenserne. Jeg vil gerne have at en salat skal smage af noget, have en god dressing, være snasket, indeholde noget mættende og have både sprødt og blødt. Normalt tilsætter jeg næsten altid en slags bønner til mine salater, men denne blev lavet uden og fungerer måske derfor bedst som en slags tilbehør – helt perfekt til sommerens grill!
Salat med bagte gulerødder og fetadressing
Antal: 4 portioner
Ingredienser
bagte gulerødder:
- 4 stk. store gulerødder
- 2 spsk. olivenolie
- lidt salt og peber
salat:
- 1 lille pose fint salat fx spinatblade, vårsalat, feldsalat eller lignende
- 1/2 rødløg
- 40 g pinjekerner
feta-dressing:
- 50-70 g feta eller salatost jeg bruger den cremede variant i blok
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 fed hvidløg
- 1 drys sort peber
- 1/2-1 dl vand
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
- Vask gulerødder og skær dem i aflange stykker - de skal ikke være alt for tykke.
- Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld lidt olie over og drys med salt og peber. De er færdige når de er møre - prøv at stikke i dem med en gaffel.
- Imens de bager, skal dippen laves. Blend alle ingredienserne sammen - pas lidt på med væske, den skal ikke være alt for tynd.
- Vask salat og hak rødløg fint.
- Når gulerødder er møre, tages de ud af ovnen. Lad dem køle en smule af.
- Kom salat, rødløg, bagte gulerødder og pinjekerner i en skål eller tallerken.
- Hæld dressingen over.
- Velbekomme.
2 Kommentarer
Skønne billeder
Mange tak :-*