Spidskålssalat med ananas. Salaten her lavede min kæreste forleden herhjemme. Den smagte virkelig skønt og den var så god, at jeg lokkede ham til hurtigt at skrive opskriften ned – og så fik jeg lov til at dele den herinde med jer. Salaten er lavet med spidskål, ananas, granatæblekerner, tomat, appelsin og en simpel olie-citron dressing. Salaten er virkelig frisk og jeg tænker, at den vil være helt perfekt til sommerens grill.
Spidskålssalat med ananas
Selvom det måske lyder meget sødt med ananas i en spidskålssalat, så var det slet ikke for sødt. Salaten indeholder nemlig både løg og persille, som er med til at opveje frugten i salaten.
Salat som tilbehør
Salaten fungerer perfekt som tilbehør til andre retter. Den mætter ikke meget i sig selv, da der ikke er bønner eller andet i. Så hvis du vil have den til aftensmad, så lav evt disse veggiedeller med edamamebønner til.
Spidskålssalat med ananas
Ingredienser
- 1 lille spidskål
- 1/2 lille ananas
- 2 røde peberfrugter
- 1 lille løg
- 125 g cherrytomater
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1/2 granatæble
- 1 appelsin
Dressing
- 2 spsk. olivenolie
- 1 citron, saft heraf
- 1 drys salt
Sådan gør du
- Skær spidskål i halve og skær den hårde stok i midten væk. Snit spidskålet meget fint (jeg brugte min foodprocessor). Kom det i en skål.
- Skær skrællen af ananas. Skær ananas i mindre stykker og tilsæt det til skålen.
- Skær peberfrugter i mindre tern og hak løget fint. Skær tomaterne i halve. Hak bredbladet persille og tilsæt peberfrugt, løg, tomat og persille til skålen.
- Skræl appelsinen og skær den i mindre stykker.
- Tilsæt granatæblekerner og appelsintern til salaten.
- Bland dressingen i en lille skål og tilsæt det. Vend salaten godt rundt. Smag til med salt.
- Velbekomme.