Vegetarfrikadeller med edamamebønner. Lækre vegetariske frikadeller med bønner, som mætter godt.
Vegetarfrikadeller med bønner
Veggiedeller, vegetardeller, grøntsagsdeller, bønnedeller… Kært barn har mange navne. Disse lækre veggiedeller er lavet af grønne edamamebønner, persille og krydderier. Som vegetar laver jeg ofte en form for deller på panden, som oftest består af bønner, grønt, friske krydderurter, æg og noget til at binde dem sammen med. De fungerer til mange ting – fx er jeg vild med dem på en rugbrød, som tilbehør til salat, som snack, fyld i madpandekage eller blot som et vegetarisk alternativ til retter, hvor man normalt ville spise en lille delle til.
Disse små vegetardeller blev lavet en dag til frokost, hvor jeg virkelig havde lyst til noget smagfuldt og lækkert. I min fryser fandt jeg frosne edamamebønner og det tog derfor ingen tid at putte alle ingredienserne i en blender og derefter stege dem på en pande. Til dellerne spiste jeg spinatvafler og en lækker dressing.
Opskrift på vegetar frikadeller
Men nu til opskriften på vegetarfrikadeller med edamamebønner. Sørg for at lave en stor portion, så der også er vegetardeller til madpakken.
Vegetarfrikadeller med edamamebønner
Ingredienser
- 300 g edamamebønner frosne uden bælg
- 2 stk. æg
- saft af 1/2 lime
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1/2 tsk. salt
- 1 drys peber
- 1 stk. løg
- 4-6 spsk. hvedemel
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 1 god klump feta / salatost (omkring 50g)
- olie til stegning
Sådan gør du
- Kom edamamebønnerne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 2 minutter og hæld vandet fra.
- Kom alle ingredienserne, pånær feta, i en god blender og blend det hele godt - alt efter hvilken konsistens du ønsker. Jeg blendede min dej ret godt sammen.
- Tilsæt fetaost og rør det rundt.
- Kom godt med olie på en pande.
- Form edamamedellerne med en ske og kom dem på panden. De skal blive gyldne på begge sider.
- Velbekomme!
Noter
Tilbehør til vegetarfrikadeller
Herhjemme serverer jeg vegetarfrikadeller til retter, hvor jeg også normalt ville bruge frikadeller. Men ellers er disse vegetar frikadeller også gode som tilbehør til salat, som fyld i madpandekager og ellers bare som tilbehør til madpakken.
Hvis du leder efter opskrifter med edamamebønner, så er disse måske også noget for dig:
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
49 Kommentarer
Wauw en lækker opskrift! Skal helt sikkert afprøves i aften:) men kan fetaen undlades? Og er de mon frysegnede?
Tak skal du have :-) Du kan sagtens undlade fetaen. Jeg har ikke prøvet at fryse dem – men det tror jeg sagtens :-)
Den skal jeg prøve i aften, er dog spændt på hvad familien siger til de ikke får kød. Det er desværre kun mig der er vild med vegetarisk mad. Jeg prøver dog på at få dem omvendt.
Ej hvor spændende. Meld gerne tilbage hvad de synes :-)
Lyder så lækkert! Ville det virke med en stavblender istedet for blender?
Det tror jeg godt :-) Bare sørg for at bønnerne er godt tøet op inden.
De er virkelig lækre! Jeg lavede dem i går til en veninde og jeg. Som den freestyler, jeg er, tilsatte jeg lidt havregryn og chili, men ellers fulgte jeg din version slavisk – kæmpe anbefaling :)
Ej hvor godt, tusind tak :-)
Tænker jeg vil prøve at lave dem i ovn lige som jeg gør med rigtigt frikadeller…..er det mon en god ide
Hej :-) Det har jeg desværre ikke forsøgt. Skriv endelig hvordan det bliver, hvis du får det afprøvet.
Jeg har lige lavet dem – de er fantastiske! Tak for de bedste opskrifter Stinna, jeg bruger dem dagligt!
Sikke en skøn besked – tusind tak :) Så dejligt at du kan lide dem.
De lækreste edamamdeller. Smager også godt efter at være frosset ned!
Tusind tak :-)
Sammen med pastasalaten med guacomole, var det simpelthen en af de bedste vegetarmiddage vi har lavet.
Det var så perfekt en kombination af det søde, det syrlige, det bløde, det crispy, det visuelle og dufte.
Tusind tak, Stinna!
Så dejligt at høre, mange mange tak :-)
I dag fik vi dine frikadeller med edamamebønner. Det er absolut ikke sidste gang vi laver dem. Vi fik dem med nye kartofler og vores datters fermenterede kål.
Hvor dejligt, mange mange tak. Og det lyder lækkert med nye kartofler og kål :-)
Har lige opdaget denne opskrift og planlægger at lave dellerne om et par dage. Mit spørgsmål er, om de kan steges/bages i ovnen, eller om de måske så bliver for tørre..?
Hej, jeg har desværre ikke forsøgt at lave dem i ovnen :-)
Hvad er den røde dressing øverst i billedet?
Det er denne – tilsat persille :-)
https://stinna.dk/dip-og-dressinger/nem-dressing-med-paprika-ketchup-og-hvidloeg.html
Super lækre!
Mange tak, dejligt at du kan lide opskriften :-)
Jeg har ikke stegt dem endnu men har lavet klar til det.
Jeg skal først bruge dem i morgen.
Kan de steges i dag eller kan “farsen” overleve i køleskabet.
Eller skal jeg stege dem i dag og varme dem op i morgen?
Jeg har desværre kun prøvet at stege dem den dag farsen laves :-) Beklager mit sene svar.
Mums, hvor er de lækre. Dem skal vi helt sikkert have igen!
Du skulle overveje at lave en kogebog, dine opskrifter slår aldrig fejl, de er nemme at gå til, der skal ikke bruges alt muligt fancy og de smager altid fantastisk
Tusind tak skal du have :-) Jeg udgav faktisk en kogebog engang med min veninde Julie, men den sælges desværre ikke længere :-)
Hold da ferie hvor er disse gode!!!
Jeg lavede dem uden feta.
Denne opskrift må jeg prøve at veganisere, så vi kan få dem oftere. Tak for denne madoplevelse!
Ej, tusind tusind tak!! :-)
Hej Stinna!
Jeg har en god parmesan liggende. Kan man anvende den i stedet for Feta, tænker du? Eller ville mozeralla være bedre? (dette er også på lager).
P.s er vild med din blog. Jeg er selv vegetar og har hyppigt anvendt dine opskrifter!
Hej :-) Jeg tror at feta bidrage med mere smag, end de oste du nævner. Men jeg ville prøve med parmesan – prøv evt. at stege én frikadelle først, for at smage, om den så mangler salt :-) Og tusind tak for de søde ord.
Super lækre! Både varme og kolde. Tak for opskriften!
Tak skal du have :-)
Jeg elsker dem! De smager så dejligt!!
Jeg vil prøve at lave dem til mit første møde med min kærestes mor, men hun er veganer. Kan man bruge andet til at samle dejen med end æg?? Tænkte lidt på udblødt chai frø, men jeg ved ikke om det fungere.
Tak! :-)
Jeg har desværre ikke forsøgt uden æg. Skriv endelig hvordan det bliver, hvis du får det afprøvet :-)
Er der noget du tænker man kunne erstatte fetaen med? Elsker feta, men forsøger at skære lidt ned på mejeriprodukterne.
Jeg har desværre ikke lavet dem uden fetaost. Men måske du bare kan undlade det? :-)
[…] Wraps med grønne deller og […]
Det er virkelig de mest lækre frikadeller jeg har lavet, jeg er ikke vegetar, men de smager så meget bedre en frikadeller med kød. De er helt klart min favorit.
Sikke en skøn kommentar, tusind tak :-)
Hvad er de sorte frø man ser på dellerne på billedet?
Det er nigellafrø :-)
Hvordan er indholdet af fedt, protein, kulhydrater m.m?
Ser lækkere ud og tænker på at lave dem, men kun med havregryn fremfor mel, da jeg ikke må spise mel..
Hej, det har jeg desværre ikke udregnet :-)
du må endelig skrive hvordan de bliver.
Super gode “deller” på trods af at jeg brugte fine ærter i stedet for edemameærter .
De skal snart laves igen – mums
Hvor dejligt at høre, mange tak! :-)
Jeg laver dem ikke som frikadeller men som burgerbøffer – og det er de bedste vegetariske burgerbøffer jeg kan præstere! :-D
Ej sikke en skøn kommentar, tak!