Vegetarfrikadeller med edamamebønner

af Stinna

Vegetarfrikadeller

Vegetarfrikadeller med edamamebønner. Lækre vegetariske frikadeller med bønner, som mætter godt. 

Vegetarfrikadeller med bønner

Veggiedeller, vegetardeller, grøntsagsdeller, bønnedeller…  Kært barn har mange navne. Disse lækre veggiedeller er lavet af grønne edamamebønner, persille og krydderier. Som vegetar laver jeg ofte en form for deller på panden, som oftest består af bønner, grønt, friske krydderurter, æg og noget til at binde dem sammen med. De fungerer til mange ting – fx er jeg vild med dem på en rugbrød, som tilbehør til salat, som snack, fyld i madpandekage eller blot som et vegetarisk alternativ til retter, hvor man normalt ville spise en lille delle til.

Disse små vegetardeller blev lavet en dag til frokost, hvor jeg virkelig havde lyst til noget smagfuldt og lækkert. I min fryser fandt jeg frosne edamamebønner og det tog derfor ingen tid at putte alle ingredienserne i en blender og derefter stege dem på en pande. Til dellerne spiste jeg spinatvafler og en lækker dressing

Opskrift på vegetar frikadeller

Men nu til opskriften på vegetarfrikadeller med edamamebønner. Sørg for at lave en stor portion, så der også er vegetardeller til madpakken. 

Vegetarfrikadeller med edamamebønner

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid30 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 20 stk.
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
5 fra 10 stemmer

Ingredienser

  • 300 g edamamebønner frosne uden bælg
  • 2 stk. æg
  • saft af 1/2 lime
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 drys peber
  • 1 stk. løg
  • 4-6 spsk. hvedemel
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 god klump feta / salatost (omkring 50g)
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Kom edamamebønnerne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 2 minutter og hæld vandet fra.
  • Kom alle ingredienserne, pånær feta, i en god blender og blend det hele godt - alt efter hvilken konsistens du ønsker. Jeg blendede min dej ret godt sammen.
  • Tilsæt fetaost og rør det rundt.
  • Kom godt med olie på en pande.
  • Form edamamedellerne med en ske og kom dem på panden. De skal blive gyldne på begge sider.
  • Velbekomme!

Noter

De smager også godt kolde på madpakken.

Tilbehør til vegetarfrikadeller

Herhjemme serverer jeg vegetarfrikadeller til retter, hvor jeg også normalt ville bruge frikadeller. Men ellers er disse vegetar frikadeller også gode som tilbehør til salat, som fyld i madpandekager og ellers bare som tilbehør til madpakken. 

Hvis du leder efter opskrifter med edamamebønner, så er disse måske også noget for dig:

Vegetar frikadellerVegetarfrikadeller med edamamebønner Vegetarfrikadeller med edamamebønner

 

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

49 Kommentarer

Pia 8. august 2017 - 09:11

Wauw en lækker opskrift! Skal helt sikkert afprøves i aften:) men kan fetaen undlades? Og er de mon frysegnede?

Reply
Stinna 8. august 2017 - 09:54

Tak skal du have :-) Du kan sagtens undlade fetaen. Jeg har ikke prøvet at fryse dem – men det tror jeg sagtens :-)

Reply
Signe 8. august 2017 - 09:59

5 stars
Den skal jeg prøve i aften, er dog spændt på hvad familien siger til de ikke får kød. Det er desværre kun mig der er vild med vegetarisk mad. Jeg prøver dog på at få dem omvendt.

Reply
Stinna 8. august 2017 - 10:09

Ej hvor spændende. Meld gerne tilbage hvad de synes :-)

Reply
Maria 9. august 2017 - 16:09

Lyder så lækkert! Ville det virke med en stavblender istedet for blender?

Reply
Stinna 10. august 2017 - 19:22

Det tror jeg godt :-) Bare sørg for at bønnerne er godt tøet op inden.

Reply
Mette 11. oktober 2018 - 15:05

De er virkelig lækre! Jeg lavede dem i går til en veninde og jeg. Som den freestyler, jeg er, tilsatte jeg lidt havregryn og chili, men ellers fulgte jeg din version slavisk – kæmpe anbefaling :)

Reply
Stinna 14. oktober 2018 - 07:38

Ej hvor godt, tusind tak :-)

Reply
Helle 1. maj 2021 - 12:31

Tænker jeg vil prøve at lave dem i ovn lige som jeg gør med rigtigt frikadeller…..er det mon en god ide

Reply
Stinna 1. maj 2021 - 13:24

Hej :-) Det har jeg desværre ikke forsøgt. Skriv endelig hvordan det bliver, hvis du får det afprøvet.

Reply
Nina Johanne 29. november 2018 - 17:27

Jeg har lige lavet dem – de er fantastiske! Tak for de bedste opskrifter Stinna, jeg bruger dem dagligt!

Reply
Stinna 3. december 2018 - 11:16

Sikke en skøn besked – tusind tak :) Så dejligt at du kan lide dem.

Reply
Am 5. oktober 2019 - 07:56

5 stars
De lækreste edamamdeller. Smager også godt efter at være frosset ned!

Reply
Stinna 5. oktober 2019 - 08:43

Tusind tak :-)

Reply
Britt 24. januar 2020 - 02:49

5 stars
Sammen med pastasalaten med guacomole, var det simpelthen en af de bedste vegetarmiddage vi har lavet.
Det var så perfekt en kombination af det søde, det syrlige, det bløde, det crispy, det visuelle og dufte.
Tusind tak, Stinna!

Reply
Stinna 26. januar 2020 - 12:19

Så dejligt at høre, mange mange tak :-)

Reply
Jørgen Lange 18. maj 2020 - 17:52

5 stars
I dag fik vi dine frikadeller med edamamebønner. Det er absolut ikke sidste gang vi laver dem. Vi fik dem med nye kartofler og vores datters fermenterede kål.

Reply
Stinna 19. maj 2020 - 07:48

Hvor dejligt, mange mange tak. Og det lyder lækkert med nye kartofler og kål :-)

Reply
Birthe 20. maj 2020 - 22:29

Har lige opdaget denne opskrift og planlægger at lave dellerne om et par dage. Mit spørgsmål er, om de kan steges/bages i ovnen, eller om de måske så bliver for tørre..?

Reply
Stinna 21. maj 2020 - 08:41

Hej, jeg har desværre ikke forsøgt at lave dem i ovnen :-)

Reply
Anne 12. oktober 2020 - 16:02

Hvad er den røde dressing øverst i billedet?

Stinna 12. oktober 2020 - 19:13
Camilla 5. november 2020 - 06:22

5 stars
Super lækre!

Reply
Stinna 5. november 2020 - 09:00

Mange tak, dejligt at du kan lide opskriften :-)

Reply
Helle 28. november 2020 - 18:23

Jeg har ikke stegt dem endnu men har lavet klar til det.
Jeg skal først bruge dem i morgen.
Kan de steges i dag eller kan “farsen” overleve i køleskabet.
Eller skal jeg stege dem i dag og varme dem op i morgen?

Reply
Stinna 2. december 2020 - 13:54

Jeg har desværre kun prøvet at stege dem den dag farsen laves :-) Beklager mit sene svar.

Reply
Anja 3. december 2020 - 19:56

Mums, hvor er de lækre. Dem skal vi helt sikkert have igen!
Du skulle overveje at lave en kogebog, dine opskrifter slår aldrig fejl, de er nemme at gå til, der skal ikke bruges alt muligt fancy og de smager altid fantastisk

Reply
Stinna 4. december 2020 - 09:50

Tusind tak skal du have :-) Jeg udgav faktisk en kogebog engang med min veninde Julie, men den sælges desværre ikke længere :-)

Reply
Mai 9. december 2020 - 18:12

5 stars
Hold da ferie hvor er disse gode!!!
Jeg lavede dem uden feta.
Denne opskrift må jeg prøve at veganisere, så vi kan få dem oftere. Tak for denne madoplevelse!

Reply
Stinna 9. december 2020 - 19:21

Ej, tusind tusind tak!! :-)

Reply
sofie A 19. februar 2021 - 06:49

Hej Stinna!
Jeg har en god parmesan liggende. Kan man anvende den i stedet for Feta, tænker du? Eller ville mozeralla være bedre? (dette er også på lager).

P.s er vild med din blog. Jeg er selv vegetar og har hyppigt anvendt dine opskrifter!

Reply
Stinna 19. februar 2021 - 10:14

Hej :-) Jeg tror at feta bidrage med mere smag, end de oste du nævner. Men jeg ville prøve med parmesan – prøv evt. at stege én frikadelle først, for at smage, om den så mangler salt :-) Og tusind tak for de søde ord.

Reply
Geske Rix 4. marts 2021 - 12:07

Super lækre! Både varme og kolde. Tak for opskriften!

Reply
Stinna 4. marts 2021 - 18:01

Tak skal du have :-)

Reply
Josefine 5. juni 2022 - 09:31

5 stars
Jeg elsker dem! De smager så dejligt!!
Jeg vil prøve at lave dem til mit første møde med min kærestes mor, men hun er veganer. Kan man bruge andet til at samle dejen med end æg?? Tænkte lidt på udblødt chai frø, men jeg ved ikke om det fungere.

Reply
Stinna 22. august 2022 - 13:16

Tak! :-)
Jeg har desværre ikke forsøgt uden æg. Skriv endelig hvordan det bliver, hvis du får det afprøvet :-)

Reply
Sara 7. juni 2022 - 10:13

Er der noget du tænker man kunne erstatte fetaen med? Elsker feta, men forsøger at skære lidt ned på mejeriprodukterne.

Reply
Stinna 22. august 2022 - 13:16

Jeg har desværre ikke lavet dem uden fetaost. Men måske du bare kan undlade det? :-)

Reply
Ugens madplan uge 52 – Milles mad 26. december 2022 - 07:45

[…] Wraps med grønne deller og […]

Reply
Birgit Carstensen 28. december 2022 - 11:42

5 stars
Det er virkelig de mest lækre frikadeller jeg har lavet, jeg er ikke vegetar, men de smager så meget bedre en frikadeller med kød. De er helt klart min favorit.

Reply
Stinna 2. januar 2023 - 12:45

Sikke en skøn kommentar, tusind tak :-)

Reply
Dorte 22. januar 2023 - 13:00

Hvad er de sorte frø man ser på dellerne på billedet?

Reply
Stinna 23. januar 2023 - 19:00

Det er nigellafrø :-)

Reply
Susanne Nielsen 21. februar 2023 - 14:14

Hvordan er indholdet af fedt, protein, kulhydrater m.m?
Ser lækkere ud og tænker på at lave dem, men kun med havregryn fremfor mel, da jeg ikke må spise mel..

Reply
Stinna 24. februar 2023 - 09:36

Hej, det har jeg desværre ikke udregnet :-)
du må endelig skrive hvordan de bliver.

Reply
Dorte Larsen 3. juni 2024 - 18:27

Super gode “deller” på trods af at jeg brugte fine ærter i stedet for edemameærter .
De skal snart laves igen – mums

Reply
Stinna 6. juni 2024 - 10:44

Hvor dejligt at høre, mange tak! :-)

Reply
Nanna 25. juni 2024 - 15:18

5 stars
Jeg laver dem ikke som frikadeller men som burgerbøffer – og det er de bedste vegetariske burgerbøffer jeg kan præstere! :-D

Reply
Stinna 1. juli 2024 - 11:52

Ej sikke en skøn kommentar, tak!

Reply
5 from 10 votes (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.