Edamame hummus

af Stinna

Edamame hummus

Edamame humus. I dag har jeg forsøgt mig med en ny slags hummus, som jeg aldrig har smagt før – hummus lavet på edamame bønner. Jeg elsker virkelig hummus og tænkte derfor, at man da må kunne lave det med andre bønner også. Denne hummus er hurtig at lave, smager fantastisk og jeg tror den er perfekt til en madpakke.

Edamame hummus

Når jeg laver hummus, så smager jeg meget til undervejs. Det er forskelligt hvor vild man er med de forskellige ingredienser, så smag til undervejs. Dette er som jeg elsker en hummus.

Brødet er bagt af en glutenfri færdigblanding købt i Rema1000. Mærket hedder Finax og dette er den brune pakke. Dette indlæg er ikke sponsoreret, jeg synes bare godt om dette brød.

Edamame hummus

Skøn hummus lavet på edamamebønner. Lavet med frosne edamamebønner, tahin, spidskommen, olie, hvidløg og citronsaft.
Forb. tid5 min
Tilb. tid10 min
Ret: Dip og dressinger
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 portion
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 3 dl frosne edamame frosne uden bælg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. tahin (gerne en lys variant)
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 dl cremefraise (hvis du ikke spiser mælkeprodukter, så prøv med soya-yoghurt)
  • ½-1 tsk. salt

Sådan gør du

  • Kom bønnerne i en skål. Hæld kogende vand over dem og lad dem stå i 2 minutter.
  • Hæld vandet fra.
  • Blend bønnerne med cremefraise, tahin, olivenolie, hvidløg, spidskommen, citronsaft, salt og cremefraise. Smag til med salt og citron.
  • Serveres som tilbehør til salat, ovenpå brød eller måske som dip til gulerødder.
  • Velbekomme.

Hvis du også er vild med hummus, er disse opskrifter måske også noget for dig:

Edamame hummus

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

Print Friendly, PDF & Email
16 Kommentarer

16 Kommentarer

Camilla 23. august 2015 - 18:31

Den skal jeg da helt klart prøve at lave til næste tapas aften :)

Reply
Stinna 24. august 2015 - 10:19

God idé! :-)

Reply
Ulla 3. september 2015 - 08:39

Jeg lavede denne hummus i går – hold da op – dén er go’ og ganske let at lave!
Det er ikke sidste gang den bliver serveret :-)

Reply
Stinna 3. september 2015 - 09:13

Skønt at du kunne bruge opskriften!

Reply
Sigrid 21. september 2015 - 11:17

Jeg er helt vild med din edamame hummus.. Den blir lavet flittigt og smager så godt på ristet rugbrød.

Reply
Stinna 22. september 2015 - 07:59

Tak for din tilbagemelding, skønt at du kan bruge opskriften! :-)

Reply
Mia 17. maj 2016 - 15:11

Kan den laves med peanut butter i steder for tahin, da jeg ikke har andet

Reply
Stinna 17. maj 2016 - 18:47

Det tror jeg godt, men du vil få en anderledes smag – da man altid bruger tahin i hummus :-)

Reply
Mia 18. maj 2016 - 15:16

Jeg var i netto i dag og da de ikke havde tahin, købte jeg bare sesamfrø og lavede min egen, så nu skal denne lækre hummus testes :)

Reply
Stinna 18. maj 2016 - 17:52

Hvor lækkert! Skriv gerne hvordan det bliver :-)

Reply
Bønnedip med skyr - proteinrig krydret dip 4. juni 2016 - 09:07

[…] Læs også: Grøn persille hummus og Edamame hummus. […]

Reply
Cathrine 25. maj 2017 - 09:17

Hvor mange kcal er der i sådan en opskrift ca. ? – det ser meget lækkert ud

Reply
Stinna 26. maj 2017 - 08:57

Hej :-) Jeg tæller ikke kalorier, så det kan jeg desværre ikke svare på.

Reply
Lenette 5. september 2017 - 14:57

Har du opskriften på brødet der er på billedet også? :)

Reply
Stinna 5. september 2017 - 19:57

Hej,
det er faktisk bare en glutenfri bageblanding fra Rema1000 :-)

Reply
5 tips til en sundere januar (og start på året) - Stinna 2. januar 2018 - 15:50

[…] Hav mellemmåltider med på arbejde/studiet. Jeg har altid en pose gulerødder, mandler og lidt frugt med på studiet – og gerne en bøtte hummus. […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy