Små madbrød med kartofler og feta – perfekte til madpakken. Disse små madbrød er lavet på groft mel og hvedemel, hvorefter de er toppet med revet ost og en blanding af kartofler, feta, persille og ærter. De blev virkelig gode og jeg vil derfor gerne dele opskriften med jer.
Små madbrød
Egentligt skulle disse madbrød have været en opskrift på pirogger, men dejen ville simpelthen ikke foldes til pirogger, så istedet blev det til disse madbrød – jeg elsker når noget nogle gange ender helt godt, selvom jeg undervejs virkelig bandede af den irriterende dej.
Herunder kommer opskriften på de lækre madpakke madbrød. Frys dem gerne ned, så holder de sig friskere længere.
Små madbrød med kartofler og feta
Ingredienser
dej:
- 25 g gær
- 4 dl koldt vand
- 1 dl creme fraiche
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. olivenolie
- 100 g havregryn jeg brugte grovvalsede
- 100 g rugmel
- 400 g -500 hvedemel
fyld:
- 400 g kartofler
- 75 g feta / salatost
- 100 g ærter
- 2 spsk. olie
- salt
- peber
- 1 håndfuld bredbladet persille hakket
- 1 løg grofthakket
- 1 stor håndfuld revet ost
Sådan gør du
- Start med at opløse gær i vandet. Jeg brugte min røremaskine til denne opskrift, men de kan sagtens laves i hånden.
- Tilsæt creme fraiche, salt, olivenolie, havregryn og rugmel til skålen. Bland det godt sammen.
- Tilsæt nu hvedemel, indtil dejen er fast - den må gerne være lidt klistret, men stadig fast.
- Sæt dejen til hævning med et klæde over i en time.
- Imens laves fyldet.
- Vask kartoflerne grundigt.
- Skær dem i mindre tern og kog dem i letsaltet vand, til de er møre.
- I en skål kommes feta, frosne ærter, olie, salt, peber, hakket bredbladet persille og løg. Bland det godt sammen.
- Når kartoflerne er møre, hældes vandet fra. Lad dem køle af og tilsæt dem til resten af fyldet. Rør godt rundt. Stil fyldet til side.
- Når dejen er hævet en del, er det tid til at lave brødene.
- Tænd ovnen på 200grader (ikke varmluft).
- Kom mel på et bord.
- Del dejen i 10 små stykker. Form stykkerne til små flade stykker - hvis dejen klistrer for meget, så kom lidt mel ved.
- Placer stykkerne på bageplader beklædt med bagepapir.
- Drys stykkerne med revet os.
- Kom fyldet på dejen og kom dem i ovnen.
- Det er svært at angive tid på dem, men de skal have til de er godt gyldne og brødet føles sprødt. I min ovn tog det ca. 20 minutter.
- Lad dem køle lidt af og spis derefter. Frys resten ned.
- Velbekomme.
Hvis du leder efter andre opskrifter på nemme madpakker, så er disse opskrifter måske også noget for dig. Det er nogle af det, som jeg ofte havde med på madpakken som studerende:
- Sunde squashmuffins til morgenmad og madpakken
- Grove pizzasnegle til madpakken
- Små sundere bananbrød – perfekte til madpakken
2 Kommentarer
Jeg er helt vild med fyldet, jeg bruger det bare som en slags “kartoffelsalat” som tilbehør til F.eks kylling.
Genialt. Det må jeg da prøve :-)