Små madbrød med kartofler og feta

af Stinna

Små madbrød med kartofler og feta – perfekte til madpakken. Disse små madbrød er lavet på groft mel og hvedemel, hvorefter de er toppet med revet ost og en blanding af kartofler, feta, persille og ærter. De blev virkelig gode og jeg vil derfor gerne dele opskriften med jer.

Egentligt skulle disse madbrød have været en opskrift på pirogger, men dejen ville simpelthen ikke foldes til pirogger, så istedet blev det til disse madbrød – jeg elsker når noget nogle gange ender helt godt, selvom jeg undervejs virkelig bandede af den irriterende dej.

Herunder kommer opskriften på de lækre madpakke madbrød. Frys dem gerne ned, så holder de sig friskere længere.

Små madbrød med kartofler og feta (ca. 10 stk.):

dej:

  • 25g gær
  • 4 dl koldt vand
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 100g havregryn (jeg brugte grovvalsede)
  • 100g rugmel
  • 400g -500 hvedemel

fyld:

  • 400g kartofler,
  • 75g feta / salatost
  • 100g ærter
  • 2spsk. olie
  • salt
  • peber
  • 1 håndfuld bredbladet persille, hakket
  • 1 løg, grofthakket
  • 1 stor håndfuld revet ost

Fremgangsmåde:

  1. Start med at opløse gær i vandet. Jeg brugte min røremaskine til denne opskrift, men de kan sagtens laves i hånden.
  2. Tilsæt creme fraiche, salt, olivenolie, havregryn og rugmel til skålen. Bland det godt sammen.
  3. Tilsæt nu hvedemel, indtil dejen er fast – den må gerne være lidt klistret, men stadig fast.
  4. Sæt dejen til hævning med et klæde over i en time.
  5. Imens laves fyldet.
  6. Vask kartoflerne grundigt.
  7. Skær dem i mindre tern og kog dem i letsaltet vand, til de er møre.
  8. I en skål kommes feta, frosne ærter, olie, salt, peber, hakket bredbladet persille og løg. Bland det godt sammen.
  9. Når kartoflerne er møre, hældes vandet fra. Lad dem køle af og tilsæt dem til resten af fyldet. Rør godt rundt. Stil fyldet til side.
  10. Når dejen er hævet en del, er det tid til at lave brødene.
  11. Tænd ovnen på 200grader (ikke varmluft).
  12. Kom mel på et bord.
  13. Del dejen i 10 små stykker. Form stykkerne til små flade stykker – hvis dejen klistrer for meget, så kom lidt mel ved.
  14. Placer stykkerne på bageplader beklædt med bagepapir.
  15. Drys stykkerne med revet os.
  16. Kom fyldet på dejen og kom dem i ovnen.
  17. Det er svært at angive tid på dem, men de skal have til de er godt gyldne og brødet føles sprødt. I min ovn tog det ca. 20 minutter.
  18. Lad dem køle lidt af og spis derefter. Frys resten ned.
  19. Velbekomme.

 

Print Friendly, PDF & Email

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.