Butterbean hummus – eller blot hummus lavet af butterbeans. Normalt laver jeg altid hummus af kikærter, men denne variant blev lavet med store hvide bønner. Bønnerne blev blendet sammen med hvidløg, olie, tahin, bredbladet persille og citronsaft. Det kom der denne skønne dip ud af.
Nem hummus med butterbeans
Denne hummus er virkelig nem at lave og tager faktisk kun den tid det tager, at blende det hele rundt. Hvis du ikke bruger bønner fra dåse, så tager det selvfølgelig lidt længere tid. Denne anderledes variant af hummus har jeg valgt at lave lidt tyndere end almindelig hummus og den passede perfekt som dressing til falafler og fladbrød. Men nu til opskriften på butterbean hummus:
Butterbean hummus
Ingredienser
- 1 dåse butterbeans (store hvide bønner)
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. vand
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. tahin, en lys variant
- 1 tsk. spidskommen
- groft salt
- 1 stk. stor håndfuld bredbladet persille
- saft af 1/2 citron
Sådan gør du
- Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem grundigt.
- Kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor. Blend til dippen har en ensartet konsistens. Smag til med salt og citron.
Hvis du leder efter andre opskrifter på hummus, så er disse måske også noget for dig:
- Rødbedehummus – hummus med rødbede
- Edamamehummus – hummus med edamamebønner
- Klassisk hummus med kikærter, tahin, spidskommen og hvidløg
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
2 Kommentarer
Smager super godt.
Dejligt at høre, mange tak :-)