Rødbedecreme med rødbeder, creme fraiche, hvidløg, salt og peber. Så nemt og alligevel virkelig lækkert. Denne dip er et skønt alternativ til hummus og guacamole, som ellers er nogle af mine favoritter
Dip med rødbede
Rødbedecreme, eller rødbededip, er en helt simpel dip lavet af kogte rødbeder. Cremen kan bruges både som smørrelse i sandwich, tortillas, madpandekager eller som dip til gnavegrønt. Herhjemme bliver den oftest brugt som dressing i madpandekager.
Rødbedecreme
Ingredienser
- 200 g skrællede rødbeder
- 1 dl creme fraiche (10 %)
- 1 fed hvidløg
- salt og peber
Sådan gør du
- Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker. Kog dem, til de er møre – dette kan du tjekke, ved at prikke i dem med en gaffel.
- Hæld vandet fra og lad rødbederne køle af.
- Kom de afkølede rødbeder, creme fraiche, hvidløg, salt og peber i en foodprocessor. Blend det, til det har en ensartet konsistens. Smag til med salt.
- Opbevares på køl. Velbekomme.
Opskrifter med rødbede
Herhjemme spiser vi en del rødbede, men alligevel ender det altid med, at der er et par kedelige rødbeder i grøntsagsskuffen. Rødbederne spiser vi i salat, i rødbedesmoothie, rødbedehummus og i mine lækre rødbedebøffer.
Du er også velkommen til at kigge forbi min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.