Så blev det igen tid til madplanen. Jeg har som altid lavet hver anden dag til reste-dage. Jeg har igen forsøgt at lave en indkøbsliste til madplanen. Meld gerne tilbage, om det virker for jer.
I denne uge byder madplanen på:
- Tomatsuppe med røde linser. Serveres med grovboller.
- Blomkålssalat med æbler, sennepsdressing, edamamebønner og ristede mandler. Serveres med bønnedeller til.
- Vegetarisk panang med ris.
- Hjemmelavet pizza.
- Tærte med rester.
Som altid kan man sagtens vælge at lave dobbeltportion fx mandag og onsdag, så man slipper for at lave aftensmad tirsdag og torsdag. Ellers kan madplanen også bruges som inspiration til ugens retter. Madplanen rækker til 2-3 voksne. Jeg vil gætte på, at den rækker til 2 voksne og 2 børn.
MANDAG – tomatsuppe med linser
Ugens første ret er denne skønne tomatsuppe med røde linser. Serveres med grovboller til. Husk at lave dobbeltportion, så der også er til tirsdag.
TIRSDAG
Rester fra mandag.
Tirsdag spises resterne af tomatsuppen. Server evt. med lidt brød til.
ONSDAG – Blomkålssuppe med æbler, sennepsdressing og ristede mandler
Onsdag består aftensmaden af denne skønne blomkålssalat med æbler og sennepsdressing. Lav gerne dobbeltportion, så der også er til onsdag. Serveres med bønnedeller til.
Få opskriften på blomkålssalat ved at klikke lige her. Find opskriften på bønnedeller med feta lige her.
TORSDAG
Rester fra onsdag
FREDAG – Vegetarisk panang
Fredagens ret er én af bloggens mest populære – vegetarisk panang. Server retten med ris til.
LØRDAG – pizza
Pizza! Igen er denne uges lørdagsret en pizza. Pizza er en af mine livretter!
SØNDAG – reste-søndag
Som de andre uger, så er mit bud på ægte søndagsmad en tærte. Kom ugens reste-grøntsager i en grov bund. Jeg tager altid resterne af tærte med på madpakke.
Indkøbsliste:
Herunder er ugens indkøbsliste. Måske du allerede har en del af tørvarerne stående i køkkenskabet.
Grønt | 1 pose løg 3 hele hvidløg 1 kg gulerødder 1 kg kartofler 2 blomkål 2 citroner 1 bakke bredbladet persille Frisk ingefær 1 broccoli Frisk koriander (kan undlades) (grønt til pizza) |
Kølevarer | 25g gær 1 bakke æg 2 dl græsk yoghurt 1 dl mælk (til pandekager) Ost til pizza 1 lille pakke fetaost / salatost |
Frostvarer | 600g edamamebønner (frosne, uden bælg) 1 pakke frosne falafler |
Tørvarer | 4 dåser hakkede tomater Sukker / honning Salt Peber 3 dåser kokosmælk 400g røde linser + 1dl til pandekager Olivenolie 200g grove havregryn +50g til pandekager 600g hvedemel 100g rugmel Sennep Mandler Rød karrypasta 2 spsk. peanutbutter Ris saltede peanuts Kanel Bagepulver Mel til pizza og bønnedeller Pizzasauce til pizza 2 dåser kidneybønner Spidskommen, stødt Koriander, tørrede og stødt Havregryn Soltørrede tomater i olie |
Vegetariske madplaner
Hvis du ønsker at se flere af mine vegetariske madplaner, så klik blot under ‘Madplaner’ i menubaren.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.