Blomkålssalat med æbler, sennepsdressing og ristede mandler

af Stinna
Blomkålssalat med æbler, sennepsdressing og ristede mandler

Blomkålssalat med æbler og sennepsdressing og toppet med ristede mandler. Skøn salat med finthakket blomkål, æbler, rødløg og edamamebønner vendt i en lækker dressing med græsk yoghurt, sennep, citronsaft, salt og peber. Salaten har jeg valgt at toppe med bredbladet persille og ristede mandler.

Blomkålssalat med æbler

Blomkålssalaten lavede jeg som tilbehør til aftensmad, da jeg havde et blomkål der trængte til at blive brugt. Derudover har jeg tilsat æbler for at give salaten noget sødme, samt edamamebønner for ekstra mæthed. Edamamebønner, eller også kaldet sojabønner, smager ret neutralt og passer derfor godt til en salat. Herhjemme bruger vi dem ret ofte i salat.

Salaten er et godt miks af noget sprødt, blødt, smagfuldt, salt og cremet. Jeg elsker salater som indeholder flere forskellige elementer og jeg hader tørre og kedelige salater. Derfor er denne salat et hit herhjemme – for den smager så godt og er fyldt med lækre ingredienser.

Men nu til opskriften på blomkålssalat.

Herhjemme spiste vi den som tilbehør til aftensmaden og jeg har derfor angivet, at der er til fire personer. Hvis du altså serverer noget andet til også.

Serveringsforslag: Hvis du laver blomkålssalaten til aftensmad, så vil jeg anbefale at du laver nogle veggiedeller til. Disse veggiedeller med edamamebønner vil passe godt til blomkålssalaten.

5 fra 1 stemme
Blomkålssalat med æbler, sennepsdressing og ristede mandler
Blomkålssalat med æbler, sennepsdressing og ristede mandler
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
20 min
 
Ret: Salat
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
Ingredienser
  • 1 blomkål
  • 1/2 rødløg
  • 200 g edamamebønner frosne uden bælg
  • 1 æble
Dressing
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1 tsk. sennep
  • 1 tsk. citronsaft
  • salt og peber
Topping
  • 1 håndfuld mandler ristet på en tør pande
  • 1 håndfuld bredbladet persille
Sådan gør du
  1. Start med at vaske blomkål og skær stokken væk. Hak blomkål helt fint. Jeg brugte min foodprocessor, men ellers kan det godt hakkes med en skarp kniv. Kom det i en skål.

  2. Hæld kogende vand over edamamebønnerne og lad dem stå et par minutter. Hæld derefter vandet fra og hæld bønnerne over i salatskålen. 

  3. Hak rødløg fint og kom det i salatskålen. Skær æblet i mindre tern og tilsæt det også til skålen. 

  4. Lav dressingen ved at røre alle ingredienserne sammen og smag til med salt. Hæld dressingen over i salatskålen og vend det hele godt sammen.

  5. Top salaten med hakkede ristede mandler og bredbladet persille.

  6. Velbekomme.

Hvis du leder efter andre opskrifter med blomkål, så er disse måske også noget for dig:

Blomkålssalat med æbler, sennepsdressing og ristede mandler

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

Print Friendly, PDF & Email
2 Kommentarer

2 Kommentarer

Lars K. Bang 1. november 2019 - 19:01

5 stars
Det er en dejlig frisk salat, der fik flotte ord med fra både store og små. Jeg lavede den med grønne ærter i stedet for edamamebønner. Det har muligvis tonet smagen i en sødere retning end originalen.
Der er garanti for gentagelse

Reply
Stinna 3. november 2019 - 19:33

Mange tak skal du have :-) Dejligt at du kunne bruge opskriften og at andre også kunne lide den. Jeg må prøve med ærter også – det lyder helt sommerligt.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.