Bagt blomkål med BBQ marinade.
Disse lækre blomkål lavede Julie og jeg for noget tid siden, hvor vi skulle spise frokost sammen. Jeg havde et blomkål der skulle bruges og hurtigt blev denne BBQ-marinade tryllet sammen, hvorefter blomkål blev vendt rundt deri. Efter en tur i ovnen var blomkål blevet fyldt med smag, var dejligt snaskede og samtidigt lidt sprøde. De blev så gode, at jeg gerne vil dele opskriften med jer.
Ovnbagt blomkål
Efter at være vendt i BBQ-marinade, kom blomkål ind i en varm ovn i ca. 20 minutter. De bliver ikke sådan knasende sprøde, men får en god konsistens og så smager de virkelig godt. Selvom jeg elsker blomkål, så synes jeg ikke at smagen rigtigt trænger igennem. Så hvis du ikke er den største blomkåls-fan, så synes jeg du skal prøve dem alligevel.
Vi spiste dem sammen med salat og dressing. Lav gerne denne virkelig nemme basisdressing med ketchup og paprika til, samt server dem sammen med en god salat – fx denne: Salat med hvidløgsbagte tomater og kikærter.
Men nu til opskriften på BBQ-marinerede blomkål. Opskriften rækker til 4 personer, hvis der også spises salat, lidt brød eller andet til.
Bagt blomkål med BBQ marinade
Ingredienser
- 1 lille blomkål
BBQ-marinade
- 2 fed hvidløg finthakket/presset
- 1 spsk. sukker/honning
- 1/2 tsk. spidskommen stødt
- 1/2 tsk. chiliflager
- 1 dl vand
- 1/2 dl olivenolie
- 2 spsk. tomatpure
- 1 dl majsmel
- 1 tsk. salt
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
- Vask blomkål og skær det ud i mindre buketter.
- I en skål blandes marinaden sammen.
- I en stor skål blandes marinade og blomkål sammen. Fordel marinaden godt med hænderne, så blomkålen er dækket af marinaden.
- Kom blomkål på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bages i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og lidt sprøde.
- Velbekomme.
Opskrifter med blomkål
Hvis du som jeg også er ret vild med blomkål, så er disse opskrifter måske også noget for dig:
Salat med bagt blomkål og tahindressing.
Vegetarisk rød karry med blomkål, kokosmælk og røde linser.
6 Kommentarer
kan man bruge andet end majsmel?
Ja, du kan også bruge fx hvedemel :-)
Kan den barbecuemarinerede blomkål serveres kold?
Den er bedst nylavet og lun :-)
Spændende. Meget spændende. Er tæt på at være vegetar. Så alle oplysninger er et hit.
Held og lykke.
Mange tak skal du have :-) Og dejligt at du kan bruge bloggen.