Vegetarisk korma – indisk vegetarret med blomkål og kidneybønner

af Stinna
Vegetarisk korma

Vegetarisk korma. I lørdags lavede jeg denne indiske vegetarret til os herhjemme. Som I nok ved, så er jeg helt vild med indisk mad og det er nok den type mad, jeg oftest har lyst til. Cremede retter fyldt med smag og gerne en masse grøntsager. Cremet, smagfuld og virkelig god indisk vegetarret.

Vegetarisk korma

Denne ret er en vegetarisk udgave af retten korma. Nu har jeg aldrig været i indien og har derfor heller aldrig fået en ægte Korma. Men denne opskrift er lavet så den passede til hvad vi havde i køleskabet og det endte med at smage så skønt, at jeg gerne vil dele opskriften med jer. Normalt er der kylling i en indisk Korma, men jeg har valgt at tilsætte blomkål og kartofler til retten. Derudover har jeg tilsat kidneybønner, for at give ekstra mæthed. Du kan også sagtens bruge kikærter, men vi havde lige en masse kidneybønner der skulle bruges.

Er du også vild med indisk mad? Så er disse opskrifter måske også noget for dig:

Aloo gobi – indisk vegetarret med blomkål og kartofler

Rajma – indisk vegetarret med kidneybønner

Indisk vegetarret med kikærter i cashewnødde-sauce

Retten herunder har jeg angivet til 4 personer, hvis der spises ris til. Du kan sagtens tilsætte andre grøntsager, hvis du fx har en rest peberfrugt liggende i køleskabet, så kom den endelig i retten.

Vegetarisk indisk korma
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
40 min
 
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
Ingredienser
  • 300 g kartofler
  • olie til stegning
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2×2 cm frisk ingefær
  • 2 spsk. karry
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. koriander, stødt
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. salt
  • 1 drys nelliker, stødt
  • lidt chili
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk stor
  • 1 dl fed yoghurt (jeg brugte 10% græsk yoghurt)
  • 1 blomkål
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 dåser kidneybønner (ca. 500g)
Tilbehør
  • ris
  • creme fraiche
Sådan gør du
  1. Start med at skrælle kartoflerne og skær dem i mindre stykker og kog dem i letsaltet vand i ca. 8 minutter. 

  2. Imens hakkes løget i mindre stykker og hak hvidløget fint. 

  3. Kom olie på en stor pande (eller en gryde) og varm den op. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege til løget er blevet klart, men ikke brunt.

  4. Hak ingefær fint og tilsæt det til panden. Tilsæt alle krydderierne og lad det stege lidt under omrøring. 

  5. Tilsæt nu hakkede tomater, kokosmælk og yoghurt til panden. 

  6. Skær blomkål i mindre stykker og tilsæt det i panden. 

  7. Tilsæt kartoflerne når de har kogt i ca. 8 minutter. Tilsæt kidneybønner.

  8. Lad retten koge til kartoflerne er kogt møre og blomkål er mørt, men stadig har bid.

  9. Smages til med citron og salt. Serveres med ris til. 

  10. Velbekomme. 

Vegetarisk korma
Print Friendly, PDF & Email
6 Kommentarer

6 Kommentarer

VenterPaaVinBlog 18. marts 2019 - 12:41

Det ser godt nok intenst og aldeles ‘fyldesgørende’ ud :) Forestiller mig kidney og kokos kunne være rigtig godt sammen.

– A

Reply
Stinna 19. marts 2019 - 08:16

Mange tak :-)

Reply
kathrine 18. marts 2019 - 23:18

Det ser virkelig godt ud og sikke nogle fine billeder af retten! :)

Reply
Stinna 19. marts 2019 - 08:17

Mange mange tak :-)

Reply
Julie 28. marts 2019 - 12:18

Hej Stinna! Tror du, man kan udskifte yoghurten med noget andet? Fløde fx? :-)

Reply
Stinna 30. marts 2019 - 11:42

Hej Julie. Jeg tror ikke at det giver helt samme smag, men jeg tror stadig at det vil være lækkert :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.