Vegetarisk korma. I lørdags lavede jeg denne indiske vegetarret til os herhjemme. Som I nok ved, så er jeg helt vild med indisk mad og det er nok den type mad, jeg oftest har lyst til. Cremede retter fyldt med smag og gerne en masse grøntsager. Cremet, smagfuld og virkelig god indisk vegetarret.
Vegetarisk korma
Denne ret er en vegetarisk udgave af retten korma. Nu har jeg aldrig været i indien og har derfor heller aldrig fået en ægte Korma. Men denne opskrift er lavet så den passede til hvad vi havde i køleskabet og det endte med at smage så skønt, at jeg gerne vil dele opskriften med jer. Normalt er der kylling i en indisk Korma, men jeg har valgt at tilsætte blomkål og kartofler til retten. Derudover har jeg tilsat kidneybønner, for at give ekstra mæthed. Du kan også sagtens bruge kikærter, men vi havde lige en masse kidneybønner der skulle bruges.
Retten herunder har jeg angivet til 4 personer, hvis der spises ris til. Du kan sagtens tilsætte andre grøntsager, hvis du fx har en rest peberfrugt liggende i køleskabet, så kom den endelig i retten.
Vegetarisk indisk korma
Ingredienser
- 300 g kartofler
- olie til stegning
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2×2 cm frisk ingefær
- 2 spsk. karry
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. koriander, stødt
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. salt
- 1 drys nelliker, stødt
- lidt chili
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse kokosmælk stor
- 1 dl fed yoghurt (jeg brugte 10% græsk yoghurt)
- 1 blomkål
- 2 spsk. citronsaft
- 2 dåser kidneybønner (ca. 500g)
Tilbehør
- ris
- creme fraiche
Sådan gør du
- Start med at skrælle kartoflerne og skær dem i mindre stykker og kog dem i letsaltet vand i ca. 8 minutter.
- Imens hakkes løget i mindre stykker og hak hvidløget fint.
- Kom olie på en stor pande (eller en gryde) og varm den op. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege til løget er blevet klart, men ikke brunt.
- Hak ingefær fint og tilsæt det til panden. Tilsæt alle krydderierne og lad det stege lidt under omrøring.
- Tilsæt nu hakkede tomater, kokosmælk og yoghurt til panden.
- Skær blomkål i mindre stykker og tilsæt det i panden.
- Tilsæt kartoflerne når de har kogt i ca. 8 minutter. Tilsæt kidneybønner.
- Lad retten koge til kartoflerne er kogt møre og blomkål er mørt, men stadig har bid.
- Smages til med citron og salt. Serveres med ris til.
- Velbekomme.
Noter
Er du også vild med indisk mad? Så er disse opskrifter måske også noget for dig:
Aloo gobi – indisk vegetarret med blomkål og kartofler
Rajma – indisk vegetarret med kidneybønner
Indisk vegetarret med kikærter i cashewnødde-sauce
14 Kommentarer
Det ser godt nok intenst og aldeles ‘fyldesgørende’ ud :) Forestiller mig kidney og kokos kunne være rigtig godt sammen.
– A
Mange tak :-)
Det ser virkelig godt ud og sikke nogle fine billeder af retten! :)
Mange mange tak :-)
Hej Stinna! Tror du, man kan udskifte yoghurten med noget andet? Fløde fx? :-)
Hej Julie. Jeg tror ikke at det giver helt samme smag, men jeg tror stadig at det vil være lækkert :-)
Hej Stinna
Har lavet denne ret i dag og den blev super god. Tusind tak for både denne og andre inspirerende opskrifter :)
Hej Maria,
dejligt at du kan bruge opskriften :-) Tak.
Tusind tak for dine dejlige opskrifter, har lavet denne ret i dag, og det smagte vildt godt, hele familien elsker den, tror den kommer til at blive lavet mange gange herhjemme
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak :-)
Den smager herligt. Er det muligt at fryse retten?
Dejligt at høre :-) Jeg har desværre ikke forsøgt at fryse retten.
Supergod
Mange mange tak :-)