Rajma – vegansk indisk ret med kidneybønner og garam masala

af Stinna

Skøn og krydret indisk vegetarret, med kidneybønner og serveret med ris. Da jeg forleden var forbi Aarhus Street Food, fik jeg den skønneste indiske ret i den indiske bod. Retten hed ‘Rajma’ og jeg skyndte mig hjem for at google retten, da den simpelthen smagte så godt, at jeg bare måtte prøve at lave den selv. Så i går aftes besluttede jeg mig for at prøve selv at lave rajma. Jeg har fået inspiration fra en masse forskellige opskrifter og sat ingredienserne sammen, som jeg tænkte de ville smage bedst. 

Mit bud på indisk rajma får du herunder. Herhjemme blev vi hurtigt enige om, at denne ret smager fantastisk og at vi snarest skal spise den igen. Jeg har desværre aldrig været i Indien, men jeg er vild med indisk mad og synes det smager så skønt, med de mange forskellige krydderier. Lad jer ikke skræmme af alle ingredienserne heri – ingredienserne smager ikke gennemtrængende hver især, men giver en krydderblanding. Rajma betyder vidst bare røde kidneybønner, men jeg har læst mig frem til at det er navnet på denne ret – eller muligvis rajma curry.

Jeg kan godt lide at retten har en tyk konsistens. Hvis du ønsker mere sauce, tilsætter du blot lidt mere vand.

★ RAJMA – INDISK VEGETARRET ( 4 PORTIONER) ★

2 løg

2 fed hvidløg

2 x 2 cm frisk ingefær

1 tsk. stødt spidskommen

1/2 tsk. stødt koriander

1/2 tsk. kardemomme

1,5 spsk. garam masala

1 tsk. kanel

1/2 frisk rød chili, finthakket

2 knivspids nelliker

2 dåser kidneybønner

1 dåse hakkede tomater

2 dl vand

1 dl røde linser

salt (retten skal have en del salt)

tilbehør

brune ris

frisk koriander

Fremgangsmåde:

  1. Hak løg, ingefær og hvidløg fint. Kommes på pande med lidt olie.
  2. Kom alle krydderierne ved. Lad det stege et minut under omrøring.
  3. Tilsæt kidneybønner, tomat, røde linser og vand.
  4. Lad retten koge ind, indtil linserne er helt møre. Retten får mere smag, hvis den får lov at simre noget tid.
  5. Kog ris som anvist på posen.
  6. Server retten med ris og friske koriander.
  7. Velbekomme!

 

Print Friendly, PDF & Email
14 Kommentarer

14 Kommentarer

Christine Bonde 15. februar 2017 - 08:26

Mmmmh, det lyder så lækkert med alle de krydderier!

Reply
Stinna 15. februar 2017 - 09:28

Tak :-) Det smagte så skønt!

Reply
Lynhurtige grove naanbrød - Stinna 20. februar 2017 - 07:00

[…] forbindelse med at vi i sidste uge spiste Rajma – vegansk indisk ret, lavede jeg disse grove naanbrød til. Normalt ville jeg lave sådanne brød med gær og lade dem […]

Reply
Marina 22. februar 2017 - 19:24

Super lækker ret! Har lige lavet den til min kæreste her til aften, og vi var vilde med den. Tak! :-D

Reply
Stinna 22. februar 2017 - 19:37

Ej hvor skønt – mange tak for din tilbagemelding :-)

Reply
Julie 19. marts 2017 - 10:33

Jeg laver denne i aften, og overvejer at tilsætte en dåse kokosmælk til retten :-)

Reply
Stinna 19. marts 2017 - 11:26

Det kan du sagtens – ellers kan du måske lave denne? https://stinna.dk/aftensmad/vegetarisk-indisk-curry.html
Der er kokosmælk i :-)

Reply
Indisk vegetarisk suppe - Stinna 4. maj 2017 - 09:23

[…] suppe er lavet med en masse krydderier og minder en smule om den vegetariske indiske gryderet Rajma, men denne er tilsat mere væske og fungerer derfor som en suppe. Jeg har toppet suppen med stegte […]

Reply
Vegetarisk madplan uge 42 - Stinna 15. oktober 2017 - 11:51

[…] Få opskriften ved at klikke lige her.  TIRSDAG Madpandekager med fyld af hytteost og spinat […]

Reply
Josefine 15. oktober 2017 - 20:20

Hej Stinna
Det lyder som en vildt lækker ret! Jeg bruger tørrede kidneybønner, som jeg udbløder og koger. Hvilken mængde vil du ca. mene er tilsvarende de to dåser, der er angivet? :-)
Kh Josefine

Reply
Shraddha 11. november 2017 - 23:54

Hej Stinna, det ser fantastisk ud..jeg er inder og bor i Vejle. Jeg er vild med at lave vegetar mad. Jeg spiser kun vegetar og jeg elsker rajma. Men vi tilsætter ingen røde linser i. Du skal prøve uden røde linser for at få en autentisk smag :)

Reply
Stinna 12. november 2017 - 10:47

Hej Shraddha, mange tak skal du have :-)
Jeg må prøve uden linser – tak!

Reply
Vegetarisk madplan uge 46 - Stinna 12. november 2017 - 10:46

[…] Få opskriften ved at klikke lige her. TORSDAG […]

Reply
Vegetarisk madplan uge 11 - Stinna 11. marts 2018 - 10:24

[…] TIRSDAG Rajma – indisk vegetarret Rajma er én af mine favoritter i det indiske køkken. Retten er fyldt med smag og mætter godt. Lav gerne dobbeltportion og kom resten i fryseren eller spis det igen onsdag. Få opskriften ved at klikke lige her.  […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.