Bønnedeller med feta og soltørrede tomater

af Stinna

Bønnedeller med feta og soltørrede tomater. Krydrede, lækre bønnedeller – eller vegetariske frikadeller. Jeg laver ofte bønnedeller hver uge, for de er simpelthen noget af det nemmeste at lave og så er de supergode at have med på madpakke. For at det ikke skal blive for kedeligt, varierer jeg dem fra uge til uge og i denne uge har jeg valgt at lave dem lidt ekstra spicy og tilsætte fetaost. Når jeg har dem med på madpakke, laver jeg altid en lille salat som tilbehør dertil.

Bønnedeller med feta og soltørrede tomater

Normalt gider min kæreste ikke spise mine vegetariske deller, især fordi at han ikke kan lide kikærter. Disse er dog lavet på kidneybønner og han synes de var så gode, at han faktisk endte med at tage et par stykker med til frokost næste dag! Du kan tilsætte lige de krydderier du ønsker – jeg har bare brugt mine yndlings.

Hvis du er vild med vegetar-deller, så se også opskriften på mine bedste bønnedeller og mine kikærte-bøffer med persille.

Herunder kommer opskriften på de skønne vegetarfrikadeller/vegetardeller med feta, havregryn, bønner og lækre krydderier. Server evt. dellerne med denne tomatsalsa.

Bønnedeller med feta og soltørrede tomater
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
 
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
  • 3 stk. æg
  • 1 dåse kidneybønner
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk. salt
  • lidt peber
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. tørrede koriander
  • 3 spsk. havregryn
  • 2 spsk. mel (majsmel, hvedemel, speltmel)
  • 2 spsk. soltørrede tomater, hakkede
  • 50 g fetaost / salatost
  • lidt rød chili
Sådan gør du
  1. Kom æg, kidneybønner, havregryn og mel i en blender/minihakker. Det må gerne være en smule groft.

  2. Tilsæt alle krydderierne og rør godt rundt.

  3. Til sidst tilsættes fetaost og soltørrede tomater.

  4. Bønnedellerne steges på en pande i lidt olie, til de er gyldne på begge sider. Jeg steger ved middelvarme, så synes jeg de hænger bedst sammen.

  5. Opbevares i en bøtte i køleskabet.

Serveres sammen med en god salat – fx denne mexicanske salat. 

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

Print Friendly, PDF & Email
14 Kommentarer

14 Kommentarer

Camilla 17. april 2016 - 11:32

Er de soltørrede tomater bare dem i olie eller de tørre i pose?

Reply
Stinna 17. april 2016 - 15:07

Jeg bruger dem i olie, men de andre kan sikkert også godt bruges :)

Reply
Vegetarisk broccolisalat med hasselnøddeolie og hindbær-balsamico 6. maj 2016 - 16:48

[…] broccolisalaten som tilbehør til grill, så kan jeg anbefale at lave vegetarfrikadeller til. Fx Spicy bønnedeller med feta eller […]

Reply
Lynstegte broccoli med peanut-sauce 26. maj 2016 - 19:41

[…] du også vil spise denne ret med nogle veggiedeller til, så kan jeg anbefale Spicy bønnedeller med feta og Risdeller med soltørrede tomater og […]

Reply
Josefine 20. august 2016 - 14:43

Jeg er ikke så vild med feta – eller ost generelt, desværre. Kan det erstattes af noget for konsistensens skyld, eller ville du i så fald blot udelade det? :)
Tak for altid dejlige opskrifter i øvrigt!
Josefine

Reply
Stinna 20. august 2016 - 19:49

Jeg ville blot undlade det :-) Tak fordi du læser med!

Reply
Susanne Gustafsson 2. april 2017 - 11:18

Kære Stinna,
Superfin blog du har – jeg har lige fundet den i min søgen efter vegetardeller, og dine skal absolut afprøves. Hvis du er det mindste interesseret i GDS (DIY på udenlandsk ), så kig ind på MIN blog: susanne-gustafsson.dk
De bedste hilsner
Susanne

Reply
Stinna 2. april 2017 - 15:06

Hej Susanne, mange tak skal du have :-) Jeg håber at du kan lide opskriften.
Jeg kigger forbi din side. God søndag :-)

Reply
Elisabeth 18. april 2017 - 11:00

Kan de fryses ned?

Reply
Stinna 18. april 2017 - 18:55

Det tror jeg sagtens :-) Har ikke forsøgt med disse, men med andre bønnedeller uden problemer.

Reply
Jette Sommer Larsen 22. december 2017 - 10:10

Stine 1000 tak for dine smukke visuelle og velsmagende opskrifter Fra Jette

Reply
Stinna 23. december 2017 - 11:06

Tusind tak skal du have :-)

Reply
Christina 23. maj 2018 - 10:46

Hej Stinna,
Jeg har Hvide bønner i køleskabet, ville du bruge dem også ?
Tak som altid for inspirerende og laekre opskrifter.
Christina

Reply
Stinna 24. maj 2018 - 16:16

Det tror jeg sagtens :-) Skriv gerne hvordan det bliver. Tak for de søde ord, dejligt at du følger med!

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.