Bønnedeller med feta og soltørrede tomater

af Stinna

Bønnedeller med feta og soltørrede tomater. Krydrede, lækre bønnedeller – eller vegetariske bønnefrikadeller. Jeg laver ofte bønnedeller hver uge, for de er simpelthen noget af det nemmeste at lave og så er de supergode at have med på madpakke. For at det ikke skal blive for kedeligt, varierer jeg dem fra uge til uge og i denne uge har jeg valgt at lave bønnefrikadellerne lidt ekstra spicy og tilsætte fetaost. Når jeg har dem med på madpakke, laver jeg altid en lille salat som tilbehør dertil.

Bønnedeller med feta og soltørrede tomater

Normalt gider min kæreste ikke spise mine vegetariske frikadeller, især fordi at han ikke kan lide kikærter. Disse er dog lavet på kidneybønner og han synes de var så gode, at han faktisk endte med at tage et par stykker med til frokost næste dag! Du kan tilsætte lige de krydderier du ønsker – jeg har bare brugt mine yndlings.

Hvis du er vild med vegetarfrikadeller, så se også opskriften på mine bedste bønnedeller og mine kikærte-bøffer med persille.

Herunder kommer opskriften på de skønne vegetarfrikadeller/vegetardeller med feta, havregryn, bønner og lækre krydderier. Server evt. dellerne med denne tomatsalsa.

Bønnedeller med feta og soltørrede tomater

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
5 fra 2 stemmer

Ingredienser

  • 3 stk. æg
  • 1 dåse kidneybønner
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk. salt
  • lidt peber
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. tørrede koriander
  • 3-5 spsk. havregryn (mere hvis din dej er for flydende)
  • 2-5 spsk. mel (majsmel, hvedemel, speltmel) (mere hvis din dej er for flydende)
  • 2 spsk. soltørrede tomater, hakkede
  • 50 g fetaost / salatost
  • lidt rød chili

Sådan gør du

  • Skyl bønnerne grundigt og hæld vandet fra. Kom æg, kidneybønner, havregryn og mel i en blender/minihakker. Det må gerne være en smule groft.
  • Tilsæt alle krydderierne og rør godt rundt.
  • Til sidst tilsættes fetaost og soltørrede tomater.
  • Bønnedellerne steges på en pande i lidt olie, til de er gyldne på begge sider. Jeg steger ved middelvarme, så synes jeg de hænger bedst sammen.

Noter

Opbevares i en bøtte i køleskabet.

Serveres sammen med en god salat – fx denne mexicanske salat. 

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

22 Kommentarer

Camilla 17. april 2016 - 11:32

Er de soltørrede tomater bare dem i olie eller de tørre i pose?

Reply
Stinna 17. april 2016 - 15:07

Jeg bruger dem i olie, men de andre kan sikkert også godt bruges :)

Reply
Josefine 20. august 2016 - 14:43

Jeg er ikke så vild med feta – eller ost generelt, desværre. Kan det erstattes af noget for konsistensens skyld, eller ville du i så fald blot udelade det? :)
Tak for altid dejlige opskrifter i øvrigt!
Josefine

Reply
Stinna 20. august 2016 - 19:49

Jeg ville blot undlade det :-) Tak fordi du læser med!

Reply
Susanne Gustafsson 2. april 2017 - 11:18

Kære Stinna,
Superfin blog du har – jeg har lige fundet den i min søgen efter vegetardeller, og dine skal absolut afprøves. Hvis du er det mindste interesseret i GDS (DIY på udenlandsk ), så kig ind på MIN blog: susanne-gustafsson.dk
De bedste hilsner
Susanne

Reply
Stinna 2. april 2017 - 15:06

Hej Susanne, mange tak skal du have :-) Jeg håber at du kan lide opskriften.
Jeg kigger forbi din side. God søndag :-)

Reply
Elisabeth 18. april 2017 - 11:00

Kan de fryses ned?

Reply
Stinna 18. april 2017 - 18:55

Det tror jeg sagtens :-) Har ikke forsøgt med disse, men med andre bønnedeller uden problemer.

Reply
Jette Sommer Larsen 22. december 2017 - 10:10

Stine 1000 tak for dine smukke visuelle og velsmagende opskrifter Fra Jette

Reply
Stinna 23. december 2017 - 11:06

Tusind tak skal du have :-)

Reply
Christina 23. maj 2018 - 10:46

Hej Stinna,
Jeg har Hvide bønner i køleskabet, ville du bruge dem også ?
Tak som altid for inspirerende og laekre opskrifter.
Christina

Reply
Stinna 24. maj 2018 - 16:16

Det tror jeg sagtens :-) Skriv gerne hvordan det bliver. Tak for de søde ord, dejligt at du følger med!

Reply
Sofie 26. september 2019 - 17:50

Jeg forstår ikke hvordan du får farsen til at hænge sammen. Min blev nærmest flydende.

Reply
Stinna 27. september 2019 - 09:57

Øv det forstår jeg ikke :-) Og du kom de samme ingredienser i?

Reply
Maiken Yde-Andersen 18. februar 2020 - 18:27

Det gjorde min også – er der fejl i opskriften?

Reply
Stinna 19. februar 2020 - 09:17

Hej, hmm jeg kan ikke helt lure, hvor det går galt. Jeg hører fra mange, at opskriften passer. Jeg tester dem lige nogle gange mere :-)

Reply
AM 20. februar 2020 - 17:51

5 stars
Såååå mega gode. Kæmpe hit herhjemme! <3

Reply
Stinna 21. februar 2020 - 08:30

Dejligt at høre :-) Tak!

Reply
Ida 30. januar 2021 - 16:23

Hejsa Stinna. Mange tak for alle dine opskrifter! Tror du også at disse bønnedeller kan bages i ovnen, ligesom dine ovnbagte falafler?

Reply
Stinna 30. januar 2021 - 20:18

Dejligt at du kan bruge mine opskrifter :-) Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med. Jeg tror at de er bedst på panden.

Reply
Thomas 9. august 2021 - 11:01

Hej Stinna
Opskriften kan da ikke være vegetarisk da der er æg og fløde i den

En vegansk kost består af planteføde (frugt og grønt, korn, bælgfrugter, nødder og frø m.v.). Veganere spiser ingen former for kød, fjerkræ, fisk, skaldyr eller biprodukter fra slagtning, desuden heller ikke mælk, æg, ost, honning og lignende.

Reply
Stinna 9. august 2021 - 11:03

Hej Thomas :-) Opskriften er vegetarisk og ikke vegansk. Mere præcist lacto-ovo vegetarisk :-) Men tak for dit input.

Reply
5 from 2 votes (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.