4,2K
Smagfuld og krydret salat, som er inspireret af det mexicanske køkken. Salaten toppes med sprøde tortillachips og avocado.
Mexicansk salat
Denne mexicanske salat er kidneybønner, krydret dressing, majs, tortillachips og avocado. Opskriften er angivet til 4 portioner – men spises den til aftensmad, vil jeg anbefale at lave disse vegetarfrikadeller til.
Mexicansk salat
Antal: 4 portioner
Ingredienser
Stegte bønner
- 1 dåse kidneybønner 250g kogte
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. groft salt
- 1 spsk. spidskommen
Salaten
- 100 g ukogt bulgur koges i letsaltet vand
- 400 g cherrytomater
- 1 stk. agurk
- 1 stk. rødløg
- 150 g kogte majs fra frost eller dåse
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 stk. grøn peberfrugt
Dressing
- 2 spsk. olivenolie
- 4 spsk. limesaft
- 1 tsk. sukker
- 2 tsk. mørk balsamico
- 1 fed hvidløg presset
- 2 tsk. oregano tørret
- 2 tsk. spidskommen stødt
- salt og peber
Topping
- Tortillachips
- 2 stk. avocado
Sådan gør du
- Start med at koge bulgur i letsaltet vand i cirka 20 minutter.
Stegte bønner
- Skyl bønnerne grundigt i vand. Hæld vandet fra.
- Kom lidt olie på en pande.
- Steg bønnerne ved middel varme og drys med salt og spidskommen. Lad det stege et par minutter og tag derefter panden af kogepladen.
Salat
- Skær cherrytomater i kvarte og kom dem i en skål.
- Skær agurk og peberfrugt i små tern og hak rødløget fint. Kom det i skålen.
- Skyl majs grundigt og tilsæt til salatskålen.
Dressing
- Rør alle ingredienserne til dressingen i en skål.
- Hæld det over salaten og vend det godt rundt.
- Tilsæt de stegte bønner og vend det sammen.
- Top salaten med knuste tortillachips og avocado.
- Velbekomme.
Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.