Bønnedeller – vegetariske deller med bønner

af Stinna
Bønnedeller - vegetariske deller med bønner

Bønnedeller – vegetariske deller med bønner. Nemme bønnedeller med persille, æg, tomater, løg og mel.  Da jeg bruger det meste af min tid på farten lige for tiden, så bruger jeg meget tid på at udtænke gode madpakke idéer. Min madpakke skal være nem, lækker og særligt mættende. Derfor fandt jeg i sidste uge på disse butterbean-deller, som er geniale til en salat eller på et stykke groft brød. Derudover har jeg altid en lille sød snack med, f.eks en lille havregryns cookie.

Bønnedeller med persille

Jeg kan se på mine opskrifter, at især bønner og persille går igen. Jeg er bare helt vil med disse to ingredienser, så jeg håber ikke I er trætte af bønner og persille endnu. Hvad gør I for at holde jer mætte på en lang arbejdsdag? Ofte er jeg afsted 11 timer om dagen, så jeg må endelig ikke blive for sulten – det er jeg nemlig ikke god til at håndtere.

Opskriften herunder rækker til cirka 10 bønnedeller. Herhjemme spises de som tilbehør til aftensmaden, i sandwicher eller på en rugbrød. Opbevar dem på køl. 

Bønnedeller - vegetariske deller med bønner

Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 240 g bønner - jeg brugte butterbeans fra dåse (1 dåse)
  • 5 stk. små tomater (ca. 55g)
  • 2 stk. æg
  • 1 stk. lille rødløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. majsmel
  • salt og peber
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Blend ovenstående ingredienser sammen.
  • Tænd for panden, jeg steger altid grøntsagsdeller ved middel varme.
  • Server med en god salat til. De holder sig lækre nogle dage i køleskab. Velbekomme!

Bønnedeller - vegetariske deller med bønner Bønnedeller - vegetariske deller med bønner Bønnedeller - vegetariske deller med bønner

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

Print Friendly, PDF & Email
10 Kommentarer

10 Kommentarer

Sheila Nielsen 15. juni 2014 - 17:58

De ser lækre ud; fin sammensætning af ingredienserne. Glæder mig til at prøve dem – jeg elsker den dér konsistens når man steger noget med bønner, falafel osv. Mums :)
/Sheila

Reply
Stinna 26. juni 2014 - 10:08

Tak skal du have :-) Skriv gerne når du har prøvet dem!

Reply
Christine Bonde 22. juni 2014 - 15:43

Jeg har slet ikke tal på hvor mange gange jeg har lavet dem her. De er sååå gode og nemme!

Reply
Stinna 26. juni 2014 - 09:52

Åh! Måske jeg også selv snart skal lave dem igen! :-D

Reply
Camilla 2. december 2014 - 22:49

Hej Stinna, har du et alternativ til tomat? Jeg kunne vildt godt tænke mig at lave de lækre deller, men står desværre i den dumme situation at jeg ikke bryder mig om tomat :(

Reply
Stinna 3. december 2014 - 10:42

Hej Camilla. Jeg ville prøve med en anden grøntsag – fx revet squash?

Reply
Stephanie 13. december 2015 - 17:57

Hej Stinna.
Jeg er ny til din blog og må jeg først starte med at sige, hvor dejligt mange opskrifter du har! De ser alle sammen virkelig, virkelig, lækre ud!! :D
Jeg er selv vegetar fordi jeg ikke bryder mig om smagen og teksturen. Alle de andre gode årsager til at spise plantebaseret er bare bonusser :D

Men.. Jeg ville egentlig skrive en kommentar fordi jeg ville høre om man kan bruge hvilken som helst slags mel? Du skriver majsmel, men er det bare for at holde på det?? I så fald kan man vel godt bruge almindeligt mel? Eller hvad?

Mvh. Stephanie.

Reply
Stinna 13. december 2015 - 20:14

Hej Stephanie, tusind tak for din kommentar :-) Dejligt at du kan lide min blog og bruge mine opskrifter.
Jeg bryder mig heller ikke om smag og tekstur på kød.
I denne opskrift bruger du bare den slags mel du lige har. Det er ligesom i almindelige frikadeller, bare for at holde sammen på ‘farsen/dejen’. Skriv gerne hvordan de bliver :-)

Hilsen,
Stinna

Reply
Stephanie 14. december 2015 - 17:03

Hej Stinna.
Tak for dit hurtige svar.
Jeg lavede dem med almindeligt mel – dog puttede jeg 3,5 ske i, da jeg synes de var lidt svære at vende ellers. Men de blev rigtig gode! Jeg er så glad for denne opskrift, og det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem. Jeg har spist 2 og de er meget mættende også! Det må være bønnerne.

Reply
Stinna 15. december 2015 - 14:35

Skønt :-) Dejligt at du kunne bruge opskriften.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy