Vegetarisk panang med grønt, rød karrypasta og kokosmælk

af Stinna
Vegetarisk panang med grønt, rød karrypasta og kokosmælk

Vegetarisk panang med grønt, rød karrypasta og kokosmælk. Skøn asiatisk ret, som er fyldt med smag og er virkelig nem at lave. Denne vegetariske panang er lavet med gulerødder og broccoli, som giver lidt bid til retten. Derudover er retten lavet på kokosmælk og peanutbutter, som giver saucen en virkelig skøn cremet konsistens.

Vegetarisk panang – panang karry

Dette er en vegetariske variant af den klassiske ret ‘panang curry’. Man kan købe en bestemt type karrypasta som hedder panang, men jeg har brugt en ganske almindelig rød karry og retten smager virkelig godt. Så du behøver ikke ud i nogle specialbutikker for at lave denne lækre vegetariske panang.

Jeg har i opskriften angivet, at der er til ca. fire personer. Dette selvfølgelig alt efter, hvor meget ris osv. der spises til. Men jeg vil gætte på, at der er til 3-4 personer i denne portion.

Asiatisk vegetarret

Som I måske ved, så er jeg helt vild med asiatisk mad. Faktisk er det noget af det, vi laver oftest herhjemme. Men for at det ikke altid skal blive den helt traditionelle wokret, så har jeg denne gang lavet en asiatisk panang. For en mere autentisk panang kan du også tilsætte kefir limeblade. Det hører sig egentligt til i en panang, men den kan sagtens laves på denne måde alligevel. Den smagte i hvert fald rigtig skønt uden. Hvis du ikke kan lide peanutbutter, så kan du måske tilsætte en anden type nøddesmør – men peanutbutter giver en skøn smag og cremethed, uden at smagen overtager for meget.

Nu til opskriften på vegetarisk panang – lav gerne en stor portion, så du har til to dage:

Vegetarisk panang med grønt, rød karry og kokosmælk

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid35 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Keyword: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
4.60 fra 15 stemmer

Ingredienser

  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2×2 cm frisk ingefær
  • 3 tsk. rød karrypasta (allerhelst panang-curry)
  • 3 stk. gulerødder
  • 1 stk. broccoli
  • 200 g edamamebønner frosne (uden bælg)
  • 1 dåse kokosmælk (stor)
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. peanutbutter
  • saft af 1/2 citron
  • salt

Til servering

  • ris
  • friske koriander
  • saltede peanuts

Sådan gør du

  • Start med at hakke løg og hvidløg. 
  • Kom olie på en pande og tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege lidt.
  • Skær ingefær i små stykker(eller riv det fint) og tilsæt det til panden sammen med karrypasta. 
  • Vask gulerødderne og skær dem i tynde strimler. Vask broccoli og skær det i mindre stykker.
  • Tilsæt gulerødder, broccoli og edamamebønner til panden. Lad det stege lidt under omrøring.
  • Tilsæt kokosmælk, sukker, peanutbutter, citronsaft og salt.
  • Lad retten koge til gulerødder er møre, men stadig har lidt bid.
  • Kog ris i en gryde efter anvisning på posen.
  • Retten smages til med salt og citronsaft. 
  • Retten serveres med ris og toppes med friske koriander og saltede peanuts. 

Noter

Retten kan sagtens laves dagen i forvejen og blot varmes dagen efter.
Vegetarisk panang med grønt, rød karrypasta og kokosmælk

Måske denne opskrift også er noget for dig: Asiatisk vegetarisk suppe – med kokosmælk og lime. 

Vegetarisk panang med grønt, rød karrypasta og kokosmælk

Følg også gerne med på min instagramprofil, hvor jeg hver dag deler opskrifter af min hverdagsmad.

50 Kommentarer

Louise 9. november 2018 - 19:52

Hvornår tilføjer du karrypasta og ingefær?

Reply
Stinna 9. november 2018 - 20:02

Det er skrevet ind i fremgangsmåden nu :-)

Reply
Rikke 12. november 2018 - 17:00

Kan man undlade peanutbutteren?

Reply
Stinna 13. november 2018 - 08:46

Det tænker jeg godt, men du vil få en lidt anerledes smag :-)

Reply
Lizette 17. november 2018 - 22:09

Uh, det ser lækkert ud. Det skal jeg helt klart lave i morgen! Men bliver det meget stærkt? Mine børn kan godt være lidt sarte med for stærk mad

Reply
Stinna 18. november 2018 - 00:33

Mange tak :-) Jeg synes ikke den er stærk. Men start evt. med lidt karrypasta og smag den til med det – så er du sikker på, at den ikke bliver for stærk til jer :)

Reply
Dorte 7. januar 2019 - 18:28

5 stars
Har lige fået den her til aften. Nøj, den er god. Er dog ikke vild med edamamebønner. Har du et forslag til noget jeg kan erstatte med?

Reply
Stinna 8. januar 2019 - 10:31

Tusind tak :-) Jeg ville erstatte edamamebønner med kikærter tror jeg.

Reply
Rikke 8. januar 2019 - 09:00

3 stars
Hej Stinna, super lækker karryret. Har dog intet med panang at gøre, så ville ændre navnet, hvis jeg var dig. Det er kaffir limeblade, der giver panang karryretter den karakteristiske smag – så dette er bare en alm rød karrysovs. Tip: tilføj lidt fiskesovs, så smagen bliver lidt mere intens – så kan man også undlade basen med løg, som ikke er så asiatisk.

Reply
Stinna 8. januar 2019 - 10:30

Hej Rikke, tak for din besked :-) Det vil jeg lige tilføje i opskriften, at der kan tilføjes limeblade for en mere autentisk smag. Jeg spiser ikke fiskesauce, men måske noget citron eller limesaft?

Reply
Katrine 12. januar 2019 - 18:06

4 stars
Hej Stinna, tak for nogle dejlige opskrifter. Jeg har lige lavet din ret, den smager super godt. Kan du svare mig på om den er frysevenlig?

Reply
Stinna 14. januar 2019 - 07:37

Hej Katrine,
mange tak skal du have :) Det har jeg ikke selv forsøgt, men jeg tror sagtens at du kan fryse den.

Reply
Majbritt Brammer Sandsberg 12. januar 2019 - 21:43

Hej.
Det ser rigtig lækkert ud, hvad kan jeg erstatte penutbutter med, da jeg ikke kan tåle det?
Mvh Majbritt

Reply
Stinna 14. januar 2019 - 07:38

Hej Majbritt, mange tak :-)
Kan du tåle andre slags nøddesmør? Ellers kan det godt undlades tænker jeg, selvom det selvfølgelig ændrer smagen lidt.

Reply
Anne 28. februar 2019 - 13:24

Virkelig lækkert, er generelt ret vild med dine opskrifter :-)

Reply
Stinna 28. februar 2019 - 20:41

Mange mange tak :-) Dejligt at du kan bruge mine opskrifter.

Reply
Simone 3. marts 2019 - 21:56

Super fede opskrifter, som har hjulpet mig på vej, Har aldrig været god til at eksperimentere i et køkken, men har dine opskrifter heldigvis forandret! Hvor meget kokosmælk skal der ca i denne ret?

Reply
Stinna 4. marts 2019 - 10:11

Mange tak skal du have :-) Dejligt at du kan bruge opskrifterne. Det er en almindelig stor dåse kokosmælk, svarende til 400ml :-)

Reply
Clara 3. august 2019 - 18:41

5 stars
Har lige lavet retten, og den var super lækker! Jeg har dog et spørgsmål: er det mening at den skal smage så meget af Ingefær og citron. Er lidt i tvivl om jeg har gjort det forkert eller om det er sådan den skal smage. Kunne slet ikke smage alle de andre ting jeg havde puttet i, desværre.

Reply
Stinna 5. august 2019 - 09:33

Hej Clara. Så dejligt at du kunne lide den :-) Jeg synes ikke den smager meget af ingefær og citron når jeg laver den. Prøv evt. at skrue ned for de to ingredienser og så mere op for de andre – der kan være forskel på de råvarer og krydderier man bruger.

Reply
Kamilla 14. august 2019 - 17:51

Smagte så godt mine drenge kunne så godt lide den ret, og blev dejlige mætte. Og de er ikke lette at mætte uden at de får kød

Reply
Stinna 15. august 2019 - 09:17

SÅ dejligt at høre :-) Tak!

Reply
Sally 5. september 2019 - 15:32

Kan du anbefale andre slags bønner end edamame? Tak

Reply
Stinna 5. september 2019 - 18:50

Hej Sally,
jeg har ikke forsøgt med andre bønner. Men måske med kikærter? :-)

Reply
Tina 14. september 2019 - 18:32

5 stars
Wauw. Vi er positivt overraskede, som nybegyndere i vegetarisk mad. Super lækker mad.
Da jeg ikke havde peanutbutter, fintmalede jeg saltede peanuts.

Reply
Stinna 16. september 2019 - 14:21

Så dejligt at høre :-) Tak!

Reply
Michael Voetmann 15. september 2019 - 16:00

5 stars
Handlet og klar til at lave det…

Men er du holdt op med at sende ugeplaner ud? :)

Reply
Stinna 16. september 2019 - 14:21

Dejligt at høre. Ja det er jeg, men jeg deler dem stadig herinde hver lørdag. Jeg regner dog med at sende madplaner ud igen snarest.

Reply
Louise 3. oktober 2019 - 09:30

Super lækker ret!!! Ved du hvor mange kalorier der er or. person? ☺️

Reply
Stinna 5. oktober 2019 - 08:44

Mange tak :-) Jeg tæller ikke kalorier, så det aner jeg desværre ikke.

Reply
Olde 30. januar 2020 - 18:14

Jeg er en gammel dame, og ikke så velbevandret i vegetarretter, men nu har jeg afprøvet denne, og den smager meget skønt, så den vil jeg servere for mine børnebørn og deres kærester. Jeg kan se du har mange lækre salater. Kan du anbefale mig en som passer til denne ret.
Kh. “ olde “

Reply
Stinna 1. februar 2020 - 08:05

Ej hvor er det dejligt at høre, mange mange tak. Jeg ville vælge en simpel salat, måske denne (men undlade persille): https://stinna.dk/salat/simpel-salat-med-peberfrugt-og-tomater.html

Reply
Maiken 4. februar 2020 - 15:17

5 stars
Virkelig lækker ret! Jeg har også, da jeg ikke er vegetar, lavet den med kylling – det er også helt vildt godt! Men jeg kan nok bedst lide den som opskriften siger! Jeg erkender, at det er den opskrift, jeg deler allermest ud af :P Tak for super lækre opskrifter Stinna!

Reply
Stinna 5. februar 2020 - 19:46

Ej så dejligt at høre :-) Mange mange tak!

Reply
Anne 12. maj 2020 - 09:52

Gad vide, om man kan erstatte peanutbutter med f.eks. tahin eller andre frø-smør, hvis det findes..? Jeg har, som et par andre af dine læsere, problemer med peanuts og alle andre slags nødder (ikke i så høj grad mandler dog). Tænker du, at tahin, mandelsmør eller andre lignende ‘frø-smør’ muligheder kan være en erstatning til peanutsmør og har du evt. anbefalinger til hvilken, der måske vil være at foretrække??

Reply
Stinna 12. maj 2020 - 10:56

Hej :-) Hmm. Så ville jeg nok prøve med mandelsmør. Jeg har dog ikke forsøgt :-)

Reply
Christina 2. juni 2021 - 14:30

5 stars
Så cremet og lækker. Det er klar favorit herhjemme og den opskrift, jeg bruger, når jeg skal overbevise familiemedlemmer om, at man sagtens kan lave lækker mad uden kød ;D

Reply
Stinna 3. juni 2021 - 09:32

Hvor dejligt, tusind tak! Dejligt at opskriften kan bruges :-)

Reply
Jennie Jensen 28. september 2021 - 16:33

5 stars
Vegansk curry panang. Hold op hvor er det lækkert, lige til at blive vegetar af. Perfekt.

Reply
Stinna 28. september 2021 - 19:58

Tusind tusind tak. Så dejligt at høre.

Reply
Kathrine 3. september 2022 - 09:10

5 stars
Jeg er vild med denne her opskrift, og jeg har lavet den flere gange. Peanutbutteren gør retten ekstra cremet og lækker. En god ret, når man har lyst til noget, der adskiller sig fra en klassisk wok-ret.

Reply
Stinna 19. september 2022 - 09:26

Tak – det gør mig glad :-)

Reply
Gitte 3. september 2022 - 09:28

4 stars
Virkelig lækker ret, som børnene også rigtig godt kunne lide. Jeg brugte dog noget mere tid på forberedelse, men jeg lavede også ca. 1,5 portion. De her opskrifter gør det nemt at skifte fra kødretter til vegetariske retter – fordi der er så meget smag, en god proteinkilde og lækre grøntsager, så savner man slet kødet.

Reply
Stinna 19. september 2022 - 09:25

Tak for tilbagemelding :-)

Reply
Mathilde 20. december 2022 - 19:04

4 stars
Lige lavet denne og den var så lækker! Tilsatte dog en del mere red curry end der stod i opskriften :)

Reply
Stinna 22. december 2022 - 20:34

Tak for det! Ja der er ret stor forskel på de forskellige mærker :-)

Reply
Anette 28. december 2022 - 17:30

Det ser så lækkert ud:-) Jeg skal lave det i morgen, når jeg får gæster, men jeg er i tvivl om noget.
Skal man ikke tø edamamebønner op i kogt vand inden de skal på panden?

Reply
Stinna 2. januar 2023 - 12:46

Beklager mit sene svar. Du behøver ikke at tø dem op inden :-)

Reply
Mikayla 3. juli 2023 - 22:15

Kan det fryses ned ?❤️

Reply
Stinna 4. juli 2023 - 12:32

Det tror jeg sagtens. Men jeg har ikke selv forsøgt :-)

Reply
4.60 from 15 votes (3 ratings without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.