Vegetarisk panang med grønt, rød karrypasta og kokosmælk

af Stinna
Vegetarisk panang med grønt, rød karrypasta og kokosmælk

Vegetarisk panang med grønt, rød karrypasta og kokosmælk. Skøn asiatisk ret, som er fyldt med smag og er virkelig nem at lave. Denne vegetariske panang er lavet med gulerødder og broccoli, som giver lidt bid til retten. Derudover er retten lavet på kokosmælk og peanutbutter, som giver saucen en virkelig skøn cremet konsistens.

Vegetarisk panang – panang karry

Dette er en vegetariske variant af den klassiske ret ‘panang curry’. Man kan købe en bestemt type karrypasta som hedder panang, men jeg har brugt en ganske almindelig rød karry og retten smager virkelig godt. Så du behøver ikke ud i nogle specialbutikker for at lave denne lækre vegetariske panang.

Måske denne opskrift også er noget for dig: Asiatisk vegetarisk suppe – med kokosmælk og lime. 

Vegetarisk panang med grønt, rød karrypasta og kokosmælk

Jeg har i opskriften angivet, at der er til ca. fire personer. Dette selvfølgelig alt efter, hvor meget ris osv. der spises til. Men jeg vil gætte på, at der er til 3-4 personer i denne portion.

Asiatisk vegetarret

Som I måske ved, så er jeg helt vild med asiatisk mad. Faktisk er det noget af det, vi laver oftest herhjemme. Men for at det ikke altid skal blive den helt traditionelle wokret, så har jeg denne gang lavet en asiatisk panang. For en mere autentisk panang kan du også tilsætte kefir limeblade. Det hører sig egentligt til i en panang, men den kan sagtens laves på denne måde alligevel. Den smagte ihvertfald rigtig skønt uden. Hvis du ikke kan lide peanutbutter, så kan du måske tilsætte en anden type nøddesmør – men peanutbutter giver en skøn smag og cremethed, uden at smagen overtager for meget.

Nu til opskriften på vegetarisk panang – lav gerne en stor portion, så du har til to dage:

4 fra 3 stemmer
Vegetarisk panang med grønt, rød karry og kokosmælk
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
35 min
 
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Keyword: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2x2 cm frisk ingefær
  • 3 tsk. rød karrypasta
  • 3 gulerødder
  • 1 broccoli
  • 200 g edamamebønner frosne (uden bælg)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. peanutbutter
  • saft af 1/2 citron
  • salt
Til servering
  • ris
  • friske koriander
  • saltede peanuts
Sådan gør du
  1. Start med at hakke løg og hvidløg. 

  2. Kom olie på en pande og tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege lidt.

  3. Skær ingefær i små stykker(eller riv det fint) og tilsæt det til panden sammen med karrypasta. 

  4. Vask gulerødderne og skær dem i tynde strimler. Vask broccoli og skær det i mindre stykker.

  5. Tilsæt gulerødder, broccoli og edamamebønner til panden. Lad det stege lidt under omrøring.

  6. Tilsæt kokosmælk, sukker, peanutbutter, citronsaft og salt.

  7. Lad retten koge til gulerødder er møre, men stadig har lidt bid.

  8. Kog ris i en gryde efter anvisning på posen.

  9. Retten smages til med salt og citronsaft. 

  10. Retten serveres med ris og toppes med friske koriander og saltede peanuts. 

Vegetarisk panang med grønt, rød karrypasta og kokosmælk

Følg også gerne med på min instagramprofil, hvor jeg hver dag deler opskrifter af min hverdagsmad.

Print Friendly, PDF & Email
19 Kommentarer

19 Kommentarer

Louise 9. november 2018 - 19:52

Hvornår tilføjer du karrypasta og ingefær?

Reply
Stinna 9. november 2018 - 20:02

Det er skrevet ind i fremgangsmåden nu :-)

Reply
Rikke 12. november 2018 - 17:00

Kan man undlade peanutbutteren?

Reply
Stinna 13. november 2018 - 08:46

Det tænker jeg godt, men du vil få en lidt anerledes smag :-)

Reply
Lizette 17. november 2018 - 22:09

Uh, det ser lækkert ud. Det skal jeg helt klart lave i morgen! Men bliver det meget stærkt? Mine børn kan godt være lidt sarte med for stærk mad

Reply
Stinna 18. november 2018 - 00:33

Mange tak :-) Jeg synes ikke den er stærk. Men start evt. med lidt karrypasta og smag den til med det – så er du sikker på, at den ikke bliver for stærk til jer :)

Reply
Vegetarisk madplan uge 48 - Stinna 24. november 2018 - 07:01

[…] Få opskriften ved at klikke lige her.  TIRSDAG […]

Reply
Dorte 7. januar 2019 - 18:28


Har lige fået den her til aften. Nøj, den er god. Er dog ikke vild med edamamebønner. Har du et forslag til noget jeg kan erstatte med?

Reply
Stinna 8. januar 2019 - 10:31

Tusind tak :-) Jeg ville erstatte edamamebønner med kikærter tror jeg.

Reply
Rikke 8. januar 2019 - 09:00


Hej Stinna, super lækker karryret. Har dog intet med panang at gøre, så ville ændre navnet, hvis jeg var dig. Det er kaffir limeblade, der giver panang karryretter den karakteristiske smag – så dette er bare en alm rød karrysovs. Tip: tilføj lidt fiskesovs, så smagen bliver lidt mere intens – så kan man også undlade basen med løg, som ikke er så asiatisk.

Reply
Stinna 8. januar 2019 - 10:30

Hej Rikke, tak for din besked :-) Det vil jeg lige tilføje i opskriften, at der kan tilføjes limeblade for en mere autentisk smag. Jeg spiser ikke fiskesauce, men måske noget citron eller limesaft?

Reply
Katrine 12. januar 2019 - 18:06


Hej Stinna, tak for nogle dejlige opskrifter. Jeg har lige lavet din ret, den smager super godt. Kan du svare mig på om den er frysevenlig?

Reply
Stinna 14. januar 2019 - 07:37

Hej Katrine,
mange tak skal du have :) Det har jeg ikke selv forsøgt, men jeg tror sagtens at du kan fryse den.

Reply
Majbritt Brammer Sandsberg 12. januar 2019 - 21:43

Hej.
Det ser rigtig lækkert ud, hvad kan jeg erstatte penutbutter med, da jeg ikke kan tåle det?
Mvh Majbritt

Reply
Stinna 14. januar 2019 - 07:38

Hej Majbritt, mange tak :-)
Kan du tåle andre slags nøddesmør? Ellers kan det godt undlades tænker jeg, selvom det selvfølgelig ændrer smagen lidt.

Reply
Anne 28. februar 2019 - 13:24

Virkelig lækkert, er generelt ret vild med dine opskrifter :-)

Reply
Stinna 28. februar 2019 - 20:41

Mange mange tak :-) Dejligt at du kan bruge mine opskrifter.

Reply
Simone 3. marts 2019 - 21:56

Super fede opskrifter, som har hjulpet mig på vej, Har aldrig været god til at eksperimentere i et køkken, men har dine opskrifter heldigvis forandret! Hvor meget kokosmælk skal der ca i denne ret?

Reply
Stinna 4. marts 2019 - 10:11

Mange tak skal du have :-) Dejligt at du kan bruge opskrifterne. Det er en almindelig stor dåse kokosmælk, svarende til 400ml :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.