Gulerodskage med kikærter og chokolade-appelsin topping

af Stinna

Gulerodskage med kikærter

Skøn gulerodskage med chokolade-appelsintopping. I dag bagte jeg sammen med en ven denne kage, da især jeg var lækkersulten. Kagen er bagt med kikærter og inden du rynker på næsen af den ingrediens i kager, så synes jeg du skal give det en chance.

Gulerodskage med kikærter

Kagen er bagt med stor inspiration fra min “Kage med kikærter, appelsin og mørk chokolade”, men er denne gang tilsat gulerødder, ekstra krydderier og toppet med en skøn chokoladetopping. Kagen har en konfekt-agtig konsistens og er en tung kage. Den er bedst efter en tur i køleskabet til næste dag, men kan godt spises med det samme – den er bare bedre efter en nat på køl.

Min ven er ret vild med glimmer og derfor skulle kagen pyntes med fint (spiseligt) sølvglimmer. Dette kan naturligvis undlades, hvis I ikke er helt så vilde med glimmer :-)
Gulerodskage med kikærter

Nu til opskriften på gulerodskage med kikærter:

Gulderodskage med kikærter og chokolade-appelsin topping

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid40 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 8 stykker
Forfatter: Stinna
No ratings yet

Ingredienser

  • 1 stk. dåse kikærter 265g kikærter
  • 14 stk. dadler dem fra papæske, de bløde
  • 2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. stødt kardemomme
  • 1 knivspids stødt nelliker
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 2 stk. æg
  • saft + skal af 1 økologisk appelsin
  • 75 g smør / kokosolie
  • 1/2 tsk. salt
  • 3 dl mælk
  • 100 g havregryn
  • 100 g mel rismel, speltmel eller andet med fin struktur
  • 1 tsk. bagepulver
  • 70 g gulerødder

topping:

  • 40 g mørk chokolade
  • 2-3 spsk. appelsinsaft
  • skal af 1 appelsin
  • 1 spsk. kokosolie
  • 8 dadler bløde, fra papæske

Sådan gør du

  • Skyl kikærter godt.
  • Smelt smøret i en gryde.
  • Blend kikærter dadler, kanel, kardemomme, vanilje, nelliker, appelsin skal og saft, smør, æg, salt, mælk, havregryn, mel og bagepulver sammen.
  • Riv gulerødderne groft og kom det i dejen.
  • Rør det i dejen.
  • Kom dejen i en form beklædt med bagepapir. Jeg brugte en 20 cm springform.
  • Bages ved 200 grader varmluft i ca. 30-40 minutter (det er forskelligt hvor længe den skal have, prik i den med en gaffel. Dejen skal ikke hænge ved, men må gerne være en smule klistret).
  • Når kagen er færdig, tages den ud af ovnen.
  • Mens den køler af, laves toppingen ved at blande det sammen i en minihakker. Kom det ovenpå kagen.
  • Kagen er bedst kold og den er allerbedst efter en nat på køl.
  • Velbekomme!



Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

4 Kommentarer

Sabrine 8. august 2017 - 10:26

Hvis man nu vil erstatte dadlerne med sukrin gold… hvor meget skal man så bruge?

Reply
Stinna 8. august 2017 - 10:31

Hej. Det ved jeg desværre ikke. Dadler bidrager også med noget til konsistensen, så det vil du komme til at mangle når der bruges sukrin.

Reply
Anne Kirstine Mortensen 28. februar 2019 - 20:42

Kan man bruge mandelmel som de 100g mel mon?

Reply
Stinna 28. februar 2019 - 20:43

Hej :-) Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med.

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.