Snickerskage

af Stinna

Snickerskage er den lækreste kage med saltede peanuts, hjemmelavet karamel og mørk chokolade. Kagen er ganske nem at bage og vil med garanti vække begejstring, hvis du også er vild med peanuts.

Opskrift på snickerskage

Denne lækre snickerskage består af en vaniljekage med peanuts, kakao-karamel og chokolade. Kagen er bagt i en firkantet form og rækker til cirka 15 stykker (alt efter hvor store du laver dem). Min udgave af denne kage er uden peanutbutter, men i stedet toppet med saltede peanuts.

Karamellen er ganske nem at lave og skal blot koges i en gryde. Jeg har valgt at lave den uden kondenseret mælk, men i stedet med fløde, smør, sirup, sukker og kakao. Det giver en lækker mørk karamel.

Snickerskage

Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 15 stk.
Forfatter: Stinna
4 fra 5 stemmer

Redskaber

  • Form – cirka 22 x 32 cm.

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 350 g sukker
  • 3 stk. æg
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 drys salt
  • 1 dl sødmælk
  • 200 g saltede peanuts

Karamel

  • 1 dl fløde
  • 1 dl mørk sirup
  • 1 spsk. kakao
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 50 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 drys salt

Topping

  • 200 g mørk chokolade, smeltet
  • Saltede peanuts

Sådan gør du

Dej

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader (over-og undervarme).
  • Pisk blødt smør sammen med sukker og vaniljesukker. Brug gerne en håndmixer.
  • Tilsæt æg ét ad gangen og pisk mellem hvert æg.
  • Tilsæt mel, bagepulver og salt. Vend det godt sammen (ikke piske). Tilsæt mælk og rør det sammen.
  • Fordel dejen i en form beklædt med bagepapir ( cirka 22 x 32 cm).
  • Fordel peanuts på kagen og tryk dem let ned.
  • Bages midt i ovnen i 20-25 minutter. Hold øje med kagen – og prik gerne i den. Der skal ikke hænge dej ved, men kagen må endelig ikke blive tør.

Karamel

  • Når der er cirka 10 minutter tilbage af bagetiden, er det tid til at lave karamel.
  • Kom alle ingredienserne i en gryde. Lad karamellen simre ved middelvarme under omrøring i cirka 9-10 minutter. Det er vigtigt at karamellen ikke bliver brændt. Du kan holde øje med konsistensen på karamellen, ved at dyppe en ske ned i karamellen og lade det størkne. Så kan du hurtigt se, om karamellen er for flydende.

Topping

  • Hæld karamellen over den varme kage. Lad kagen køle helt af.
  • Når kagen er helt afkølet, fordeles smeltet chokolade på toppen. Drys med peanuts.
  • Jeg skærer kagen når chokoladen er næsten helt stivnet, men stadig er blød. Så sikrer du nemlig, at chokoladen ikke knækker.

Noter

Kagen opbevares i køleskabet. 

Kan man fryse snickerskage?

Denne kage opbevares bedst i køleskabet. Men du kan sagtens fryses snickerskagen, men chokoladen på toppen ændrer udseende ved frysning. Men smagen fejler intet, selv efter en tur i fryseren.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.