Karamel lavet af kokosmælk – med kun 3 ingredienser

af Stinna

karamel lavet af kokosmælk

Sød karamel lavet af en dåse kokosmælk, lidt sirup og et drys salt – lyder det ikke virkelig nemt? Da der i dag dumpede en opskrift på kokos-karamel ind i min indbakke blev jeg så nysgerrig, at jeg straks selv måtte igang. Derfor er min opskrift også inspireret af den jeg linker til, men her vil jeg gerne dele min opskrift.

Den nemme opskrift på karamel (lavet af kun 3 ingredienser!) tager omkring én time at lave, men karamellen passer nærmest bare sig selv i en gryde eller pande. Jeg brugte det som topping til en lækker chokoladekage, som jeg snarest deler med jer. Jeg synes ikke at karamellen smager helt som den karamel man laver af fx kondenseret mælk, men mere som en meget sød kokos-karamel smag eller for jer der har rejst i Asien, måske lidt ala coconutcandy – som jeg er ret så vild med! 

karamel lavet af kokosmælk

Jeg brugte denne karamel som topping til min chokoladekage, men jeg tænker at det kunne være SÅ lækkert som topping til pandekager eller vafler?

Karamel lavet af kokosmælk

Ret: Dessert
Køkken: Vegansk
Antal: 1 glas
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 1 dåse kokosmælk ikke light!
  • 4-5 spsk. sirup du kan bruge en blanding af agavesirup, ahornsirup og mørk fibersirup, eller lige hvad du har. Jeg brugte en blanding af lidt forskellige typer sirup. Der kan også bruges honning, for en ikke-vegansk udgave
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

  • Kom kokosmælk på en dyb pande eller gryde.
  • Tilsæt sirup og salt og lad det koge i ti minutter.
  • Efter 10 minutter skrues der ned til lavt blus og blandingen skal småkoge i ca. 50-60 minutter. Rør i det undervejs.
  • Karamellen er færdig når der ca. kun er 1/2 af blandingen tilbage.
  • Kom i et glas og sæt på køl, hvorefter karamellen bliver lidt tykkere i konsistensen.
  • Velbekomme!


karamel lavet af kokosmælk
karamel lavet af kokosmælk

8 Kommentarer

Tina KH 3. marts 2017 - 21:17

Det lyder da som en ret god karamel, det vil jeg prøve at lave til gæsterne i morgen:-)
God weekend!

Reply
Stinna 4. marts 2017 - 10:59

Jeg håber I kan lide karamellen :-) God weekend til dig også!

Reply
Rita cecilia 13. maj 2017 - 13:02

Tak for opskriften,elsker kondenseret mælk,så nu kan jeg få den igen.Jeg vil bruge min egen mælkebøtte sirup,er sikker på,at det bliver lækkert.

Reply
Stinna 13. maj 2017 - 19:44

Ej hvor skønt! Meld endelig tilbage hvordan det bliver. Det lyder lækkert med mælkebøtte-sirup :-)

Reply
Janni 6. juni 2017 - 20:40

Jeg har nu forsøgt at lave karamelle, men efter at have haft den i køleskabet har der lagt sig et hvidt lag øverst og den er helt klumpet? Skal den varmes op igen eller hvad kan jeg gøre?

Reply
Stinna 14. juni 2017 - 08:43

Det lyder skørt. Det gjorde det ikke ved mig :-) Har du forsøgt at røre godt rundt i det?

Reply
Maiken 9. november 2019 - 11:48

Når den er færdig, smager den så meget af kokosmælk? Jeg er nemlig ikke så vild med for meget kokosmælksmag :P

Reply
Stinna 15. november 2019 - 15:48

Den smager af kokos ja :-) Så den er nok ikke lige til dig :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.