Granolsbars med tahin – perfekte som en lille eftermiddagssnack eller som en lækker sag til madpakken. I morgen starter jeg atter på uddannelse og jeg er derfor ved at planlægge spændende små idéer til min madpakke, for jeg elsker en god madpakke, men jeg orker ofte ikke at bruge alverden af tid på det. Derfor er disse små bars ret gode, for de skal bare blandes sammen i en skål og så bages i ovnen – og så er der lækre granolabars.
Jeg er ret vild med den nødde-agtige smag som tahin har. Tahin er sesamsmør, altså lavet udelukkende af sesam. Jeg tænker at man sagtens kan bytte det ud med mandelsmør eller peanutbutter. Den tahin jeg bruger er en lys udgave, da jeg simplethen synes den mørke er alt for bitter. Du kan naturligvis bruge den du vil, men måske mængden af sirup skal justereres så.
En anden type granolabars er disse muslibars med tahin, som ikke skal i ovnen. De bliver ikke ligeså faste i konsistenten, men smager stadig virkelig godt. Herunder er dog opskriften på bagte granolabars med tahin.
Men nu til opskriften.
Granolasbars med tahin og dadler
Ingredienser
- 150 g havregryn
- 100-150 g dadler uden sten most
- 4 spsk. tahin jeg bruger en lys variant
- 1 spsk. kokosolie målt i fast form
- 2 spsk. agavesirup
- 1 spsk. chiafrø
- 50 g sesamfrø
- 50 g mandler finthakket
- 1/2 dl vand
- lidt salt
- evt. 40g chokolade til overtræk smeltet
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
- Kom alle ingredienserne i en skål og bland det godt sammen.
- Hvis massen ikke vil hænge helt sammen, så kommes der lidt mere sirup og tahin i.
- Kom bagepapir i en lille form, jeg brugte et ildfast fad på 15 x 20 cm.
- Kom massen deri og fordel det med hænderne. Sørg for at trykke dejen godt sammen med hænderne, ved at presse med håndfladerne.
- Bages i ovnen i ca. 20-30 minutter, til de føles faste.
- Når de kommes ud af ovnen skæres de forsigtigt med en meget skarp kniv.
- Opbevares på køl når de er kølet af.
- Velbekomme.
2 Kommentarer
aaaaw that sounds good ! :)
Tak :-)