Muslibars med tahin – lækre, søde muslibars med tahin. Hvis du ikke kender til tahin, så er det sesamsmør (blendede sesam) som har den skønneste smag, der passer godt til disse muslibars.
Muslibars med tahin
De søde bars er lavet af tahin, kokosolie, dadler, mandler, havregryn og chiafrø. Derudover er der tilsat frysetørret hindbær, som giver en virkelig god smag og som også pynter. De kan dog sagtens undlades, eller der kan tilsættes nogle tørrede bær – fx tørrede tranebær. Disse muslibars er ikke bagt, men skal derimod opbevares på køl og bliver derved hårde.
Disse små bars blev virkelig hurtigt spist herhjemme og også af min kæreste, som ellers påstår at han ikke kan lide tahin. Jeg køber altid en lys variant, da jeg synes at de mørke varianter er alt for bitre i smagen.
Opskriften herunder rækker til cirka 12 bars. Opbevar dem på køl, da de er bedst helt kolde. Opskriften er med inspiration fra Emmas kogebog.
Muslibars med tahin
Ingredienser
- 1/2 dl tahin jeg tilsatte en smule mere, da jeg er vild med smagen af tahin
- 1/2 dl kokosolie
- 100 g dadler bløde og uden sten
- 3 dl finvalsede havregryn
- 1 dl mandler
- 1 dl kokosmel
- 3 spsk. chiafrø
- 3 spsk. frysetørrede hindbær kan sagtens undlades
- 1/2 tsk. vaniljepulver
Sådan gør du
- I en gryde kommes tahin og kokosolie. Lad det smelte sammen ved lav varme.
- Imens blendes dadlerne sammen til mos. Dette kan gøres i en minihakker. Hvis din minihakker ikke kan bruges, kan de moses med en gaffel mod et skærebræt.
- Tilsæt dadelmosen til gryden og rør det hele sammen med en grydeske, så du får en klistret karamel.
- Hak mandlerne groft og bland dem sammen med havregryn, kokosmel, chiafrø og frysetørrede hindbær i en skål.
- Tilsæt dadel-tahin-kokosolie massen og rør det hele godt sammen, så du får en klistret muslibars masse.
- Beklæd en rugbrødsform med bagepapir. Kom massen heri og mas det godt sammen i formen. Vær grundig, da det således hænger bedre sammen.
- Stil formen i køleskabet i 2 timer og skær herefter massen ud i små bars.
- Bevares i køleskabet til de skal serveres.
- Velbekomme!
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
2 Kommentarer
Hej Stinna.
Tror du jeg kan erstatte smør med kokosolie? :-)
Hej Nanna. Det har jeg desværre ikke forsøgt :-)