Vafler skal både være sprøde, søde og lækre. Her får du min nemme opskrift på lækre og sprøde vafler, som kan spises både som dessert eller en lækker morgenmad.
Opskrift på sprøde vafler
Hjemmelavede vafler er et hit herhjemme. Vaflerne spises både til morgenmad i weekenden eller som dessert. Opskriften er virkelig nem, da alle ingredienserne blot skal piskes sammen og derefter bages i et vaffeljern. Denne opskrift er min opskrift på de bedste sprøde vafler, som forbliver sprøde mens resten bliver bagt. Tricket til de sprøde vafler er, at halvdelen af væsken skal være vand og så er det vigtigt, at tilsætte både sukker og smør til dejen.
Vafler
Ingredienser
- 100 g smør, smeltet
- 1 stk. æg
- 2 dl mælk, fx letmælk
- 2 dl vand
- 220 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 drys salt
- 2 tsk. vaniljesukker
- 70 g sukker
- smør til bagning
Sådan gør du
- Smelt smør i en gryde og lad det køle en smule af.
- Pisk alle ingredienserne sammen i en skål med en håndmixer. Lad dejen stå i 30 minutter.
- Tænd vaffeljernet og sørg for, at det er varmet helt op.
- Kom smør på pladerne og bag vaflerne én ad gangen. Særg for at der er nok dej i vaffeljernet, så formen fyldes helt ud.
- Placer de færdige vafler på en bagerist, så forbliver de sprøde.
Hjemmelavede vafler
Disse vafler er nemme at lave og indeholder kun ingredienser, som de fleste har i køkkenet i forvejen. For at lave disse vafler skal du bruge et almindeligt vaffeljern, hvor vaflerne ligner hjerter.
Tips til vaffelbagningen
Selvom vafler er ganske nemme at bage, ender mange desværre ofte med bløde og kedelige vafler. Derfor vil jeg gerne dele mine bedste tips med jer her.
- Brug nok smør og sukker i dejen. Jeg vil ikke anbefale at skære ned på hverken smør eller sukker, da det er med til at give de lækre sprøde vafler.
- Bagetiden er også vigtig. Vaflerne skal have til de er gyldne og sprøde. Der kan være forskel fra vaffeljern til vaffeljern. På mit vaffeljern kan jeg justere varmen og der er også en lampe der lyser, når de er færdige.
- Sørg for at lægge de færdige vafler på en bagerist, så de kan forblive sprøde. Hvis du kommer dem direkte på en tallerken, vil de blive bløde.
Kan dejen laves i forvejen?
I denne opskrift skal dejen gerne hvile i 30 minutter, inden vaflerne bages. Du kan godt lave dejen et par timer i forvejen, men sæt da skålen med dej i køleskabet.
Kan vaflerne laves på forhånd og gemmes?
Vaflerne er allerbedst, når de er helt nylavede. Men et par timer før servering, kan de sagtens klare. Sørg for at lade vaflerne køle af på en bagerist. Hvis du vil servere vaflerne lune, kan de lige lunes i en varm ovn inden servering.
Sunde vafler
Denne opskrift på klassiske vafler er med sukker, smør og hvedemel. Hvis du vil prøve nogen uden, vil jeg anbefale min opskrift på bananvafler.
Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.