Vafler

af Stinna

Vafler kan spises både til morgenmad eller dessert. Denne opskrift på hjemmelavede vafler er nem at lave og de sprøde vafler smager virkelig skønt.

Vafler

Opskrift på vafler

Hjemmelavede vafler er et hit herhjemme. Vaflerne spises både til morgenmad i weekenden eller som dessert. Opskriften er virkelig nem, da alle ingredienserne blot skal piskes sammen og derefter bages i et vaffeljern.

Vafler

Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 100 g smør (alm. saltet)
  • 2 stk. æg
  • 2 dl sødmælk
  • 2 dl vand
  • 225 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 drys salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 60 g sukker
  • smør til bagning

Sådan gør du

  • Smelt smør i en gryde og lad det derefter køle helt af.
  • Kom alle ingredienserne i en skål og pisk dejen sammen med en håndmixer. Hvis dejen er for tynd, tilsættes mere mel.
  • Smør en smule smør på pladerne i vaffeljernet. Bag vaflerne til de er gyldne og sprøde.
  • Vaflerne spises når de er nybagte – så er de bedst.

Hvordan laver man vafler?

I denne opskrift pisker jeg blot alle ingredienserne sammen og bager dem derefter. Vaflerne spises med flormelis, marmelade eller måske is og nutella.

Kan dejen laves i forvejen?

Dejen kan godt laves i forvejen. Pisk ingredienserne sammen og sæt dem i køleskabet. Rør rundt i dejen inden den skal bruges. Hvis den er blevet for tyk, kan du tilsætte en smule mere mælk.

Kan vaflerne laves på forhånd og gemmes?

Jeg vil anbefale at vaflerne laves, lige inden de skal spises. På den måde er de allerbedst. Hvis du ikke kan nå at bage dem lige inden servering, vil jeg anbefale dig at varme dem i ovnen inden servering. Men vaflerne er bedst, når de er nybagte.

Sunde vafler

Denne opskrift på klassiske vafler er med sukker, smør og hvedemel. Hvis du vil prøve nogen uden, vil jeg anbefale min opskrift på bananvafler.

Vafler

Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy