Chokoladekage med olivenolie og karamel

af Stinna

Sundere chokoladekage med olivenolie

Reklame for GAEA. 

Engang imellem sker der det, at jeg kaster mig ud i at afprøve en ingrediens i en opskrift, som jeg ellers normalt rynker på næsen af i den sammenhæng. Herhjemme bruger vi meget olivenolie men jeg har endnu haft til gode at anvende det i sødt bagværk, lige indtil i sidste uge, hvor denne chokoladekage med olivenolie blev bagt – og den blev så lækker, at jeg kun kan fortryde, at jeg ikke har forsøgt det før.

Jeg har flere gange hørt om en italiensk chokoladekage, hvor fedtstoffet i kagen består af olivenolie. Da jeg så i sidste uge modtog en kasse med kvalitets olivenolie fra GAEA, besluttede jeg mig for at afprøve denne type kage – nemlig en sundere chokoladekage med olivenolie . Jeg modtog tre forskellige olier, som alle tre er fra Grækenland. Efter at have smagt olierne, besluttede jeg mig for at bruge den olie der hedder Krista, som har en frisk og mild smag af olivenolie og slet ikke smager så bittert, som mange olivenolier i supermarkederne ellers gør. Det er derfor væsentligt til denne kage, at der bruges en olivenolie uden for bitter smag – som blot passer sammen med smagen af chokolade, men uden at overdøve.

Derudover har jeg været så heldig at kunne udlodde en pakke med oliven og olivenolie til én af jer heldige læsere – læs mere længere nede.
Sundere chokoladekage med olivenolie

Men nu til chokoladekagen. En skøn chokoladekage med en dyb smag af chokolade! Den er toppet med den skønneste kokoskaramel og friske hindbær. Alle der har smagt kagen hjemme hos mig, har slet ikke tænkt over at det var olivenolie der var brugt, men har syntes at smagen passede godt til chokoladen.

★ SUNDERE CHOKOLADEKAGE MED OLIVENOLIE ★

chokoladekage med olivenolie:

3 æg

4 spsk. honning / ahorn sirup (eller mere – smag på dejen)

3 spsk. kakaopulver

1 tsk. bagepulver

1/2 tsk. kanel

ét drys salt

1 dl god olivenolie

50 g mørk chokolade (70-86%) , smeltet

200 g hakkede mandler

topping:

Karamel lavet af kokosmælk – med kun 3 ingredienser

friske hindbær

grofthakket mørk chokolade

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 160 grader (ikke varmluft).
  2. Pisk æg og sirup/honning sammen i en skål, til det har en luftig konsistens.
  3. Smelt den mørke chokolade over vandbad.
  4. Tilsæt kakaopulver, bagepulver, kanel, salt, olivenolie og smeltet chokolade. Bland det forsigtigt sammen. Det luftige forsvinder en smule, men forsøg at røre forsigtigt.
  5. Hak mandler fint i en minihakker. Tilsæt det til skålen og bland rundt.
  6. Kom dejen i en springform ( 20 cm i diameter) beklædt med bagepapir.
  7. Bages omkring 40-45 minutter midt i ovnen. Hold øje med kagen. Den må gerne være en smule blød, men når der prikkes i den med en gaffel, skal der ikke hænge dej ved.
  8. Lad kagen køle af og top med hjemmelavet karamel, friske hindbær og grofthakket mørk chokolade.
  9. Velbekomme!



Sundere chokoladekage med olivenolie
Sundere chokoladekage med olivenolie

Nu til konkurrencen. Én af jer skønne læsere kan nemlig få lov til at vinde én kasse med oliven og olivenolie. Så hvis I også vil prøve kræfter med god kvalitets olivenolie (som passer perfekt til denne kage!), så skriv en kommentar hertil og fortæl gerne, hvordan du oftest bruger oliven (eller olivenolie).

Jeg trækker en vinder mandag d. 13/3 2017 og giver vinderen besked på mail.

// Vinderen er fundet og har fået en mail fra mig.
Sundere chokoladekage med olivenolie

Print Friendly, PDF & Email
54 Kommentarer

54 Kommentarer

Pernille 6. marts 2017 - 13:38

Olivenolie er simpelthen fast inventar i mit lille køkken! Jeg bruger det til alt fra min hjemmelavede chilimayo, stegning af kød, falafler i ovn, i vaffeljernet samt til de store mængder glutenfri brød og pizzadej jeg laver! Smagen er bare så god! Og så er jeg utrolig nysgerrig nu hvor jeg har læst opskriften på denne kage – chokolade er altid en sikker vinder

Reply
Malene 6. marts 2017 - 13:55

Jeg bruger altid olivenolie til lækre dressinger til bl.a. salater, kartofler og mange andre ting. Olivenolie er uundværligt i mit køkken

Reply
Tina KH 6. marts 2017 - 14:02

Meget lækker kage du har bagt, det lyder spændende med olivenolie i:-)
Jeg elsker oliven og olivenolie og bruger det til mangt og meget, dog steger jeg ikke i olivenolie, da det ved høje temperaturer ændre molekyler, så det ikke længere er så sundt.
Rigtig god mandag til dig Stinna:-)

Reply
Julie 6. marts 2017 - 14:06

Jeg bruger altid olivenolie til madlavning og bagværk, dog har jeg ikke prøvet det i kager.
Oliven bruger jeg gerne i pitabrød sammen med tun, feta og spinat – det er en genial lækker blanding :-)

Reply
anna lise kristensen 6. marts 2017 - 14:31

Jeg benytter altid olivenolie til at lave gode dressinger til salat samt i når jeg bager brød :)

Reply
Nanna 6. marts 2017 - 14:42

Oliven er en fast del af menuen, når den står på tapas herhjemme – jeg køber de lækre, store oliven hos min etniske grønthandler og serverer dem, som de er, eller laver dem til en lækker oliventapenade, som serveres til godt brød. Mums! Olivenolie bruger jeg i al min madlavning, både til at stege i, men jeg tilføjer også ofte et skvæt olie til retten inden den serveres, fx i supper og bolognese.

Reply
Nicoline daugaard 6. marts 2017 - 14:47

Jeg bruger altid olivenolie til stegning og når jeg f.eks laver kartoffel både i ovnen, det giver sådan en god smag og så har jeg en søn på 2 år som elsker at spise oliven :)

Reply
Louise 6. marts 2017 - 14:55

Oliven og nye kartofler er et match made in heaven -hvis der så er peberfrugt, persille og feta i nærheden er det lækker sommersalat, som ofte! bliver nydt herhjemme. Olivenolie bruger jeg i og ovenpå humus og når jeg bager foccacia -desuden er det også virkelig lækkert med en skål olivenolie til at dyppet bagt brød i -og så lige et drys salt MUMS jeg bliver helt sulten nu

Reply
Therese 6. marts 2017 - 15:09

Jeg spiser ofte oliven som snack eller som en del af tapas. Ellers er jeg rigtig vild med det arabiske køkken (blandt andet hummus), hvor der selvfølgelig bruges en masse olivenolie :-)

Reply
Charlotte Movritsen 6. marts 2017 - 15:23

Jeg bruger olie til alt lige fra lækker salat med stegte pærer til hjemmelavet knækbrød. Jeg har fundet et trick som er super godt. Jeg bager glutenfri og dejen kan godt ha en tendens til ikke at hænge så godt sammen. Når jeg skal ælte dejen på bordet smører jeg bordpladen med olivenolie. Det gør dejen lækker blank og smidig og samtidig hænger den ikke i bordet. Oliven bruger jeg mest i salat eller som mundgodt til et glas vin.

Reply
Sacha 6. marts 2017 - 15:28

Vi bruger mest olivenolie til stegning, til ovnbagte grøntfritter og dressinger og i ny og næ giver vi også vores træbordplade i køkkenet en omgang med det

Reply
Line Ladegaard 6. marts 2017 - 15:49

Jeg bruger altid olivenolie til dressinger på salater og oliven er et must til tapas.

Reply
Rikke Mortensen 6. marts 2017 - 16:05

Jeg elsker god olivenolie og ja der er kæmpe forskel på smagen. Den bedste bruger jeg til at komme på mine salater i stedet for dressing.
Gode oliven (helst med sten) spiser jeg gerne dom tilbehør. Også her er der stor forskel på smagen. God kvalitet er dyrere men også med en bedre smag

Reply
Camilla A 6. marts 2017 - 16:09

Lækker præmie!
Jeg bruger mest olivenolie, og det er bare til stegning, bagning og forskellige dressinger. :-)

Reply
Simone 6. marts 2017 - 16:11

Jeg er ikke super kreativ i et køkken, så bruger for det meste bare olivenolie til stegning. Men jeg skal da helt sikkert begynde at bruge det i bagning også, måske man skulle starte med den lækre chokoladekage? Derudover er jeg helt tosset med oliven, spiser dem både alene men også på pizza, i salater og andre steder hvor jeg kan komme til det:-)

Reply
Maria 6. marts 2017 - 17:00

Jeg er fan af diverse hjemmelavede pestoer hvor basisingredienserne er parmesan, pinjekerner, citron og selvfølgelig olivenolie. Smagen afhænger af udbudet fra vores køkkenhave; persille basilikum mm.

Reply
Sarah S 6. marts 2017 - 18:17

Olivenolie er fast inventar i mit køkken. Bruger det til stort set alt. Er især vild med en helt simpelt vinaigrette, men også bare et lækkert stykke brød dyppet i en god olivenolie

Reply
Natacha 6. marts 2017 - 18:22

Jeg bruger oftest olivenolie i mine dressinger til salater, men det kunne da være, at det afprøves i det sødere køkken med din lækre kage

Reply
Michala 6. marts 2017 - 18:28

Jeg bruger mest af alt olivenolie til stegning eller som en del af salatdressinger

Reply
Anne 6. marts 2017 - 18:50

Jeg bruger ikke andet fedtstof end oliven olie :) det bliver brugt både til stegning, dressinger og bagning! Jeg kan heller ikke vente med at prøve kræfter med denne lækre kage, også kunne det være fedt med en super lækker olie til det :)

Reply
Johanne 6. marts 2017 - 19:05

Jeg bruger det meget klassisk til stegning og dressinger – så jeg kunne vildt godt tænke mig at udvide mit repertoire lidt med nogle lækre olier til anden brug (fx denne kage)

Reply
Lea K.M 6. marts 2017 - 19:16

God olivenolie Bliver prioritet højt i mit køkken. Den bruges særligt til pastaretter, dressingen og stegning. – nu også til kage :)

Reply
Emilie B 6. marts 2017 - 19:20

Jeg er vild med at købe friskbagte pandekager hos den arabiske købmand, hvori jeg putter falafler, grønt, tahini og selvfølgelig oliven! Ellers er oliven lækre blendet samme med soltørrede tomater og spinat som fyld i pizzasnegle

Reply
Emma 6. marts 2017 - 19:28

Mest til dressinger og til forskellige slags dips.

Reply
Pernille R Jensen 6. marts 2017 - 20:08

Det er nyt for mig at bruge olivenolie, men da jeg har meget fokus på sundhed og hvad der er godt for min mave, så er det indkøbt.

Reply
Carina R. Willumsen 6. marts 2017 - 20:09

Jeg er ny på området med sunde og spændende kager, men din blog er utrolig fascinerende og indbyder til, at man selv får prøvet kræfter med at lave sundere og lækre desserter eller boller.
Vi bruger mest olier til at lave dressinger, især chili. Min mand propper vores drivhus med forskellige chilisorter hvert år, han tager pladsen fra mine peberfrugter, tomater og agurker.
Hvis jeg er heldig at vinde, så vil jeg prøve at lave den her kage med det samme.
Tak til dig for god blog og inspiration på Instagram.

Reply
Tinna 6. marts 2017 - 21:13

Olivenolie bruger jeg til meget.
Men det bedste er frisk brød dyppet i olien – intet andet. Her smager man det bedst:)

Reply
Katrine 6. marts 2017 - 21:22

Jeg må vist begynde at bruge olivenolie til denne lækre kage! Den ser nem og lækker ud – jeg glæder mig til at prøve den!

Reply
Anne 6. marts 2017 - 22:44

Årh hvad den skal jeg bage
Jeg bruger olivenolie i dressinger, direkte på salaten, til dip såsom hummus, og jeg steget næsten alt i olivenolie. Det er uundværlig i mit køkken!

Reply
Anita Nielsen 6. marts 2017 - 23:28

Bruger mest olivenolie til pizza dej men må da helt klart prøve denne opskrift

Reply
Maria 6. marts 2017 - 23:38

Jeg bruger olivenolie til at stege i og til dressinger

Reply
Agnethe 7. marts 2017 - 09:22

uhhh lala,,, – og ikke La La Land… høhø :)
Olivenolie anvender jeg dels i mine brøddeje, til stegning af fisk / kylling, hjemmelavet pesto, til dressinger mm. Det er uundværligt i mit kollegiekøkken… :D

Skønt indslag, og lækker kage ! YUMMY!!

Reply
Rikke S 7. marts 2017 - 09:26

Jeg bruger olivenolie dagligt i salater, til dressinger og hummus. Men næste projekt er helt klart chokoladekagen

Reply
Eva Jensen 7. marts 2017 - 10:56

Jeg bruger oftest olivenolie på panden, når jeg steger grøntsager eller andet.
I mit barndomshjem brugte vi altid becel, men jeg er simpelthen blevet så glad for at bruge olivenolie til formålet.
Derudover er det jo også superlækkert i en olie/eddikedressing, og som dip til lækkert brød – mums!

Reply
Christina 7. marts 2017 - 12:22

Jeg bruger olivenolie til rigtigt mange ting. Til at stege i. Til salater og marinader. Rent sammen med citron som en del af en kur. Og her er det vigtigt med god kvalitet og noget det smager godt. Og tilsidst også i bagværk.

Reply
Maureen Sutherland Weiser 7. marts 2017 - 14:26

I love olive oil on almost everything, both savory and sweet! It’s especially yummy drizzled over goats cheese with some lovely sea salt and olives!

Reply
Jane Horn 7. marts 2017 - 15:02

Jeg bruger olivenolie til mange ting, men det er en fast ingrediens når jeg bager brød, steger eller laver en lækker dressing til salaten

Reply
Tanja Regitze Scheel 7. marts 2017 - 15:28

Vi bruger mest olivenolie til ovnbagte kartofler og rodfrugter. Jeg vil rigtig gerne prøve den nye kageopskrift så håber meget på at vinde den milde olivenolie du udbyder Oliven bliver brugt som snacks og fx på hjemmelavet pizza – mums

Reply
Anne 7. marts 2017 - 15:51

Jeg bruger en god olivenolie hver dag – til mange forskellige formål.
I dag skal jeg prøve din tærtebund.
Noget af det dejligste er en græsk salat med oliven – det er godt synes jeg.

Reply
Anne 7. marts 2017 - 15:56

Jeg bruger en god olivenolie hver dag – til forskellige formål – i dag skal jeg prøve at lave din tærtebund med “hvad vi har af grønt der skal bruges nu”.
Noget af det dejligste, er en græsk salat med oliven synes jeg.

Reply
Sanne 7. marts 2017 - 16:17

Jeg er total fan af olivenolie! Når jeg forkæler mig selv køber jeg en god øko ekstra jomfru olivenolie, men ellers siger min SU jeg skal holde mig til den billige… Jeg bruger især masser af olivenolie til foccaciabrød! MUMS

Reply
Rosa 7. marts 2017 - 19:31

Jeg elsker at lave mine egne pestoer og bruger a l t i d olivenolie Basilikum er favoritten, men om foråret når haven og skovbunden byder på masser af friske skud, så er det dét jeg bruger. Ramsløg er fx helt fantastisk sammen med olivenolien

Reply
Sarah 7. marts 2017 - 19:49

Jeg bruger oftest olivenolien til stegning :)

Reply
Ida 8. marts 2017 - 08:14

Jeg bruger allermest olivenolie i dressinger. Her gør det sig godt synes jeg.

Reply
Katharina 8. marts 2017 - 09:43

ELSKER OLIVEN :-)
Om sommeren til et glas køligt Rosé.
Olivenolie bliver mest til dressinger, og sætter pris på god olivenolie, der kan gøre hele forskellen :-)

Reply
Maria Bak 8. marts 2017 - 12:14

Jeg bruger oftest olivenolie i sin rene smag som smagsforstærker til salat eller i gazpacho. Derudover har jeg også opskriften på verdens bedste gulerodskage, hvor fedtstofkilden er olivenolie, som tilføjer kagen lige det ekstra, som jeg også tror, at det gør til chokoladekagen her :-) Jeg ville i hvert fald blive utrolig glad for nogle nye lækre olivenolie-produkter!

Reply
Lise Balslev 8. marts 2017 - 18:57

Jeg er meget simpel (eller måske uinspireret) når det kommer til oliven og oliven olie. Oliven bliver bare hapset til en omgang tapas eller skåret og smidt i en salat.
Olien bruger jeg til mayonaise eller som en dressing over en salat :)

Reply
Mai P. 8. marts 2017 - 19:21

Jeg bruger primært olivenolie når der skal bages boller og til diverse dressinger til salater etc.

Reply
Anne-Marie 8. marts 2017 - 21:29

Jeg bruger masser af olivenolie, både til bagning som gulerodskage, dryppet på pizza, i dejen til Foccacia, dressinger, og til stegning. Jeg har også brugt det til hudpleje og massage, men er gået over til mandel og kokosolie, da de er mildere og min yngste datters hud reagerede med rødme på oliven. Hun bliver til gengæld smurt indefra, da hun elsker oliven. Så det ville virkelig være lækkert med skønne kvalitets oliven❤️

Reply
Rebekka Brokman 11. marts 2017 - 14:23

Jeg bruger altid olivenolie til madlavning, i salater, hummus og oliven er bare et must til en lækker tapas! Men jeg elsker at dyppe et lækkert stykke surdejsbrød i olivenolie!

Reply
Anne maya 23. august 2017 - 19:35

Jeg bruger god økologisk olivenolie i dressinger, til brød og i min humus Nu vil jeg bage din kage! Jeg har også altid gået uden om olivenolien til bagværk, pånær brød.

Reply
Stinna 24. august 2017 - 20:40

Jeg plejer heller aldrig at bruge det i kager osv, indtil jeg forsøge med denne kage :-) Jeg håber at du kan lide den!

Reply
Louise Sundorf Christensen 25. august 2017 - 13:06

Jeg laver en vilkårlig humus, og der fungerer det godt at blende oliven i (i stedet for at tilføje fx olie). Det giver lidt adspredelse fra den klassiske humus, og så pynter jeg med persille og halverede sorte oliven. :-)
Kh. Louise.

Reply
Stinna 27. august 2017 - 17:01

Sikke en god idé :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy