Pizzasnurrer – eller en slags pizzasnegle. Endnu en lille idé til madpakken. Forleden bagte jeg disse vegetariske grove pizzasnurrer, da jeg manglede lidt til min madpakke. Køleskabet var nærmest tomt, men jeg havde lidt gær, ost, tomatpuré og mel. Derfor blev disse snurrer bagt og de blev virkelig gode!
Faktisk har jeg forsøgt at bage både pizzasnegle og pizzasnurrer før. Jeg har aldrig fået bagt nogle pæne pizzasnurrer, men nu har jeg endelig fundet ud af hvorfor. For det første har min dej været for grov, så den er gået i stykker når jeg har forsøgt at lave snurrer. Derudover har min tomatsauce været for våd, så det har gjort dejen for våd. Men nu har jeg fået lavet nogle snurrer, som jeg selv synes er virkelig gode.
Jeg har kommet min yndlings tomatsauce i, som jeg har kogt lidt ind. Den er godt krydret og passer perfekt i snurrerne, som fyldes med ost.
Nu til opskriften. Jeg lavede mine lidt store og fik 9 grove pizzasnurrer ud af opskriften. Jeg har kun ost i som fyld, da jeg synes det er svært at lave snurrer med en masse fyld. Hvis du ikke vil lave en pizzasauce som skal koges, så kan du lave en af tomatpuré, salt, peber, timian, lidt olie og frisk basilikum.
Grove pizzasnurrer
Ingredienser
- 1/4 pakke gær
- 1 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
- 1 revet gulerod ca. 100g
- 4 dl lunkent vand
- 3 dl groft mel jeg brugte rugmel
- 5-6 dl hvedemel
- pizzasauce sørg for at lade det koge lidt tid, så den bliver tyk
- fyld: 1 stor håndfuld revet ost parmesan og mozzarella
Sådan gør du
- Bland gær og lunkent vand i en skål.
- Tilsæt olie, salt og revet gulerod
- Tilsæt det grove mel og rør det rundt.
- Tilsæt nu hvedemel lidt efter lidt. Jeg æltede det med hænderne. Dejen skal ikke være klistret.
- Hæves et lunt sted med et viskestykke over i én times tid.
- Imens laves pizzasaucen. Du kan også bruge en anden slags tomatsauce, det er bare vigtigt at den er lidt tyk i konsistensen.
- Når dejen har hævet en times tid skal dejen placeres på et bord med mel.
- Rul dejen ud. Så tynd som muligt, men dejen skal ikke kunne klistre fast til bordet.
- Kom nu tomatsauce på hele dejen. Drys med et lag ost.
- Nu skal der foldes en tredjedel ind mod midten og derefter den anden tredjedel ind over den første. Så man nu har tre lag dej. Rul lidt ovenpå dejen, men pas på - dejen kan godt gå i stykker og så ryger tomatsaucen ud.
- Nu skæres dejen i strimler. De skal være ca 3 cm brede. Skær strimlen op, men kun 3/4 af den - den sidste ende skal ikke skæres op.
- Sno nu enderne, så du får en snorret strimmel dej. Hold fast i den ene ende af strimlen og få nu dejen til at sno sig ind i sig selv, så der dannes cirker af dej. Jeg vil anbefale jer at se denne film, for bedre at kunne forstå det. Det er slet ikke så svært, som det lyder!
- Bages i ovnen ved 200g (ikke varmluft). Mine fik omkring 20 minutter. De skal bare have til de er gyldne.
- Køles af og spises lune.
- Velbekomme!
2 Kommentarer
Hej Stinna
Mange tak for den lækre opskrift på pizzasnegle – de var en succes! :D
Mvh Mine
Ej hvor skønt! Dejligt at du kunne bruge opskriften :-)