Pizzasnegle fyldt med tomatsauce og revet ost. Disse bløde pizzasnegle er lavet med både hvedemel og groft mel og så er de fyldt med en krydret tomatsauce. Jeg elsker jo pizza og derfor er pizzasneglene helt geniale – for de er nemmere at have med på tur. Pizzasneglene mætter godt pga. det grove mel og er derfor helt geniale til madpakken.
Vegetariske pizzasnegle
Disse pizzasnegle er perfekte til madpakken eller som en lille eftermiddagssnack. Herhjemme spiser vi dem også bare som lækkert bagværk, når den lille sult melder sig. Du kan putte lige det fyld i du ønsker, jeg kan allerbedst lide dem med en god tomatsauce og revet ost – så det er vegetar pizzasnegle. De smager virkelig godt og på ingen måde tørre. Men sørg for at lave en god pizzasauce, som både indeholder salt, sødt og surt – så bliver de allerbedst.
Grove pizzasnegle
Pizzasneglene er lavet med groft mel. Du kan bruge lige den variant du har, men jeg laver dem oftest med rugmel eller fuldkornshvedemel. De bliver dog slet ikke tøre, da der i opskriften er både olie, skyr og æg. Hvis du ikke har skyr derhjemme, så brug blot et andet surmælksprodukt.
Pizzasnegle
Ingredienser
Dej:
- 25 g gær
- 3 dl koldt vand
- 3 spsk. olivenolie
- 1 lille spsk. salt
- 1 dl skyr
- 1 stk. æg
- 150 g groft mel fx rugmel eller fuldkornshvedemel
- 450 g hvedemel Eller mere - der er forskel på mel.
Fyld:
- 1 glas god tomatsauce eller lav din egen
- 1,5-2 poser pose revet ost
- Pensles med sammenpisket æg.
Sådan gør du
- Dejen æltes helst i røremaskine, men kan også røres i hånden.
- Kom gær i en skål og tilsæt vand. Rør rundt til gær er opløst.
- Tilsæt olie, salt, skyr og æg.
- Tilsæt nu mel - hold lidt igen med hvedemel. Der er forskel på, hvor meget væske mel suger. Dejen skal æltes cirka 10 minutter - gerne til den er blank. Hvis dejen er for klistret, tilsættes mere mel.
- Lad dejen hæve en times tid et lunt sted med et viskestykke over.
- Når dejen er hævet er det tid til at rulle den ud.
- Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
- Kom lidt hvedemel på køkkenbordet.
- Kom dejen ud på bordet og rul dejen ud, så den bliver som en rektangel.
- Smør tomatsauce på hele dejen og fordel revet ost ud over.
- Dejen rulles sammen til én lang pølse.
- Skær dejen i stykker/skiver, så du får ca. 14-16 stykker.
- Kom stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem lidt flade.
- Sneglene pensles med æg.
- Kom bagepladen i ovnen og bag pizzasneglene, til de er gyldne (mine fik omkring 15-20 minutter).
- Lad pizzasneglene køle af og frys herefter nogle af dem ned, så de er lækre til madpakken (og derved ikke bliver tørre).
Frysning af pizzasnegle
Pizzasneglene kan sagtens fryses. Frys dem ned når de er lavet og tag dem frosne med i en pose. På den måde er de tøet op omkring middagstid og de forbliver friske (jeg hader virkelig tørt bagværk!).
Fyld til pizzasneglene
Som sagt kan jeg allerbedst lide pizzasnegle kun med pizzasauce og ost. Men de kan sagtens fyldes med peberfrugt eller andre grøntsager. Du kan naturligvis også sagtens komme lidt kød i fyldet.
Tip: Hvis du også elsker pizza, så kan jeg også anbefale mine grove pizzasnurer – de er også geniale i madpakken.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
2 Kommentarer
Pjat, dine pizzasnegle er gudesmukke! ;)
Ha ha :-) Men de er gode!