2,4K
Rødbedebagels er perfekte til madpakken og smager skønt. De minder om opskriften på grove bagels, men er tilsat kærnemælk og rødbede.
Opskrift på bagels med rødbede
Bagels er en lækker type bagværk, som koges inden bagning. På denne måde får bagels en fantastisk lidt sej konsistens, som kendetegner bagels. Jeg koger mine bagels i sukkervand, som giver en skøn overflade. Drys bagels med frø, kerner – eller måske salt og peber. Du kan spise dine bagels som de er, eller fylde dem med avocado, haydari og grønt.
Rødbedebagels
Antal: 12 stk.
Ingredienser
- 4 dl kærnemælk (koldt)
- 250 g rå rødbede skrællet
- 25 g gær
- 650 g hvedemel
- 2 tsk. salt
- 1 spsk. sukker
- 4 spsk. olivenolie
- 200 g grahamsmel
Kogevand
- vand
- 2 spsk. sukker
Pensling og drys
- 1 stk. æg, sammenpisket
- sesamfrø
- salt og peber
Sådan gør du
Dej
- Start med at skrælle rødbederne og skær dem i mindre tern. Kom dem i en blender sammen med kærnemælk og blend grundigt.
- Hæld blandingen i en skål. Jeg bruger min røremaskine. Tilsæt gær og opløs det i blandingen.
- Tilsæt salt, olivenolie og sukker. Rør det rundt.
- Tilsæt nu alt mel og ælt det godt. Jeg satte min maskine til at køre for fuld hastighed i ca. 10 minutter. Dejen skal gerne slippe kanten. Hvis din dej er for klistret, så tilsæt mere hvedemel. Den må gerne være lidt klistret, men du skal kunne forme bollerne af den efter hævning.
- Sæt nu dejen til at hæve 1-2 timer et lunt sted med et viskestykke over. Dejen skal hæve op til næsten dobbelt størrelse.
- Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft), når der er cirka 20 minutter tilbage.
Efter hævning
- Når den time er gået deles dejen i 10-12 stykker. Hvert stykke formes til en lille bolle.
- Find en stor gryde frem og tilsæt vand. Bring vandet i kog og tilsæt lidt sukker. Dette skulle få overfladen til at blive ekstra sprød og skinnende.
- Prik hul i bollerne med en finger. Stræk med dine fingre, så hullet bliver en smule større.
- Kom dine bagels ned i kogevandet (2 ad gangen). Giv dem ca. 1 minut på hver side og vend dem med en gaffel. Fisk dem op igen med en gaffel og placer dem på et bagepapir.
- Fortsæt med alle bollerne.
- Pensel bollerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø eller salt og peber.
- Kom bagepladen i ovnen. Herhjemme fik de mellem25-30 minutter, men hold øje med dem. De skal være gyldne, men må heller ikke få for længe i ovnen.
- Lad dem køle (lidt) af inden de spises.
- Velbekomme.
2 Kommentarer
Kan man mon bruge andet end kærnemælk i? Evt havremælk?:)
Det har jeg desværre ikke forsøgt :-)