Pandekager med kardemomme. Helt klassiske, tynde, søde og lækre gammeldags pandekager som smager skønt med sukker og marmelade på. Min opskrift på pandekagedej er nem og så har de en skøn smag af vanilje og kardemomme. De er sprøde i kanten og skønt bløde i midten – lige som jeg synes, at de er allerbedst.
Opskrift på nemme pandekager
Herunder kommer min bedste opskrift på en helt klassisk gammeldags pandekage. Sprøde i kanten og ellers søde og bløde. Disse nemme pandekager er lavet af æg, mælk, mel, sukker, vaniljesukker, kardemomme og salt – og så er de selvfølgelig stegt i smør.
Pandekager
Ingredienser
- 4 stk. æg
- 4 dl mælk jeg brugte sødmælk
- 175 g hvedemel
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. kardemomme
- 1 drys salt
- 1 spsk. smeltet smør (skal i dejen)
- smør til stegning
Sådan gør du
- Pisk alle ingredienserne sammen i en skål.
- Kom lidt smør på en pande og lad det smelte. Jeg har mit blus på lidt over middel varme.
- Steg pandekagerne til de er gyldne.
- Spises med sukker og marmelade. Velbekomme.
Hvordan laver man pandekager?
Men hvordan laver man så pandekager? Pandekagerne laves ved at piske alle ingredienserne sammen og steger dem på panden på begge sider. Lav gerne en ordentlig stak – så minder de om Rasmus klump pandekager. For at undgå at pandekagerne sidder fast på panden, bruger jeg altid en slip-let pande og steger pandekagerne i smør.
Frysning af pandekager
Pandekagerne kan fryses. Kom blot pandekagerne i en frysepose med et stykke mellemlægspapir eller bagepapir mellem hver af pandekagerne. Ellers kan du lave pandekagerne dagen i forvejen og så blot lune dem, når de skal spises. Du kan også forsøge at skifte lidt mælk ud med øl – det giver en virkelig skøn smag. Jeg erstatter halvdelen af mælk med øl.
Fyld til pandekage
Jeg er vild med sukker og hindbærmarmelade i min pandekage. Men hvis du vil prøve nogle andre varianter, så er disse måske noget for dig. Ellers smager pandekager også skønt med is og chokoladesauce.
- Brombærmarmelade – nem hjemmelavet marmelade med brombær. Syrlig og sød på samme tid.
- Hindbær-chia marmelade – en hjemmelavet marmelade lavet med chiafrø.
- Hjemmelavet nutella (med bønner) – nutella af bønner. Det smager meget bedre end det lyder og er perfekt på boller eller som fyld i fx denne opskrift.
Pandekageopskrifter
Hvis du vil prøve andre opskrifter på pandekage, så er nogle af mine favoritter lige her:
- Surdejspandekager – bagt med en rest surdej.
- Bananpandekage – søde og med banan i.
- Glutenfri pandekage
- Amerikanske pandekager – tykke og virkelig lækre.
Pandekager med vand
Pandekagerne kan også sagtens laves med vand i stedet for mælk. Det smager også skønt. Så hvis du er løbet tør for mælk, så tilsæt blot lidt smeltet smør til dejen og skift mælk ud med vand.
Hvis du er til pandekagedessert, så har min far en opskrift lige her på pandekager fyldt med jordbærfromage og marinerede jordbær.
Følg også gerne med på min instagramprofil, hvor jeg hver dag deler opskrifter af min hverdagsmad. Skriv også gerne en kommentar herunder, hvis du får afprøvet min opskrift.