Vegetarisk madplan uge 39.
Denne uges madplan indeholder opskrifter til hele ugen, men hvor der et par gange i løbet af ugen spises rester fra dagen før – sådan gør vi nemlig hjemme hos os, så vi ikke står hver aften og skal lave mad (selvom jeg ofte ender med det, men så bager jeg). Jeg har forsøgt at have fokus på, at de samme ingredienser går igen flere gange i flere af retterne – selvom det ikke altid er helt nemt. Jeg håber at I kan bruge madplanen til inspiration.
MANDAG:
Mandagens aftensmad består af en virkelig nem ret – nemlig lækker pasta med rød pesto, ristede pinjekerner og parmesan. Hvis overskuddet er stort, kan man lave sin egen pesto (linket er i opskriften), ellers så fungerer en god købt pesto også rigtig fint. Lav gerne dobbeltportion, så der også er til i morgen.
TIRSDAG:
Rester fra mandag. Men for ikke kun at spise pasta, så vil jeg anbefale at lave disse deller til: Quinoadeller – vegetariske deller med quinoa og feta.
ONSDAG:
Onsdagens aftensmad består af denne lækre afrikanske linseret, som passer perfekt til efteråret. Herhjemme spiser vi retten med ris til og ristede peanuts. Lav dobbeltportion, så der også er til i morgen.
TORSDAG:
Rester fra onsdag.
FREDAG:
Fredagen består af disse spinatvafler, som er en af bloggens mest populære opskrifter. Server dem med købte falafler (dem fra Nutana på frost er ganske gode – eller lav disse selv), grønt og hummus – fx denne rødbedehummus.
LØRDAG:
Lørdag spiser vi gerne noget ekstra lækkert – enten ude, take away eller sammen med nogle venner. Men oftest falder mit valg på pizza. Så hvis du skal lave hjemmelavet pizza, så er denne grove variant god.
SØNDAG:
Brug ugens reste-grønt i denne tærte. Tag et stykke med på madpakken mandag også – den smager nemlig også rigtig godt dagen efter.
UGENS SØDE SNACK:
Ugens søde snack er denne sundere æbletærte med mandel-peanutbutter bund. De danske æbler er virkelig gode lige nu, så jeg forsøger at få spist en masse, mens de smager allerbedst.