Vegetarisk madplan uge 1

af Stinna

Så er det tid til hverdagen igen. Herhjemme har vi haft en dejlig jul og nytår, men nu trænger vi til at komme igang med de gode vaner igen – og den gode mad. Derfor vil jeg i de næste uger have ekstra fokus på retter med grøntsager, som er lækre og fyldt med smag.

Madplanen byder i denne uge på hjemmelavet linsesuppe, grøntsagslasagne, spidskålssalat med hvidløgsdressing, thai stir fry med nudler til og spinatvafler med vegetarfrikadeller.

Vegetarisk madplan uge 1

Madplanen rækker til 3-4 personer, alt efter hvor meget I spiser til aftensmad. Du kan sagtens springe nogle dage over – men indkøbslisten er lavet ud fra følgende menu:

Mandag: Linsesuppe med kokosmælk. Serveres med grove flutes til. Husk at lave dobbeltportion, så der er rester til tirsdag.

Tirsdag: Rester fra mandag.

Onsdag: Grøntsagslasagne. Lasagnen giver en stor portion. Serveres med spidskålssalat med hvidløgsdressing.

Torsdag: Thai cashew stir fry. Lækker asiatisk grøntsagsret – serveres med fuldkornsnudler til.

Fredag: Spinatvafler med edamamefrikadeller og paprikadressing. Serveres med lidt grønt til.

Lørdag: Hjemmelavet pizza (ikke på indkøbslisten).

Søndag: Rester fra ugen.

God fornøjelse!

Indkøbsliste:

Grøntsager4 stk. løg
17 fed hvidløg
1 stk. squash
5 stk. gulerødder
4 stk. store tomater
1 stk. gul peberfrugt
1 stk. grøn peberfrugt
4 røde peberfrugter
350 g kartofler
Frisk ingefær 
1 stk. spidskål
2 stk. æbler
1 stk. rødløg
Frisk koriander
1 stk. lime
1 pakke bredbladet persille
evt. ekstra grønt til spinatvaflerne
Frostvarer400 g edamamebønner (frosne, uden bælg)
100 g frossen spinat
Kølevarer50 g smør
3 dl mælk (gerne sødmælk)
100 g revet ost (fx mozzarella)
2 dl græsk yoghurt
6 stk. æg
50 g fetaost / salatost 
1 spsk. ketchup
Kolonial1 dåse tomatpuré
6 dåser hakkede tomater
Grøntsagsbouillon
Hvedemel
1 pakke fuldkorns lasagneplader
Olie til stegning (fx olivenolie)
400 g røde linser
2 dåser kokosmælk
Grove flutes til suppe
Æblecidereddike (alternativt kan du bruge lys eddike eller citronsaft)
Mandler (1 håndfuld)
Rød karrypasta
Brun farin
Soyasauce
70 g usaltede cashewnødder
250 g fuldkornsnudler
1,5 dl havregryn


Krydderier:
Oregano
Timian
Paprika
Røget paprika
Salt
Peber
Muskatnød
Karry
Spidskommen
Gurkemeje
Koriander

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy