Så er det tid til hverdagen igen. Herhjemme har vi haft en dejlig jul og nytår, men nu trænger vi til at komme igang med de gode vaner igen – og den gode mad. Derfor vil jeg i de næste uger have ekstra fokus på retter med grøntsager, som er lækre og fyldt med smag.
Madplanen byder i denne uge på hjemmelavet linsesuppe, grøntsagslasagne, spidskålssalat med hvidløgsdressing, thai stir fry med nudler til og spinatvafler med vegetarfrikadeller.

Vegetarisk madplan uge 1
Madplanen rækker til 3-4 personer, alt efter hvor meget I spiser til aftensmad. Du kan sagtens springe nogle dage over – men indkøbslisten er lavet ud fra følgende menu:
Mandag: Linsesuppe med kokosmælk. Serveres med grove flutes til. Husk at lave dobbeltportion, så der er rester til tirsdag.
Tirsdag: Rester fra mandag.
Onsdag: Grøntsagslasagne. Lasagnen giver en stor portion. Serveres med spidskålssalat med hvidløgsdressing.
Torsdag: Thai cashew stir fry. Lækker asiatisk grøntsagsret – serveres med fuldkornsnudler til.
Fredag: Spinatvafler med edamamefrikadeller og paprikadressing. Serveres med lidt grønt til.
Lørdag: Hjemmelavet pizza (ikke på indkøbslisten).
Søndag: Rester fra ugen.
God fornøjelse!
Indkøbsliste:
Grøntsager | 4 stk. løg 17 fed hvidløg 1 stk. squash 5 stk. gulerødder 4 stk. store tomater 1 stk. gul peberfrugt 1 stk. grøn peberfrugt 4 røde peberfrugter 350 g kartofler Frisk ingefær 1 stk. spidskål 2 stk. æbler 1 stk. rødløg Frisk koriander 1 stk. lime 1 pakke bredbladet persille evt. ekstra grønt til spinatvaflerne |
Frostvarer | 400 g edamamebønner (frosne, uden bælg) 100 g frossen spinat |
Kølevarer | 50 g smør 3 dl mælk (gerne sødmælk) 100 g revet ost (fx mozzarella) 2 dl græsk yoghurt 6 stk. æg 50 g fetaost / salatost 1 spsk. ketchup |
Kolonial | 1 dåse tomatpuré 6 dåser hakkede tomater Grøntsagsbouillon Hvedemel 1 pakke fuldkorns lasagneplader Olie til stegning (fx olivenolie) 400 g røde linser 2 dåser kokosmælk Grove flutes til suppe Æblecidereddike (alternativt kan du bruge lys eddike eller citronsaft) Mandler (1 håndfuld) Rød karrypasta Brun farin Soyasauce 70 g usaltede cashewnødder 250 g fuldkornsnudler 1,5 dl havregryn Krydderier: Oregano Timian Paprika Røget paprika Salt Peber Muskatnød Karry Spidskommen Gurkemeje Koriander |