Da mit køleskab i påsken var halvtomt og køen i det lokale supermarked var uendelig lang, lavede jeg denne ret. Retten består af ingredienser, som altid er at finde i mit køkken og derfor fik jeg hurtigt blandet ingredienserne sammen i en skål.
Retten endte dog med at være virkelig lækker og jeg skyndte mig derfor at tage lidt billeder, så jeg kan dele opskriften med jer. Det er virkelig nem og lækker hverdagsmad. Jeg spiste det til frokost, men det kan sagtens fungere som aftensmad – evt. med en god salat til.
Læs også: majspandekager.
Disse corn cakes, eller majspandekager, er lavet af majsmel og hele majs. Jeg brugte bare majs fra frost, men dem fra dåse kan sagtens bruges. Pandekagerne blev dejligt sprøde i kanten og smagte virkelig skønt med den friske salsa på.
Majspandekager med agurke salsa
Ingredienser
pandekager:
- 200 g majs frosne skal lige tø lidt op inden brug
- 1 æg
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 75 g majsmel
- 1 dl vand
- 1 dl soltørrede tomater hakket
- ½ stk. løg finthakket
- olie til stegning
agurkesalsa:
- 1/4 stk. agurk skåret i små tern
- 1 tsk olie
- saft af 1 citron
- lidt chili + salt
- 2 forårsløg hakket
Sådan gør du
- Først laves pandekagerne. Bland mel, bagepulver, vand, olie, salt og æg i en skål.
- Pisk det sammen og tilføj majs og soltørrede tomater.
- Steges ved middel varme på begge sider.
- Imens laves agurke-salsa.
- Bland agurk, olie, citron, chili, salt og forårsløg i en skål.
- Smag til med salt.
- Server pandekagerne med lidt salsa ovenpå - velbekomme!