2,9K
Halloumi stroganoff er en lækker vegetarisk gryderet. Gryderetten er lavet med stegt halloumi, fløde, paprika og røget paprika. Den minder om stroganoff i smagen og er en skøn vegetarisk hverdagsklassiker.
Opskrift på vegetarisk stroganoff
Herhjemme elsker vi gryderetter og denne vegetariske stroganoff med halloumi er ingen undtagelse. Til gryderetten har jeg tilsat porre og grønkål, for at gøre gryderetten endnu mere perfekt til efteråret.
Halloumi stroganoff
Opskriften herunder rækker til 2-3 portioner, alt efter hvor sultne I er.
Antal: 2 portioner
Ingredienser
Stegt halloumi
- 1 spsk. olivenolie
- 200 g halloumi eller grillost
Stroganoff
- 1 spsk. olivenolie
- 2 stk. løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 stk. porre
- 2 spsk. tomatpuré
- 2-3 dl vand
- 1,5 dl fløde
- 1 tsk. paprika
- 1/2 tsk. røget paprika
- 1 tsk. sennep
- 3 stængler frisk grønkål
- Salt og peber
Sådan gør du
Stegt halloumi
- Start med at skære halloumi i mindre stykker – cirka 2 x 2 cm.
- Kom olie på en stegepande. Steg halloumi gyldent på begge sider. Sæt det til side.
Stroganoff
- Kom olie i en gryde.
- Tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege i et minut under omrøring.
- Snit porre helt fint. Tilsæt det til gryden.
- Tilsæt nu tomatpure, vand, fløde, paprika, røget paprika og sennep.
- Snit grønkål fint og tilsæt til gryden. Tilsæt også stegt halloumi.
- Lad nu gryderetten simre 20-25 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Du kan sagtens jævne saucen, hvis den skal være tykkere.
- Serveres med ris til. Velbekomme.
Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.