Fyldte søde kartofler

af Stinna

fyldte søde kartofler

Da jeg fredag aften virkelig ikke vidste hvad jeg skulle spise til aftensmad, kom jeg pludselig i tanke om at have set det på google. Derfor måtte jeg straks i mit lokale supermarked og handle ind til fyldte søde kartofler. Da jeg er helt pjattet med koriander for tiden, skulle jeg selvfølgelig lige have en potte med hjem. Hvis nu du er koriander-hader, så kan disse sagtens undlades – erstat dem evt. med bredbladet persille. Men hey – prøv lige med koriander, de smager altså godt heri.

Jeg køber normalt altid mine krydderurter i supermarkedet. Men jeg har netop bestilt frø, så jeg snart skal prøve at plante krydderurter på min altan. Jeg har dog bestemt ikke grønne fingre, så kryds lige fingre for mig!

fyldte søde kartofler

FYLDTE SØDE KARTOFLER (2 PERSONER)

2 store søde kartofler

1 dåse kikærter

1 lille løg, hakket

1 hvidløg, hakket

1 spsk soya

lidt olie

1 tsk karry

2 spsk soltørrede tomater (i olie), hakket

drys:

avocado og friske koriander – eller guacamole!

Fremgangsmåde:

  1. Vask de søde kartofler. Prik dem lidt med en gaffel og kom dem i et ildfast fad.
  2. Bages i ovnen ved 200g i 1-1,5 time (til de er møre!).
  3. Imens laves fyldet.
  4. Kom lidt olie på en pande.
  5. Tilsæt løg, hvidløg og kikærter. Lad det stege lidt.
  6. Tilsæt soya, soltørrede tomater og karry.
  7. Når de søde kartofler er færdige, skæres de op som bagte kartofler.
  8. Tilsæt fyldet og top med avocado og friske koriander.
  9. Hvis du ønsker lidt mere cremet fyld, så lav en guacamole til.
  10. Velbekomme!

De søde kartofler er ret søde – sjovt nok – så husk at tilsætte soya eller drys med lidt ekstra salt.

fyldte søde kartofler fyldte søde kartoflerfyldte søde kartofler

2 Kommentarer

2 Kommentarer

Beate 9. april 2016 - 16:27

Bare ikke brug kartoflerne fra Rema. De har sendt en advarsel mod salmonella ud i dag. Ellers ser det superlækkert ud!

Reply
Stinna 9. april 2016 - 16:33

Tak for advarslen! Jeg handlede heldigvis i Føtex :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy